Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Kişisel gelişim ilk olarak kişinin ailesinde başlar. Burada temel gelişmeler tamamlanır. Ardından birey iş hayatı, arkadaşlık ilişkileri, kendiyle olan ilişkisini düzenler. Bu alanda gelişmek için motivasyon konuşmaları, kitaplar, podcastlar kişisel olarak gelişmeye yönelik araçlardır. En çok izlenen Youtube kanalları ve faydalı bilgiler ile kendinize katkı sağlayabilirsiniz. 1- Kolay Değil Girişimcilik, bireysel yönetim gibi konularda videolar […]

Kişisel gelişim ilk olarak kişinin ailesinde başlar. Burada temel gelişmeler tamamlanır. Ardından birey iş hayatı, arkadaşlık ilişkileri, kendiyle olan ilişkisini düzenler. Bu alanda gelişmek için motivasyon konuşmaları, kitaplar, podcastlar kişisel olarak gelişmeye yönelik araçlardır. En çok izlenen Youtube kanalları ve faydalı bilgiler ile kendinize katkı sağlayabilirsiniz.

1- Kolay Değil

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Girişimcilik, bireysel yönetim gibi konularda videolar oluşturan bir kanaldır. Video konuları genellikle başarı, azim, disiplin içerir. Eğer girişimcilik hakkında merakınız varsa kanalı takip edebilir. Kişisel marka oluşturmak, verimli zaman yönetmek konularında gelişmek istiyorsanız kanalı takibe alabilirsiniz.

2 – Çetin Çetintaş

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Farkındalık düzeyini yükseltip hayata daha açık gözle bakmak isterseniz bu kanala göz atınız. Bu kanal sayesinde kişisel gelişim açısından birçok bilgi öğrenebilirsiniz. Kanalda kendini bilmek, ilişkileri yönetmek konularında haftalık konuşmalar yapılır. Ayrıca yoga, çakra dengeleme gibi pratiklerle de beden, ruh ve zihninizi düzenleyebilirsiniz.

3 – Doğan Cüceloğlu

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Doğan Cüceloğlu psikolog kimliğiyle Youtube’da gelişim videoları çeker. Ebeveyn olmak, zaman yönetimi, insan olmak gibi konulara olan farkındalık seviyesini yükseltir. Ayrıca yazarın kitapları da 7’den 70’e herkes tarafından okunur. Bu kişisel gelişim kitapları İnsandan İnsana, Savaşçı, Öğretmen Olmak, Var mısın? gibi isimleriyle ilgiyle takip edilip okunur.

Yakın dönemde kendisini kaybettiğimiz Doğan Cüceloğlu kitapları, Youtube videoları ile halen sevilen ve önceden ürettikleri ilgiyle takip edilen bir yazardır.

4 – Açık Beyin

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı
Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Beyin nasıl çalışır? Hayatın önemi var mıdır? gibi konulara dikkat çeken ve insanı sorgulamaya yönelten kişisel gelişim kanalıdır. Beyin ve bilinçaltı konularına dikkat çeken kanalda hayatın anlamı gibi konularda tartışılır. Kadın beyni ve erkek beyni nasıl düşünür?  İlişkiler nasıl yönetilir? gibi sorulara da videolar da bulunur.

Üstelik takipçilerden gelen soruları konu alarak videolar üretilir. Ayrıca Sapien kanalında da Sinan Canan ile Sorular içeriği ile aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilirsiniz

5 – Beyhan Budak

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Kişisel gelişim, psikoloji, zaman yönetimi gibi sorunlara çözüm üreten Beyhan Budak, Youtube üzerinde  videolar yayınlamaya devam ediyor. Kendisi o kadar çok izleniyor ki özel hayatı ile alakalı merak edilenler de artmaya başladı.

Sık sık Beyhan Budak eşi ile ayrıldı mı araştırmaları yapılıyor. Her ne kadar en çok araştırılan konular arasında Beyhan Budak boşandı mı bulunsa da kendisi bu tarz magazinsel konulara değinmeden sadece psikoloji ve kişisel gelişim ağırlıklı videolar hazırlamaya devam ediyor.

6 – Bir Milim

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Çekim yasası hakkında konuşmalar yapan Youtuber her hafta yeni videoları ile farkındalığınızı arttıran videolar hazırlar. İçerisinde ajanda egzersizi, çakra nedir, nasıl ilişki oluşturulur gibi başlıkları içerir. Ayrıca kitap incelemeleri ile konuya daha derin bakış açıları sağlar. Bu kanal sayesinde kişisel gelişim yolculuğunuza farkındalık katabilirsiniz.

7 – Ruhi Çenet

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Seyahat, hakkında bilinmesi gereken konular gibi farklı içerikleriyle milyon izlenmeye ulaşan bir kanaldır. Birçok yeni fikirle takipçilerine ulaşır. Kanalda mutlaka ilginizi çekecek videolar bulunur. Video başlıkları genellikle

gibi dikkat çeken ve merak edilen bilgileri paylaşır.

Kanalda haftada bir veya aylık video yüklenir. Bu videolar sayesinde kişisel gelişim sağlanır.

