Kemal Sunal filmleri geçmişten günümüze izlenmeye devam ediyor. Oluşturulan bu filmler adeta birer başyapıt!
Kemal Sunal filmleri ile siz de gülmekten ağlayabilir bir yandan da derin düşüncelere dalabilirsiniz. Kendisine özgü tiplemeleri ile Kemal Sunal size unutulmaz bir an yaşatıyor.
Sunal’ın yer aldığı filmler çok geniş bir liste oluşmasına sebep oluyor. Oyuncu, oyunculuk ışığının fark edilmesinden itibaren dönemin neredeyse her filminde yer almıştır.
Üstelik Kemal Sunal her ne kadar çok sayıda filmde oynasa da izleyicilerin ona doyamadığını söylemek de mümkün.
Öyle ki vefatından sonra filmleri televizyon kanallarında yayınlanmaya devam ediyor. İzleyiciler ise sıkılmadan izliyor ve eğleniyor. Kemal Sunal’ın dönemine denk gelmeyen küçük yaştaki izleyiciler bile film repliklerine hakim!
Yeşilçam’ın unutulmaz duayen oyuncusu Kemal Sunal filmleri listesi sizler için oluşturuldu. İşte Kemal Sunal’ın birbirinden eğlenceli ve güzel filmleri…
Kemal Sunal Filmleri İzle Kahkaha Bombardımanına Hazır Ol! Unutulmaz Kemal Sunal Filmleri Listesi
Şüphesiz Kemal Sunal filmleri ile zamanınızı en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz.
Günümüzde çekilen hiçbir komedi filminin onun yarattığı karakter kadar güldürmediği de kesin.
Siz de Kemal Sunal filmleri izle seçeneği ile filmleri izleyebilir, kendinizi kahkaha tufanının arasında bulabilirsiniz.
Üstelik oluşturulan karakter ve replikler neticesinde ailenizle beraber izlenmeye oldukça uygundur. Çekirdek ailenizle bu keyifli yapıtlara göz atabilirsiniz.
1- Kemal Sunal’ın 81 Filmi Arasından Ayrılan Yapıt: Hababam Sınıfı
İnek Şaban karakteri film sektörü için ayrılmaz bir yere sahiptir. Kemal Sunal denildiğinde ise unutulmazlar arasında yer alan Hababam Sınıfı bulunuyor.
Filmde oluşturduğu karakter ile senelerce süren bir alışkanlığa da oyuncu ön ayak oluyor. Bundan sonraki filmlerinde de çoğu zaman ‘Şaban’ karakteriyle kendisini hatırlıyoruz.
Hababam Sınıfı, Özel Çamlıca Lisesi’nde eğitim gören bir sınıfı ve öğrencileri konu alıyor. Filmde kendisine ‘Hababam’ lakabı takan öğrencilerin haylazlıkları göze çarpıyor.
Fakat Mahmut Hoca (Münir Özkul) bu öğrencileri adam etmeye ant içmiş! Üstelik bunları klasik eğitim sisteminden uzak bir şekilde yapmaya çalışıyor.
Filmin adeta bir yıldızlar geçidi olduğunu söylemek mümkün. Münir Özkul’dan Adile Naşit’e, Kemal Sunal’dan Halit Akçatepe, Tarık Akan ve daha birçok ünlü oyuncu yer alıyor.
Seri filmi olarak karşımıza çıkan Hababam Sınıfı o kadar beğenilmiştir ki devamı da gelmiştir.
Eğitim sistemine getirilen eleştirilerle bir yandan düşünürken diğer taraftan öğrencilerin haylazlıkları ile eğleneceksiniz!
2- Çöpçüler Kralı
Ast üst ilişkisini en tatlı dille eleştiren filmlerden birisi de Çöpçüler Kralı. 1978 yılında çekilen film, Kemal Sunal filmleri arasında unutulmaz bir yere sahiptir.
‘Apti’ (Apti Şakrak) karakteri ile filmin başrolünde yer alan Sunal, çöpçü olarak sokakları temizlemektedir. Fakat başında bela olan bir amiri Zabıta Şakir (Şener Şen) vardır ki kendisine hayatı zulüm etmektedir!
Filmde Apti, kendisi ile aynı kaderi paylaşan temizlikçi Hacer’e aşık olur. Ancak parasızlık onun en büyük engelidir.
Günün birinde yanlışlıkla girdiği gazino onun tüm hayatını baştan aşağıya değiştirir.
