Kolay hamilelik için hamile masajı yaptıran anne adayları, bu teknik sayesinde kendilerini daha iyi hissediyor. Anne adaylarının kimi zaman stresli geçen gebelik dönemi, yapılan masajlar sayesinde daha rahat ve sağlıklı bir hal alabiliyor. Çeşitli teknikler kullanılarak gerçekleştirilen kolay hamilelik için hamile masajı, gebe kadınların en büyük destekçisi oluyor. İşte bu masaj teknikleri hakkında tüm bilinmesi gerekenler…
Kolay Hamilelik İçin Hamile Masajı Nedir?
Kolay hamilelik için hamile masajı yaptıran anne adayları, kendilerini daha iyi hissederek bu özel süreci rahatlıkla tamamlayabiliyorlar. Pek çok çeşit teknikler sayesinde gerçekleşen bu masajlar, hamile hanımların en büyük destekçisi rolünü üstlenebiliyor. Genel olarak bu süreç içerisinde ağrı, sıkıntı, stres ve rahatsızlık oluşabiliyor. Birkaç haftada, günde bir defa yapılan hamile masajı sayesinde büyük rahatlama sağlanabiliyor. Sağlıklı bir gebelik için çoğu doktor kolay hamilelik için bu masajları öneriyor.
Bunun imdadına yetişen masaj teknikleri tüm problemleri kökünden çözebiliyor. Bununla birlikte kolay hamilelik pozisyonları uygulaması da yapmak gerekiyor. Sadece hamilelikten doğan hisler için değil, aynı zamanda gelişimde olan bebek için de aynı şekilde oldukça faydalıdır. Peki, kolay hamilelik için hamile masajı nasıl uygulanır? Hangi faydaları bulunur? Siz değerli anne adayları için detaylı olarak açıklamasını gerçekleştiriyoruz.
Kolay Hamilelik İçin Hamile Masajı Teknikleri
Hamilelik döneminde oluşan şişkinlikler ve spazmlar nedeniyle hanımlar çeşitli masajlar tercih ediyor. Bu masajlar yapılırken elbette ilk olarak yan ya da sırt üstü uzanma gerçekleşiyor. Şimdi kolay hamilelik için hamilelik masajı nasıl yapılır sorusuna cevap olarak sizlere sunacağımız masajın genel uygulaması şu şekilde gerçekleşiyor:
Yatılan yer ile vücudun üst bölümü arası 45 dereceli açısı olacak şekilde başın altına yastık konulur.Masajı yapacak olan kişi ayaklardan başlayıp bütün bacaklara hafif hareketlerle yağ sürmeye başlar.Ayaktan başlayarak başparmak yardımıyla ayak bileklerin iç tarafına hafif basın uygulaması yapılır.Yapılan bu uygulama idrar tutulmasını önleyeceği gibi kan dolaşımını da hızlandıracak.Ayak tabanı topuktan parmaklara dek ovuşturulur.Her bir parmak hafif bir şekilde çekilir.Tekrar ayaktan başlayıp tüm bacakların derisi yumuşak bir şekilde sıkılır.Bu şekilde kaslarda var olan gerilim bitmeye başlayacaktır.Sonrasında ise baldırlardan başlayarak kaslar ve deri avuçlanıp sıkılarak ovuşturulur.Dokuların yumuşamaya başladığı ve rahatladığı hissedilecektir.Son olarak bütün bölge parmak uçlarıyla ovulur.
Kolay hamilelik için hamile masajı bu adımlarla tamamlanır. Bu masaj seans sonunda gebeler kendilerini daha hafiflemiş ve daha rahat hissedecektir. Kolay hamilelik için yapılan bu uygulamalar sonunda büyük oranda memnuniyet sağlanmaktadır.
Kolay Hamilelik İçin Hamile Masajı Ne Zaman Yapılır?
Masaj yaptırmak isteyen anne adayları kesinlikle 12 hafta beklemek zorundadırlar. Sorunsuz ve kolay hamilelik için masajın başlangıcı 12 hafta ve sonrası uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Masaj, doğum öncesi ve sonrası gerçekleşen süreçlerde faydalı olacaktır. Özellikle masajın seans süresi en az 45-50 dakika sürmelidir. Yapılacak olan masajın amacı ise, hamilelikte oluşan ağrıları ve rahatsızlıklar gidermektir.
Ayrıca mutluluk hormonu salgılamasını da gerçekleştiren kolay hamilelik için hamile masajı uygulaması, anne adayının doğum için hazırlanmasına da zemin oluşturacaktır. Bu sayede ekstra olarak kendine güven gücünün artması da söz konusu olacaktır. Doğuma hazırlık adına çok büyük destek sağlayan masaj, fiziksel ve ruhsal gücü de hamile hanımlara kazandıracaktır.
Hamile Masajının Faydaları Nelerdir?
