Keratin Bakımı Nedir? Kalıcı Keratin Bakım Nedir Ne İşe Yarar? Keratin Bakımı Zararları Neler?

‘Keratin bakımı nedir?’ sorusu

Keratin bakımı nedir?’ sorusu belki de son zamanların saç bakımı alanında en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. Keratin bakımı nedir, keratin bakımı ne işe yarar soruları da devamında geliyor.

Saça keratin bakımı uygulaması özellikle yıpranmış saçlarından kurtulmak isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden birisidir. Uzman eliyle yapılabildiği gibi evde de tercih edilen güncel bir yöntemdir.

Peki gerçek anlamda keratin bakımı nedir? Keratin bakımı ne işe yarar? Keratin bakımı zararları ve yararları neler?

İşte saç keratin bakımı ya da saç keratin botoksu hakkında mutlaka bilmeniz gereken ayrıntılı bilgiler…

1- Keratin Nedir? Keratin Ne Demek?

Araştırmalarınız sonucunda keratin bakımı nedir sorusuna rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Peki uygulama sırasında etkisinin oluşması beklenen bu keratin nedir? Keratinin neyinde keramet vardır?

Keratin aslında insan vücudunda normal şartlarda çok sayıda bulunması gereken bir proteindir. Proteinler eğer bilginiz varsa kişinin yıpranma, yaralanma gibi sorunlarını çabuk onarmasında etkilidir.

Özellikle diş, saç gibi alanlarda keratin bulunmaktadır. Fakat ilerleyen yaş, yanlış beslenmeden ötürü keratin miktarlarınızda düşüş yaşanabilir.

Bu gibi durumlarda saça keratin bakımı uygulaması yapılabilmektedir. Doğrudan uygulama ile bu proteinin saça enjekte edilmesi sağlanır.

2- Keratin Bakımı Nedir? Keratin Bakımı Ne Demek?

Eğer ilk defa keratin bakımı uygulaması ile karşılaştıysanız soracağınız ilk sorular arasında: Keratin bakımı ne demek? Keratin bakımı nedir bulunacaktır.

Keratinin bir protein olduğundan daha önce bahsetmiştik. Aslında ‘doğal’ olarak üretilmiş kimyasaldan uzak bakım kremlerinin saça uygulanmasıdır.

Keratin saç bakımı özel bir ürünün saçlara uygulanarak saçta eski canlılık, dolgunluk, parlaklık ve elektrikten arınmış görüntü hedeflenir. Saça sağladığı faydalar oldukça fazladır.

Kuaförler ya da evde kişisel olarak keratin botoksu yapılabiliyor. Satışa sunulan keratin saç bakım yağı ile saçınıza uygulama yaptığınızda keratin bakımını gerçekleştirmiş olursunuz.

3- Saça Keratin Bakımı Yaptırmak Ne İşe Yarar? Keratin Bakımı Ne İşe Yarar, Neden Tercih Ediliyor?

Saçların yaşam boyunca çeşitli maddelere maruz kaldığı bilinmektedir. Başlıca kadınlar tarafından sık sık saçlara ısı kullanılmaktadır.

Saçı düzleştirmek, maşa kullanmak ya da sürekli fön yaptırmak aşırı ısıdan kaynaklı olarak saçtaki keratin miktarını düşürmektedir. Azalan keratin miktarı doğrudan saçınızın görüntüsünde değişime sebep olur.

Aynı zamanda saçlara yapılan boyaların da zamanla saçta nemi azalttığı, yanık olmasa da kötü bir görüntü oluşturduğu bilinir. Tüm bunların sebebi keratinin azalmasıdır.

Bahsedilen durumlar göz önünde bulundurulduğunda keratin bakımı nedir erkek uygulayabilir mi sorusu da kendiliğinden cevaplanacaktır. Saçlarda ısı, boya ve kötü hava şartlarına maruz kalma erkeklerde de görüldüğünden keratin saç bakımı yapılabilir.

İşte tüm bahsedilen bu sebeplere bağlı olarak saça keratin botoksu uygulanır. Keratinin tekrar saça kazandırılarak eskisinden de daha iyi bir görünüm hedeflenir.

Peki gerçekten saça keratin bakımı yapmak işe yarar mı? Keratin bakımı faydaları bulunuyor mu?

4- Keratin Saçlara İyi Gelir mi? Yanmış Saça Keratin Bakım İyi Gelir mi?

Eğer keratin bakımı nedir ne işe yarar konusunda temel cevaplar aldıysanız hemen bir umutla internetten keratin bakım yağı sipariş vermeyin!

Göz önünde bulundurmanız gereken saç bakımı keratin kuralları ve olasılıkları bulunacaktır. Öncelikle bu uygulamanın kontrolsüz yapıldığında ciddi bir tehlike oluşturacağını bilmelisiniz.