3- Şaban Oğlu Şaban
Kemal Sunal ve Halit Akçatepe ikilisini izlemeye doyamayacağınız filmlerden birisi. Üstelik filmde Şener Şen, Adile Naşit ve Ayşen Gruda gibi usta oyuncular da yer alıyor.
Şaban (tahmin edersiniz ki Kemal Sunal) ve Ramazan (Halit Akçatepe) askerlikten yakın iki arkadaştır.
Ancak olay odur ki, bu ikili askerlik zamanında Hüsamettin (Şener Şen) komutana zorluklar yaşatır. Hatta Şaban’ın çileden çıkardığını söylemek yanlış olmayacaktır!
Arkadaşlıkları tesadüfi bir şekilde askerlik sonrası da devam edecektir.
İki arkadaş, gazinoda denk gelir ve bir hırsızlık olayını çökertir. Bu durumu fark eden Nazır Paşa tarafından ‘’gizli polis’’ ilan edilirler.
Nazır Paşa’nın evine davet edilen ikili hiç beklemedikleri bir olayla karşılaşır. Nazır Paşa’nın damadı askeriyeden tanıdıkları Hüsamettin komutandır!
İşte bu andan itibaren film, izleyenleri komik anları izlemeye davet ediyor. Arkadaşların komutanlarıyla zorlu yaşantıları, evden çalınan elmaslar ve daha fazlası…
4- Tokatçı
1983 yılında vizyona giren Kemal Sunal filmleri arasında unutulmaz yere sahip yapıtlardan birisidir.
Dönemin başlık parası konusunda en eleştirel aynı zamanda en komik filmlerindendir.
Filmde Kemal Sunal, Osman karakteri ile karşımıza çıkıyor. Köyünde ırgat olarak yanında çalıştığı Hasan Ağa’nın kızı Emine’ye aşık olur.
Bu durumunu öğrenen Hasan Ağa ise kızını kolay kolay vermeye razı değildir. Yüksek miktarda bir başlık parası talep eder fakat Osman’ın bu parayı köyde kazanmasına imkân yoktur.
İstanbul’a düşen yolu ilk etapta istediği gibi gitmez. Ee ne de olsa İstanbul büyük bir şehirdir ve içinde çakallar doludur. Bunu bilmeyen Osman kazandığı tüm parayı başkalarına kaptırır.
Köye tekrar dönmek zorunda kalır. Parasını kaybettiği yetmezmiş gibi babasının ölüm haberini alır. Babasına ait tarlaları da başkaları ele geçirmeye çalışır.
Osman son defa ama bu sefer kendinden emin bir şekilde İstanbul’a geri döner. Üstelik bu sefer yanında yakın arkadaşı Şevket de bulunmaktadır.
Peki Osman istenen başlık parasını toplayabilecek mi? Öbür taraftan babasından kalan arsaları tekrar alacak mı?
Film baştan sona bu konu üzerine kurulmaktadır ancak bir an bile sizi sıkmayacağına emin olabilirsiniz.
5- Süt Kardeşler / Gulyabani
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kitabından uyarlanan Süt Kardeşler, döneme damga vuran yapıtlar arasında yerini alıyor.
1976 yapımı filmde işler biraz karışık gelse de sonradan eğlencenin doruklarına ulaştırıyor.
Büyük bir konağın sahibi Melek Hanım, zamanı geldiğinde Şaban sandığı kişi olan Ramazan’ı konağa alır. Abisi Hüsamettin’e Şaban’ı damadın Bayram olarak tanıtacaktır.
Fakat yaşanan olay Melek Hanım’ın yansıttığı gibi değildir!
İlerleyen zamanlarda konağa gerçek Şaban ve Bayram’ın gelmesiyle durum tamamen değişir ve karışır.
Bu da yetmiyormuş gibi geceleri konakta kalanlara büyük korku salan Gulyabani çıkagelir. Bu saatten sonra tek amaçları Gulyabani’nin peşine düşmek olacaktır.
6- Kibar Feyzo
1 saat 23 dakikalık film geçmiş dönemin başlık parasına eleştirel dille yaklaşmaktadır. Kemal Sunal filmleri arasında görmeye alışık olduğumuz eleştirel bakış açısı burada da karşımıza çıkıyor.
Feyzo (Kemal Sunal), filme mahkeme salonunda yargılanan bir vatandaş olarak çıkıyor. Başından geçen hikayeleri hakime anlatırken bunu izleyiciler film şeridi gibi izliyor.
Askerden döndükten sonra köyde aşık olduğu Gülo ile evlenmeye karar verir. Fakat Gülo’nun babası Maho Ağa köyün neredeyse tamamına sahiptir ve başlık parası ister.