Hamile masajı yaptıran her anne adayı, pek çok faydaları vücutlarında hissedebilirler. Bu masaj sayesinde hamilelik süreci bedensel olarak daha rahat geçebilmektedir. Kolay hamilelik için hamile masajı faydaları ise şu şekildedir:
Sağlık açısından iyileşme sağlar.Bazı bölgelerde oluşan ödemin çözülmesine yardımcıdır.Vücuda elastik hal aldırır ve karın bölgesinde çeşitli izlerin oluşmasını engeller.Kaslar arasında gerçekleşen kan dolaşımını daha fazla hareketlendirir.Oluşan baş ağrılarını en kısa süre içerisinde bitirir.Basınç hissedilen bölgelerin gevşemesine yardım eder.Yorgunluğun giderilmesi adına destek verir.Omurganın sinir uçlarını rahatlatarak vücudun gevşemesini gerçekleştirir.Karın bölgesinin büyümesi nedeniyle gerçekleşen sırt baskılarını azaltmaya yardımcıdır.Lenf akışını arttırarak bacaklarda oluşan aşırı ağrıları hafifletir.Stres durumunu azaltır.Uykunun kalitesini ciddi derecede güçlendirir.Psikolojiyi olumlu şekilde etkiler ve rahatlatır.Negatif olan duyguların giderilmesinde önemli rol oynar.Bağışıklık sistemini güzel derecede güçlendirmeye yardım eder.Mutluluk hormonunu salgılama adına destek verir.Oksijenin bebeğe ulaşmasını güçlendirir.
Kolay hamilelik için gebe masajı faydalarından en önemlisi ise hamile kadınların kendi güçlerine güvenmesini ve doğuma hazırlanmasını sağlamasıdır.
Hamileler İçin Güvenilir Masaj Çeşitleri Nelerdir?
Hamilelikte masaj uygulaması açısından güvenilir olan masaj çeşitleri vardır. Ancak en güvenilir olan masaj çeşitleri şunlardır:
Boyun masajıYüz masajıKafa masajıSırt masajıBacak masajıBilek masajıAyak masajıİsveç masajıPerineal bölge masajı
Şimdi sizlerle birlikte bu masaj çeşitlerinin nasıl gerçekleştiği konusunda detaylı bilgileri inceleyeceğiz.
a- Hamilelikte Boyun ve Kafa Masajı Nasıl Yapılır?
Vücudun gerginliğini azaltmak adına yapılan bu masaj tekniği uzmanlar tarafından her zaman tavsiye edilen teknikler arasında yer alıyor. Kolay hamilelik için hamile masajı seansında kafa masajını gerçekleştirirken parmaklar ile birlikte kafa derisine hafif baskı yapılması yeterli olacaktır. Bu sayede gün içerisinde gelişen baş ağrıları hafifletilebilir veya tamamen bitirilebilir.
Boyun ve yüz masajını gerçekleştirme aşamasında ise boynun alt kısmından başlayıp çene, yanak, kulak ve alın bölgesine gelerek teknik tamamlanır. Kolay hamilelik için ve rahatlama sağlamak için bu bölümlere parmak uçları yardımıyla nazikçe baskı uygulanır. Özellikle gerginliğin en fazla hissedildiği yer olan kaşlara da aynı şekilde hafif baskı uygulanabilir. Rahatlatma konusunda oldukça iyi olan bu masaj, her zaman hamile hanımlar için gerçekleştirilebilir.
b- Hamilelikte Bilek, Ayak ve Bacak Masajı Nasıl Yapılır?
Hamilelikte ayak masajı gidişat açısından en önemli yardımcılardan bir tanesi olarak biliniyor. Mutlaka uygulanması gereken masajlar arasında yer alan bu masaj tekniği, vücutta oluşan ödemleri gidermek adına çok yardımcıdır. Kan dolaşımını hızlandıran masaj sayesinde hamilelik süresince rahatsızlık hissi en hafif hale getirilebilir. Kolay hamilelik için hamile masajı türlerinde; bilek, ayak ve bacak masajı da bulunuyor.
Partner tarafından gerçekleştirilecek bu masajda hafif baskılı okşama rol oynayacaktır. Böylece kan dolaşımı artacağından vücutta hafifleme oluşacağı gibi krampların önüne geçilebilecektir. Elbette masajı uygularken hızlı bir şekilde olmaması doğru bir uygulamadır. Masaj yavaş şekilde uygulanarak istenen detay kazanılır.
c- Hamilelikte Sırt Masajı Nasıl Yapılır?
Hamile masajı dendiğinde ön plana çıkan uygulamalardan bir tanesi sırt masajıdır. Çünkü bu süreçte en fazla etkilenen bölge sırt bölgesidir. Sırt masajı aracılığıyla kasların ve sinirlerin iltihaplanması azalacağı gibi krampların önlenmesi de söz konusudur. Dolayısı ile kolay hamilelik için hamile masajı bölümlerinden biridir. Masaj uygulanırken çok sert olmamak şartıyla baskılar üzerinden gerçekleşir.