Cildinize zarar verebileceğiniz gibi saçlarınız daha kötü duruma gelebilir. Bu yüzden kesin olarak keratin bakımı faydaları alacağınıza dair beklentilerinizi düşürmelisiniz.

Saça keratin bakımı uygulaması için çoğu zaman kuaför, uzman saç bakımına başvurmalısınız. Evde yapabilmeniz adına keratin saç yağı satılsa da büyük tehlikeleri bulunur.

Doğru uygulama doğru ellerde yapıldığında yanmış saçlara, boyanmış saçlara kısacası güçsüz kalmış tüm saçlar için belirli katkıları bulunmaktadır. İşe yarayıp yarayamayacağı biraz da sizin elinizdedir.

5- Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir?

Saça keratin bakımı uygulamadan önce keratin bakımı nedir konusu kadar keratin bakımı faydaları konusunda detaylı araştırma yapmalısınız.

Saçınızda şikayetçi olduğunuz duruma keratin saç botoksu işe yarayamayabilir. Bu durum boşuna saçınıza uygulama yaptırdığınız anlamına gelir.

Bu yüzden saça keratin bakımı faydaları hakkında sizler adına bilgiler edindik. İşte keratin bakımı faydaları!

A- Elektriklenmeyi Önler

Yaşamımızda elektronik alanların artmasıyla da birlikte saçlarda elektriklenmeye yönelik belirtiler çıkar. Vücutta çok sayıda toplanan elektrik özellikle kıyafetlerinizi değiştirirken saçlarınızda elektriklenme oluşması ile kendini belli eder.

Saçlarınıza yaptıracağınız keratin bakımı ile elektriklenmenin önüne geçebilirsiniz. Böylece günlük yaşam içinde saçlarınızın elektriklenerek bozulmasını engelleyebilirsiniz.

Daha sakin bir saç görünümünü elde edebilirsiniz.

B- Dolgun Saç Yapısı Sağlar

Keratin temelde bir protein olduğundan saçları besleyecektir. Özellikle ince telli saça sahip kişilerin uzun süreli kullanımda saç tellerinde kalınlaşma gözlemlenir.

Giderek kalınlaşan saçlar daha dolgun bir saç görünümüne sebep olur. Bahsedilen bu özellik herkes tarafından tam olarak gözlemlenmese de protein uygulamasına bağlı olarak bu tarz bir sonucun ortaya çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

C- Kırıkları ve Yanmış Saçları Onarır

Isının fazla uygulandığı saçların uçlarında kırıklar ve genel olarak yanmalar oluşur. Aşırı boyama sonucunda da saçların yandığı görülür.

Saça keratin bakımı uygulandıktan sonra emilen proteinler saçın bu görünümden uzaklaşmasını sağlar. Beslenen saç uçları kırıklarından kurtulur, yanık saçların gözle görülür şekilde azalır.

Hatta bu derece bir sonuç yaratmasından dolayı sık sık keratin bakımı nedir araştırması yapılır. Başlıca saçlarında yanma olanlar tercih eder.

D- Keratin Bakımı Nedir| Kısmen Saçlarınızı Düzleştirir

Aslında keratin saç bakımı konusunda genel düşülen yargılardan birisi saçı tamamen düzleştirdiği yönündedir. Eğer saçlarınız halihazırda düz ise ya da çok az dalgalanmalar mevcutsa, evet düzleştirme etkisi olacaktır.

Ancak doğuştan kıvırcık saç yapısına sahipseniz Brezilya fönü etkisi beklememelisiniz. Zaten Brezilya fönü ve keratin saç bakımı bu yüzden karışmaktadır. Yazının ilerleyen kısımlarında bu konuya da değinilecektir.

Saçlarınızdaki elektriklenme ve karışıklığı aldığı için kısmi olarak düzleştirme yapacaktır. Ancak ısı kullanılmışçasına bir düzleştirme görmezsiniz.

6- Peki Keratinin Saça Zararı Var mı? Keratin Bakımı Zararları Nelerdir?

Her uygulamada, üründe olduğu gibi keratin bakımı zararları konusundan da bahsedebilmek mümkün. Hatta yanlış uygulama sonucu gerçekten ciddi zararları olacaktır. Bu yüzden dikkatli olunmalı.

Keratinin saça zararları arasında ilk olarak kimi ürünlerde zehirleyici bir madde içermesi bulunur. Özellikle kuaförler tarafından bu malzemeler tercih edilmez.

Fakat evde yapacağınız uygulamada farkında olmadan zararlı kimyasal bulunan bir ürün kullanabilirsiniz. Kuaförlerin kullandığı keratin yağı içinde dahi deriye zararlı olabilecek içerik bulunur.