Başlık parasının bir kısmını ödeyen Feyzo kalan parayı senet olarak tutar. Parayı denkleştirmek için İstanbul’a gider.
Fakat büyükşehirde gördükleri kendisini şoka uğratır. Dönemin siyasi olayları, sahip olunan köy hayatı onu derinden sarsar.
Köye döndüğünde ise artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Şehirde öğrendiklerini burada yaşatmaya çalışır.
7- Tosun Paşa
Şaban Oğlu Şaban ve Süt Kardeşler filmi ile çoğu zaman karıştırılan Tosun Paşa, hikayesi ile izleyenleri güldürmeye devam ediyor.
Tellioğulları ve Seferoğulları aileleri arasında geçen kıyasıya mücadeleyi film konu edinmektedir.
Her iki ailenin oluşturduğu bu mücadelede temel amaç İskenderiye’nin değerli yeri olan Yeşil Vadi’yi ele geçirmek bulunur.
Yeşil Vadi’yi kazanmanın yolu ise İskenderiye memuru Daver Bey’in kızı Leyla’yı almaktır. Daver Bey Leyla’yı Seferoğulları ailesine vermeye kararlıdır.
Ancak işler planlandığı gibi gitmez.
Tellioğulları Leyla’yı kaptırmamak için Şaban’ı Tosun Paşa olarak tanıtır. Günü gelip gerçek Tosun Paşa saraya geldiğinde işler tamamen karışacaktır.
8- Zübük
Aziz Nesin’in Zübük romanından uyarlanmıştır. 1980 yapımı film dönemin siyasi eleştirisi olarak da geçer.
Kemal Sunal filmleri arasında görmeye pek de alışık olmadığımız şey; Sunal’ın kötü bir karaktere bürünmesidir. Ancak bu filmde Sunal, İbrahim Zübükzade olarak karşımıza çıkar.
Ahlaksız, aklı fikri kötülüğe ve hırsızlığa çalışan milletvekili Zübükzade, Türk siyasetinin hiciv alanındaki bir yansımasıdır.
9- Korkusuz Korkak
Mülayim karakteri ile aslında oldukça ezik ve pasif bir karakterle Kemal Sunal karşımıza çıkıyor.
Filmin başında Mülayım, şirkette çalışan ve üstleri tarafından oldukça ezilen bir tiptir. Kimseye karşı gelemediği gibi kirasını ödeyemeyecek duruma da düşmektedir.
Günün birinde doktora gider ve sadece 6 aylık ömrünün kaldığını öğrenir.
Bu haber sonrası hayat onun için artık tamamen değişecektir. Kendisi sahip olduğu korkulardan tamamen kurtulur ve ‘korkusuz korkak’ karakterine dönüşür.
İş yerinde herkese ahkam keser adeta patron kimliğine bürünür. Ne de olsa öleceğim düşüncesiyle bomba paketine bile oyuncak gibi yaklaşır. Kendisi bu olaydan sonra ‘Bombacı Mülayim’ olarak anılır.
Geçen günlerin ardından oynadığı piyango biletinin kazandığı ortaya çıkar. Tüm parasını umumi tuvalet yaptırmak için kullanılır.
Filmin ilerleyen sahnelerinde parasıyla dikkat çektiği için mafya babası Ayı Abbas ile takışır. Aynı zamanda ölmeyi beklemek için sabrı kalmadığı için kendisini öldürmesi için bir kiralık katil tutar.
Gel zaman git zaman aslında altı aylık ömrünün kalmadığını öğrenir. Bu durum suratına tokat gibi çarpar ve eski korkaklığına geri döner.
Her ne kadar yaşam süresi uzamış olsa da kiralık katil olarak tuttuğu bir kişi ve mafya babası gibi uğraşması gereken bir bela vardır. Etrafındaki herkes artık onun için şüphelidir.
10- Sakar Şakir
Kemal Sunal filmleri içinde Sunal’ı genelde beceriksiz, sakar rollerinde görmeye alışkınız. Sakar Şakir de bunlardan sadece birisidir.
Sakar Şakir, amcasının amansız bir hastalığa yakalandığını öğrenir. Amcasının son vasiyeti sonrası İstanbul’a gitmeye karar verir.
Fakat o daha yoldayken amcası vefat eder. Kendisine amcasından kalan bir miras söz konusudur.
Köylüler tarafından öğrenilen bu durum oldukça dikkat çeker. Herkes tarafından Sakar Şakir’in elindeki miras ele geçirilmeye çalışır.
