Kripto para piyasalarından güncel haberler

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle günün öne çıkan kripto haberleri hakkında …

Investing.com - Kripto para

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle günün öne çıkan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

İngiltere Merkez Bankası, sabit kripto projelerini koruyacak bir düzenleme üzerinde çalışıyor

İngiltere’de yeni bir teklife göre merkez bankası, finansal istikrar için bir risk oluşturmaları durumunda sabit kripto varlık ihraççılarını düzenleme yetkisine sahip olacak.

İngiltere Merkez Bankası, bir sabit kripto para ihraççı şirketinin finansal yapısının bozulduğuna karar verilmesi halinde çöken stabil varlıkları yönetmek ve denetlemek için müdahale edeceğini duyurdu.

Bu gelişme, Ocak 2021’de başlayan ve bu yıl Nisan ayında sona eren bir kripto para danışmanlığına yanıt olarak HM Hazinesi tarafından hazırlanan bir belge aracılığıyla iletildi.

JPMorgan (NYSE:JPM), Singapur MAS için varlık tokenizasyonu pilot çalışmasıyla DeFi alanına giriyor

Amerikan yatırım bankası JPMorgan, Singapur Para Otoritesi (MAS) ile DeFi’nin halka açık Blockchain ağlarında tokenizasyonuna yönelik pilot çalışma yaparak DeFi inovasyonunu değerlendirecek.

Proje, halka açık bir Blockchain’de kredi kullanma ve kullandırmayı içeren DeFi işlemleri için izin verilen bir likidite havuzunda tokenize tahviller ve mevduatlar kullanılarak gerçekleştirilecek.

Bu gelişme, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’un yıllık mektubunda hissedarlarına merkezsiz finans (DeFi) ve Blockchain’in önemini bahsetmesinin ardından geldi.

Tron, USDD lansmanı sonrası 3. en büyük DeFi Blockchain’i oldu

Tron Blockchain istatistikleri, projenin yeni algoritmik sabit kripto parası olan USDD’nin ihracının ardından hızla yükseldi. Tron Blockchain, şimdi toplam kilitli değer (TVL) açısından üçüncü en büyük Blockchain oldu.

Sıralamada Ethereum, 71,58 milyar dolar TVL ile açık ara ilk sırada yer alırken ikinci sırada BNB Chain, 8,79 milyar dolarlık TVL’ye sahip. Tron ise Avalanche ağını geride bırakarak 6,35 milyar dolarlık TVL’siyle üçüncü sıraya yerleşti. Yüksek kilitli toplam değere sahip Blockchain’ler arasında Tron, diğerleri kayıp görürken son 1 ayda yüzde 50 oranında TVL artışı gördü. 

MoneyGram, Stellar ile ortak bir hizmete atmaya hazırlanıyor

MoneyGram, Stellar ile ortaklaşa, kullanıcıların sabit para göndermelerine ve fonlarını sabit para birimine dönüştürmelerine olanak tanıyan bir hizmet başlatmaya hazırlandığını duyurdu.

Bu hizmet, gelişmekte olan pazarlarda para transferlerinin artması ve  aynı zamanda stabil kripto paraların daha popüler hale gelmesiyle şekillendi. Hizmet başlatıldığında, Stellar destekli kripto cüzdanları olan kullanıcılar, varlıklarını Circle‘ın USDC sabit kripto varlığına dönüştürebilecek ve daha sonra MoneyGram’ın ağı aracılığıyla itibari paraya çevrilebilecek.

Gana Merkez Bankası, mobil sağlayıcılarla CBDC entegrasyonunu test ediyor

Gana Merkez Bankası (BoG), Vodafone (LON:VOD) Cash ve CalBank müşterilerine dijital para biriminin (CBDC) çevrimiçi versiyonu olan eCedi’yi test etmesine izin verdiğini duyurdu.

Gana Merkez Bankası, kullanıcılara kolay erişilebilirlik sağlamak amacıyla eCedi için çevrimiçi ve çevrimdışı cüzdanlar oluşturdu, ancak pilot programı yalnızca şehrin başkenti Accra’da ve Batı Bölgesi’nde başlattı.

eCedi’nin çevrimdışı sürümü, seçilen müşteriler tarafından ülkenin Batı Kuzey Bölgesi’nde belirli yerlerde günlük alışverişlerde ödeme yapmak için kullanılacak.

Avustralya’nın ilk kripto para ETF’leri ilgi görmedi

Avustralya, geçen ay Bitcoin ve Ether ile bağlantılı ilk borsada işlem gören kripto yatırım ürünleriyle tanıştı. Yatırımcıların bu yatırım ürünlerine çok ilgi göstermediği görülüyor.

12 Mayıs’ta başlatılan üç ETF olan CBTC, EETH ve EBTC, işleme başladıklarından bu yana ticaret hacimlerinde düşüş yaşıyor. Salı günü işlem görmeye başlayan Cosmos Purpose Ethereum Access ETF (CPET) ise ilk gününde sadece 2.073 hissenin el değiştirdiğini gördü.

Yazar: Günay Caymaz