8 – Barış Özcan

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Teknoloji, hikayeleştirme, zaman yönetimi, verimli yaşam üzerinde videolar bulunur. Bu kanal içerisinde vakit geçirdikçe yeni bilgiler öğrenip kaliteli bir yaşam sürdürebilirsiniz. İçerdiği sıkılmadan etkili çalışma, 10 bin saat çalışmak, cesur yeni dünya gibi farklı içerikler ile yeni fikirler edinebilirsiniz. Chat CPT, Apple gibi teknolojik konuları da izleyerek genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz.

9 – Yetkin Gençler

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

21.yy yetkinliklerini geliştirmek isteyen gençlerin takibe alması gereken bir kanaldır. İçerisinde ekip çalışması, kariyer planlama, finansal okuryazarlık, girişimcilik gibi 14+ farklı konudan eğitim videoları içerir. Bu başlıklar cumartesileri canlı yayında veya daha sonrasında da izlenebilir. Eğitimler yaklaşık olarak 8 saat sürebilir.

10 – Gelişim Okulu

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Motivasyon, kişisel gelişim alanında gaz veren konuşmalarıyla motive olabilir. Günlük yaşantınıza dahil edeceğiniz düşünceleri öğrenebilirsiniz. Kalkıp günü fethetmek, bir süre ortadan kaybolup başarıyı yakalamak gibi konuşmalar ile kişisel gelişim için faydalı içerikleri izleyebilirsiniz.

Kişisel Gelişim Konularına Göre Youtube Kanal Önerisi

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Youtube’da kişisel gelişim üzerinde çok fazla sayıda kanal bulunur. Faydalı kanalları takip ederek gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için liderlik, zaman yönetimi, motivasyon, farkındalık, genel kültür gibi kanalları takibe alabilirsiniz.

İddia ediyoruz, Youtube hakkında bunları hiç duymadınız!

 

Liderlik

Kanalı Önerisi

Farkındalık Kanalı Önerisi Zaman Yönetimi Kanalı Önerisi Genel Kültür Kanalı Önerisi Motivasyon

Kanalı Önerisi

Yetkin Gençler Ruhunu Yakala Gri Koç Nilay Örnek Beyhan Budak
Liderlik Okulu Halil Ata Bıçakçı Kerem Köseoğlu Bu Mu Yani? Doğan Akkök

 

Bu gibi takip edilesi Youtube kanalları oldukça ilgi çekici videolar içerir. Alanında uzman ve araştırma meraklısı olan insanların kanalları aradığınız konularda size rehberlik yapabilir. Ayrıca tedx konuşmaları da bireysel gelişiminiz için oldukça faydalı içeriklerdir.

Sık Sorulan Sorular

Kişisel Gelişim İçin Takip Edeceğiniz 10 Youtube Kanalı

Kendinizi geliştirmeye karar verdiyseniz bir başlangıç seçilebilir. Bu değişim için başarı, motivasyon, liderlik gibi konularda kendinizi geliştirebilirsiniz. Takip edilecek Youtube kanalları nelerdir? Gelişim nereden başlar? gibi sorulara cevaplar aranır.

1 – Kişisel Gelişim İçin Neler Yapılmalı?

Gelişim için öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Ardından niş konular belirlendikten sonra ilgili kişiler araştırılıp kanalları izlenebilir. 1 ayda kişisel gelişim alanında araştırmalar ve okumalar yapılabilir. İzlenmesi gereken filmler, kitaplar, podcastlar bulunabilir.

2 – Kişisel Gelişim Nasıl Başlar?

Gelişim bireyin ilk olarak ailesinde başlar. Aile ilişkileri, arkadaşlık ilişkileri ve sosyal çevre, iş ortamı gibi yerlerde insanlar kendini geliştirmek zorunda kalabilir. Bunun için her an gelişmeli ve büyüme gösterilir.

3 – Kişisel Gelişim İçin Nereden Başlamalı?

Bu konu hakkında online seminerlere katılabilirsiniz. Ücretli veya ücretsiz düzenlenen eğitimlere başvurabilirsiniz. İnternet üzerinden araştırma yaparak kayıt oluşturulur. E-kitap veya kitapçılardan orjinal baskılar satın alınabilir. Konuya ilişkin podcastlar izlenebilir. Ayrıca 28 günlük kişisel gelişim planı içeren programlara katılabilirsiniz.

4 – Kişisel Gelişim Konuları Nelerdir?

Bu balığın konuları motivasyon, liderlik, özdenetim, disiplin, zaman yönetimi, diksiyon gibi becerileri içerir. Bu konular kendi içinde çok daha fazla disipline ayrılabilir. Evde kişisel gelişim alanında yetkin olmak için Youtube videoları izlenebilir.

 

5 – Okunması Gereken Kişisel Gelişim Kitapları Hangileridir?

Kendinizi günlük kişisel gelişim ile yeteneklerinizi arttırabilirsiniz. Konu hakkında okunması gereken kitaplar Zengin Baba, Yoksul Baba, İnsanın Fabrika Ayarları, İnsan Olmak, Bir Ömür Nasıl Yaşanır gibi kitaplar okunabilir.

6 – Kişisel Gelişim Nedir?

Bireyin kendini zaman yönetimi, liderlik, farkındalık, diksiyon, genel kültür alanlarında geliştirip faydalı bir bir olmasıdır. Kendinize 1 aylık kişisel gelişim planı oluşturarak bu alanlarda kendinizi keşfedebilirsiniz.

Exit mobile version