Peki o miras ne çıkacak dersiniz?
11- Kapıcılar Kralı
Kapıcı Seyit, dıştan saf görüntüsüyle çevredekilerini kandırmaktadır. Apartmanda oluşan keyifli anları film konu edinir.
Seyit, yeni apartman yöneticisi ile iyi anlaşamaz. Fakat oluşan olayları kendisinin lehine çevirmek konusunda Seyit oldukça kararlıdır.
Apartmandaki kişileri kendi tarafına çeviren kapıcı Seyit, daire sakinlerini kendi isteği doğrultusunda yönlendirir.
12- Davaro
Memo, Almanya’da çalışıp gerekli parayı kazandıktan sonra köye geri döner. Arzusu ise sözlüsü Cano ile evlenmektir.
Fakat Memo evlilik planları kura dursun, kan davalısı olan Sülo hapisten kurtulur. Bunu duyan Memo’nun babası düğünü durdurur.
Memo’dan Sülo’yu öldürmesini ister ancak Memo bunu gerçekleştirmek istemez.
Sülo belirli bir zaman sonra Memo ile işbirliği yapmaya kalkışır. Ona kendisini öldürmüş gibi yaparsa daha sonra köyden uzak duracağını söyler.
Planlarını uygulamak için Sülo ve Memo yola koyulur, bu plana tüm köylü inanır. Ancak zaman geçtikten sonra Memo ile Sülo tekrar karşılaşır. Bu karşılaşma geçmişteki gibi iyi niyetli olmadığı gibi kötü senaryolara yol açar.
13- Salako
Film bir ağanın kızı ve ona aşık saf mı saf Salako’nun hikayesini konu alır.
Kemal Sunal, Salako karakteri ile izleyicilerin karşısına çıkar. Kemal Sunal filmleri arasında oldukça bilinen Salako, saflığı ile insanları kendine hayran bırakır.
Ağanın kızı Emine, babasının zulmünden kurtulmak için dağa kaçmaya karar verir. Ancak dağa kaçmak tek başına yapabileceği bir durum değildir.
Dağa kaçmaya cesaret edemeyen Emine, farklı yolları dener.
Köyde bulunan hiç kimse Emine ile kaçmaya cesaret edemez. Salako ise Emine’ye olan aşkı ve saflığı ile kaçmaya cesaret eder.
Emine ve Salako’nun kaçma planları, kaçarken yaşadıkları ve karşılaştıkları zorluklar filmin ana temasını oluşturmaktadır.
14- Garip
Futbolseverlerin özellikle Beşiktaşlıların severek izlediği Garip filmi…
Kemal Sunal fimde Garip ismindeki sefil bir karakterle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Adını yansıtan kişiliği ve hayat hikayesi bulunuyor.
Hayatta tutunduğu tek dal aşık olduğu Beşiktaş’tır. Futbol tutkusu filmde çoğu zaman ön plana çıkar.
Günün birinde hiç beklemediği şekilde bir bebekle denk gelir. Terk edilen bu bebeğe bakmak artık ona kalmıştır.
Başta bakamayacağını düşünüp bırakmayı denese de artık onlar görülmeyen güçlü bir bağ ile bağlanmıştır. Elinde büyüyen bu bebek ile farklı maceralar başına gelecektir.
15- Şark Bülbülü
Yine bir Kemal Sunal filmi ve yine bir başlık parası eleştirisi…
Her ne kadar diğer Kemal Sunal filmleri gibi benzer bir eleştiriye sahip olsa da tekrara düşmeyen bir yapıttır.
Şaban (Kemal Sunal) sevdiği kadınla evlenmeyi aklına takmıştır. Karşısında ise köyün zengini Zülfo Ağa gibi ciddi bir rakip vardır.
Zülfo Ağa, karşısında rakip olmaması ve Hatice ile evlenmek için Şaban’ı köyden kovar.
İstanbul’a giden Şaban zaman içinde türlü türlü işlerde çalışır. Hedefi başlık parasını biriktirmektedir. Ancak hayat onu farklı bir alana sürükleyecektir.
Tesadüflerden sonra Şaban Tatlıses olarak karşımıza çıkar ve köyüne dönerek intikam almaya kendine söz verir.
16- Sahte Kabadayı
Kemal, babasının mafya olduğundan habersiz pişmaniye satışı yapmaya çalışır.
Günün birinde namı ile ün salmış mafya babası, en yakın adamı ‘Muhtar’ tarafından öldürülür. Miras artık bölünecektir.