Bu yüzden saç diplerine uygulanması önerilmez. Oldu da evde keratin bakımı yaparken saç dibinize sürdünüz diyelim, acilden derinizi temizlemelisiniz.

İkinci bir zarar saçınıza uygun miktarı ayarlamadığınız takdirde saçlarınızı aşırı protein almasından dolayı eskisine nazaran daha çabuk yağlanabilir. Yağlanma sıklığını arttırırsanız bundan rahatsız olabilirsiniz.

Kıvırcık saçlarınızın yapısında bozulmaya sebep olabilir. Tamamen düzleştirmese de kıvırcık, dalgalı görünümünde bozulmaya sebep olacağı apaçık bir gerçektir.

7- Kuaförde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? Saça Keratin Yükleme Nasıl Yapılır?

Kuaförlerinizden keratin bakımı nedir nasıl yapılır konusunda daha net bilgi alırsınız. Alanında uzman oldukları takdirde saçınıza en uygun yöntemi de yine kuaförler seçecektir.

Peki saça keratin bakımı nasıl yapılır? Keratin yüklemesi aşamaları nelerdir? Aslında basit yöntemlerle uygulama yapıldığı görülür.

 

Yine de uygulama sırasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken unsurlar mevcuttur. İşte keratin uygulama aşamaları:

Saçlarınız normal bir şampuanla iki kere yıkanır.Havluyla ıslaklığı alınır.Saç kurutma makinesi ile nemli olacak şekilde kurutulur. Tamamen kurutulmaz.Saçınızın uzunluğu ve yapısına göre birkaç parçaya bölünür.Keratin bakımı yağı hazırlanır.Ayrılan parçaların tamamına bu yağ sürülür.Sürme işlemi tamamlandıktan sonra ince dişli bir tarakla saç taranır.Fazla keratin yağı saçtan alındıktan sonra ortalama 30-40 dakika beklenir.Bekleme süresinden sonra saçlar tuzsuz şampuan ile yıkanır.Kurutma işlemi sırasında ısı kullanmalısınız, düz fön çekilebilir kurutulduktan sonra hemen düzleştirilebilir.

8- Evde Keratin Bakımı Yapanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Kuaförde saça keratin bakımı yaptırmak sizi yormayacak ve önerilen bir işlemdir. Fakat eğer evde uygulama yapacaksanız dikkatli olmanız gerekenler mevcuttur.

Keratin bakımı nedir sorusuna yanıt olarak bu bakımın protein bazlı olduğunu söylemiştik. Ancak uygulama esnasında kullanılan yağlarda cildinize zararlı olabilecek maddeler bulunur.

Bu yüzden uygulama sırasında kesinlikle saç dibinize uygulama yapmamalısınız. 1 parmak boşluk bırakacak uygulamayı sürdürmelisiniz.

Gözünüzle ve cildinizle keratin temas etmemeli. Temas etmesi halinde hemen yıkamalı ve yan etki gördüğünüz takdirde doktora başvurmalısınız.

Son olarak keratini saçınızda çok fazla bekletmemelisiniz. Saçınızın zarar görmesine sebep olacaktır.

9- Keratin Bakım Kaç TL? Kuaförde Keratin Bakımı Fiyatı 2022

Keratin bakımı kuaförde yaptırıldığında farklı ücretlendirme tarifleri kullanılır. Burada seçilecek kuaförden, kuaförün bulunduğu şehre varana dek değişiklik meydana gelir.

Keratin bakımı fiyatları belirlenirken:

Kuaförün tanınırlığı,Kuaförün bulunduğu adres/merkez,Kullanılan keratin yağı markası,Kişinin saç yapısı,Saçın yıpranma durumu gibi çeşitli durumlar göz önünde bulundurularak belirleme yapılır.

İnternette yazılan fiyatlar sizin saçınız için uygun olmayabilir. En net bilgiyi direkt bir kuaföre uğrayarak saçınızı incelettikten sonra öğrenebilirsiniz.

Keratin Bakımı Hakkında Merak Edilenler

Saça keratin bakımı o kadar genel bir konudur ki, keratin bakımı nedir sorusundan çok keratin uygulamasına dair ayrıntılı sorular oluşturulmaktadır.

Saça keratin bakımı nedir erkek ve kadınlar nasıl uygulayabilir? Bu ve bunun gibi merak edilen tüm soruların cevabı işte şöyle…

Keratin Saçta Ne Kadar Kalır?

Saçın yapısına göre keratin yağının bekleme süresi değişiklik gösterir. Ancak ortalama olarak 30-40 dakika boyunca keratin yağı bekletilir. Keratin botoksu için ise bekleme süresi bulunmaz.

