Korkmayın! Hayatınızdaki Değişime Uyum Sağlayın

İş hayatımızda veya özel

İş hayatımızda veya özel yaşamımızda değişikliklerle karşılaştığımız zaman endişeleniriz. Çünkü bazı şeyleri belirli bir yolla yapmaya alışmışızdır ve şimdi bizden farklı bir yolla yapmamız istenmektedir. Bu değişikliklerin bize neler getireceğini bilmediğimizde, daha çok endişeleniriz. Bu sebeple değişiklik sürecinde başarılı olmak için korkularımızı yenmenin yollarını ve değişime uyum sağlayın.

Psikologlar beş türlü değişiklik korkusu olduğunu belirtmişlerdir

Bilinmezlik Korkusu
Başarısızlık Korkusu
Sorumluluk Korkusu
Onaylanmama Korkusu
Başarı Korkusu

Eğer kendinizi, iş yerinizdeki bölümünüzü ve şirketinizi geliştirmek istiyorsanız, bu korkuların üstesinden gelmeli ve gerekli olan değişiklikleri yapmak için çabalamalısınız. Peki, bu değişikliğin üstesinden gelmek için neler yapılmalı? diye merak ediyorsanız şu şekilde sıralanabilir:

Eski Alışkanlıklardan Vazgeçmek


parçayı yerinden oynatabilir. Eskiyi bırakıp yeni değişiklikleri kabul etmek sizi her zaman bir adım öne taşıyacaktır.

Değişikliğe Uyum Sağlamak


Daha önce karşı çıkılan düşünce ve davranış tarzı artık denenmektedir. Yeni düşünce ve davranış tarzı tamamen bütünleşmiştir. İnsanlar, kendileriyle ilgili yeni deneyimler kazanmışlar ve mümkün olmadığını düşündükleri şeylerin gerçekleştiğini görmeye başlamışlardır. Daha önce yabancı ve korkutucu olan şeyler artık bir yaşam tarzı haline gelmiştir. Değişikliklere engel olamıyorsanız o zaman uyum sağlayın. Peki, değişim veya değişiklik süreci sona erer mi? İnsanoğlu her zaman değişime ve yeni değişikliklere mecburdur.

Değişim Asla Durmaz


Her anlamda hayatınızda oluşan değişiklikler sizin ve isteğiniz dışında olsa da değişiklikler asla sabit değildir. Koyduğunuz hedeflere değişerek ulaşırsınız hatta başarılıda olursunuz ama değişim asla durmaz başka şekilde yine karşınıza çıkar. Bu sebeple karşınıza çıkan veya koyduğunuz hedefe girme arzunuzla çıkan değişimi öncelikle uygulayın ve yukarıdaki yöntemler ile başa çıkın.
İlginizi Çekebilir: Psikososyal Kişilik Nedir? Aşamaları Nelerdir?