Parmak uçlarıyla birlikte sırt bölgesinde gezen eller hafif baskı uygular ve sinirleri uyarır. Böylece hem sırt bölgesi hafifler hem de süreçte oluşan ağrılar ortadan kaldırılır. Kolay hamilelik için sırt masajı genel olarak ikinci ve üçüncü trimester zarfında uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.
d- İsveç Masajı Nasıl Yapılır?
İsveç masajı hamile hanımlar için uygulanan bir diğer önemli masaj seçeneğidir. Masajda uygulanan her hareket kalp tarafına doğru gerçekleşir. Amacı ise kanın kalbe daha fazla yönlenmesi ve dolaşımın canlanmasıdır. Ek olarak lenf sisteminin düzeltilmesiyle toksinlerin vücuttan atılmasıdır. Masaj ilk olarak her zaman oturma pozisyonu üzerinden başlar. Sırtın üst bölümlerine gerçekleştikten sonra diğer kısımlara geçilir. Anne adayı yan yatırılarak, yastıklar aracılığıyla karın kısmına destek verilir. Bu şekilde güvenli pozisyon çerçevesinde İsveç masajı devam eder.
Masaj haftada 2-3 defa profesyonel kişilerin elleriyle gerçekleştirilmelidir. Üstelik hamilelik süreci içerisinde ağrı kesici ilaçların kullanılması yerine hamile masajı seçeneği daha güvenli olacaktır. Masaj tekniklerin tümü değil, gevşetici ve rahatlatıcı olan teknik uygulanarak işlem tamamlanır. Aşırı baskı ve çabukluk hiçbir zaman kabul edilmez. Hamile olmak ve ağrılarla baş etmek noktasında en az ilaç kadar kolay hamilelik için masaj teknikleri etkili olacaktır.
e- Hamilelikte Perinal Bölge Masajı Nasıl Yapılır?
Hamile masajı içerisinde perineal bölge masajı da yer alıyor. Bu masaj anne adayını doğuma hazırlayıcı yapından dolayı ev ortamında rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Özellikle hamileliğin üçüncü trimesteri içerisinde uzman doktorlar tarafından her zaman öneriliyor. Kısacası kolay hamilelik için hamile masajı bölümleri arasında perinal bölge masajı da bulunuyor.
Perinal bölge masajı amacı ise nazik bir şekilde vücudu esnetmektir. Doğum esnasında ise masajın verdiği fayda ile yırtılma ve epizyotomi yapılma riski en az sınıra indirilebilir. Masajın uygulanması için en güzel zaman, doğum tarihinden 6 hafta öncesi olarak uzmanlar tarafından söyleniyor. Sadece 5 dakikalık süre zarfında her gün yapıldığında istenen olumlu gelişme meydana gelebiliyor. Elbette kolay hamilelik için hamile masajı yaptırmadan önce doktora danışılması gerekiyor. Bu şekilde masajın uygun olup olmadığı konusu açıklık kazanacağı gibi hangi sıklıkla yapılması konusunda da öneriler alınabilir.
f- Hamile Masajı Dışında Kalan Masaj Uygulamaları Nelerdir?
Hamile hanımların ilk 3 ay öncesinde masaj yaptırmamaları uzmanlar tarafından her zaman söylenen bilgilerden bir tanesidir. Çünkü 3 aydan önce yapılan masajlar bebek için risk teşkil edebiliyor. Elbette profesyonel bir masaj almak isteniyorsa kadın doğum uzmanları tarafından seans gerçekleştirilmesi adına yazılı izin almaları gerekiyor.Kolay hamilelik için hamile masajı yaptırmaya başlamadan önce mutlaka uzman görüşü almak gerekiyor. Ayrıca eller ve ayaklarda bulunan bazı refleks bölgelerine asla masaj uygulanmaz. Aksi durumda kolay hamilelik için bir işlem yapılmış olmayacaktır. Gebelikte refleksoloji konusunda tecrübeli ve bilgili olan terapistler sadece refleksoloji masajı yapabilirler.
Ek olarak göğüslere, bacakların iç bölümlerine, göğüs uçlarına, kuyruk sokumu kısmına, topuklara ve bel bölgelerine de masaj uygulaması yapılmaz. Çünkü bu bölgelere gerçekleştirilen uyarılar, rahim kasılmasına neden olacaktır. Bu sebeple bilinçsiz dokunuşlardan mutlaka kaçınılması gerekir. Kolay hamilelik için ipuçları kapsamında profesyonel kişilerden destek almak yerine ev ortamında masaj yaptırmak isteyenler, bu bölgelerden mutlaka uzak durmalıdırlar. Gerçekleşen kolay hamilelik için hamile masajı sonunda ise karın kısmına yumuşak dokunuşlar yapılması gerekir. Bu işlem bebek ve anne arasında olan güveni sıklaştıracaktır. Fakat bir başkasının elinden gıdıklanan kişiler masaj sonunda ki karın kısmı dokunuşunu kendileri yapmaları gerekir.