Keratin Bakım Kaç Ayda Bir Yapılır?

Keratinin saçınızdaki etkisinin geçtiğini gördüğünüzde keratin uygulamanızı tekrarlatabilirsiniz. Fakat ortalama olarak senede maksimum 2 uygulama uzmanlar tarafından önerilir. Hem saçınız uygulamaya bağlı olarak zarar görmez hem de alışma göstermez.

Keratin Bakımı Saç Düzleştirir mi?

Keratinin saçınızın yapısında değişiklik sağlayacağı bir gerçektir. Fakat saçınızı doğuştan düz bir görünüme kavuşturmaz. Özellikle kıvırcık saçlara sahipseniz, Brezilya fönü etkisi beklememelisiniz. Düzleştirme amaçlanarak keratin bakımı yapılmaz.

Brezilya Fönü ve Keratin Aynı mı?

Brezilya fönü için keratin kullanılması, keratin bakımı ile karıştırılmasına sebep olur. Brezilya fönünde temel amaç bakım değil kişinin ekstra uygulama yapmadan uzun süre saçını düz kullanabilmesidir. Fakat keratin bakımında amaç düzleştirmekten çok saçın beslenmesidir. Aynı şeyler değildir.

Keratin Bakımından Sonra Saç Ne Zaman Yıkanmalı?

Keratin yağını saçınıza sürdükten sonra 30-40 dakika beklettikten sonra yıkama yapmalısınız. Tüm bakım işlemleri bittikten sonra saçınızı yıkama sıklığını düşürmelisiniz. Saçınızı çok sık yıkamak keratinin etkisini azaltacaktır. 2-3 günde bir yıkama önerilir.

Keratin Bakımından Sonra Saç Boyanır mı?

Keratin bakımını yaptırmanın temel sebebi özellikle boyamadan kaynaklı olan zararların giderilmesidir. Şayet keratin bakımı sonrası saçınızı boyayacaksanız, saçınızın tekrar zarar görmesine sebep olursunuz. Nemini kaybeden saç keratinden de arınarak eski haline dönecektir.

Keratin Yağı Saç Döker mi?

Normal şartlarda keratin yağı saç dökmez. Aksine saçı besleyerek saçın daha çok gürleşmesine sebep olur. Fakat internetten güvenilir olmayan ürünlerin kullanılması saçınızda dökülme gözlemlemenize sebep olabilir.

Keratin Bakımı Kıvırcık Saçı Bozar mı?

Evet! Doğal kıvırcık saçlarınız bulunuyorsa bir düzleştirici yardımıyla oluşacak kadar düz olmasa da buklelerinizin bozulmasına sebep olacaktır. Özellikle kıvırcık saçlıların keratin bakımı öncesi bu yüzden uzunca bir süre düşünüp karar vermesi gerekir. Dalgalı saçlarınızı bir müddet kullanamayabilirsiniz.

Keratinli Saç Nasıl Yıkanır?

Keratinli saç yıkanırken ekstra bir uğraş göstermenize gerek yoktur. Sadece ilk uygulama sonrası saçınızı yıkarken yağın gözünüze gelmemesine dikkat etmelisiniz. Bundan sonraki yıkamalarda ise normal şampuan değil, tuzsuz şampuanla yıkama yapmalısınız.

Keratin Kabarıklığı Alır mı?

Kesinlikle evet! Keratinin elektrikli görünümü yok ettiği bir gerçektir. Bu yüzden sahip olduğunuz elektriklenmeye bağlı olarak oluşan kabarıklıktan kurtulabilirsiniz. Daha sakin fakat daha canlı saçlarınızı elde edebilirsiniz.

Keratin Bakım Kaç Saat Sürer?

Her kişinin saç tipine ve yoğunluğuna göre bakım değişiklik gösterebilir. Normal uzunlukta ve yoğunlukta bir saça keratin uygulaması maksimum 1.30 saat sürecektir. Fakat uzun saçlıysanız ve kalın tellere sahipseniz daha uzun sürecektir.

Keratin Bakımı Saç Uzatır mı?

Keratin yağı proteine sahip olduğundan saçınızda kısmen uzamaya sebep olabilir. Protein beslemesi yapmasından ötürü arka planda sağladığı bu tarz bir yarar mevcuttur. Ancak keratinin temel amacının saç uzatmak olmadığını bilmelisiniz.

Keratin Yağı Saç Diplerine Sürülür mü?

Keratin yağını uygularken asla saç diplerinize sürmemelisiniz. Saçınızın dibine değdiğinde derinizin reaksiyon vermesine sebep olabilir. Alerjik bir vücudunuz olmasa bile oldukça zararlı olduğunu bilmelisiniz.