Mafya babasının avukatı, Kemal’e durumdan bahseder. Kemal’in tek hedefi artık bu mirası ele geçirmektir.
Normalde oldukça saf ve sakar olan Kemal filmde artık korkusuz birisi kılığına bürünür. Aynı zamanda Muhtar’ın babasını öldürdüğünü bilmeden yanında bulundurur.
Kemal’e Muhtar tarafından suikastler ve planlar yapılır fakat ‘’Baba’nın Oğlu Kemal’’ sakarlıklarıyla bir şekilde bu planlardan kurtulur.
17- Orta Direk Şaban
Memur olan Şaban, hayatını zar zor idame ettirmeye çalışmaktadır. Fabrika sahibi Adnan Bıçakçı’nın okuttuğu Bahar’a gönlünü kaptırmıştır.
Fakat Bahar, ünlü basketbolcu Erkan’a ilgi duyar. Erkan’ın da Bahar’a gönlü boş değildir. Ancak bu gerçek bir aşk değildir.
Günün birinde Bahar’ın Adnan Bıçakçı’nın öz torunu olduğu ortaya çıkar. Bunun haberini alan kötü insanlar Bahar’ı kaçırır.
Bahar’ı kurtarmak için Erkan değil, Orta Direk Şaban her şeyi seferber etmektedir.
Orta Direk Şaban, Kemal Sunal filmleri arasında belki de Sunal’ı en renkli karakteri ile gördüğünüz filmlerden birisi olacak!
18- Öğretmen
12 Eylül 1980 darbesini ve sonrasında oluşan etkilerin ele alındığı bir filmdir.
Kemal Sunal filmde bir öğretmeni canlandırmaktadır. Öğretmenlik tayini çıkar ve İstanbul’a yerleşmek zorunda kalır.
Ancak hiçbir şey planlandığı gibi gitmez. Maaşı kendisine yetmez ve İstanbul’da yaşamaya gücü yoktur.
Zamanla oluşan bu buhran kendisinin psikolojisini alt üst eder.
19- Kemal Sunal Restorasyonlu Filmleri Arasında: Atla Gel Şaban!
Kemal Sunal filmleri içinde unutulması zor bir sahne akıllara gelir: Minibüs ve ‘’Şiki Şiki Baba’’.
Niyazi, sefil bir insandır. Çevresinde herkesin at yarışı olduğunu görünce kendisi de merak salar.
Minibüste rastgele oynadığı kuponu doldurur ancak yatırmayı unutur. Ertesi gün minibüste kuponun tuttuğunu öğrenir.
Kendisi gibi yolcu olan başka bir adam bu durumu fark ederek mafya babası Kazım’a haber verir.
Artık Niyazi, mafya babası için kupon doldurmak zorundadır. Ancak at yarışı oynamak için aynı ortamın oluşturulması gerekir.
Restorasyonlu Kemal Sunal filmleri arasında yer alır. Film yılların oluşturduğu görsel ve ses hatalarından arındırılmıştır. Daha yüksek seyir zevki sunar.
20- Kemal Sunal Filmleri Yüz Numaralı Adam
Saf tipi ve sakar davranışları ile Şaban her girdiği işten bir şekilde kovulmayı başarır.
Başarısızlık adeta onun için alışılmış bir durum haline gelir. Ancak bir gün her şey tamamen değişecektir.
Reklam ajansında çalışan Oya, yeni bir reklam filmi için halkın arasından bir yüzü oynatmayı planlar. Şaban’a denk gelmesiyle artık aklındaki kişiyi bulmuştur.
Şaban reklam teklifini kabul etse de hiçbir şey planlandığı gibi gitmeyecektir.
21- İnek Şaban
Bülent bir futbol takımının çok başarılı kalecisidir. Takım kazandığı maçların tamamını neredeyse Bülent’e borçludur.
Günü gelince Amerika’ya kaçan Bülent takımı ve yöneticileri zor duruma düşürür.
Halkın da tepkisinden korkan yöneticiler Bülent’e benzeyen birisini kaleye geçirmeyi planlar. İnek Şaban ise Bülent ile birebir benzerdir.
Ve artık hayatına kaleci olarak devam etmek zorunda kalır.
22- Köyden İndim Şehire
Dört kardeşin köyden şehre gelmesiyle değişen hayatını komik bir bakış açısıyla Arzu Film ele almaktadır.
Köyde bir çuval altın bulan Gayret, Saffet, Himmet ve Hayret kardeşler eşleriyle birlikte şehre iner.
Şehirde altınları bozdurup zengin olmak gibi hayalleri bulunur.
Her şey istedikleri gibi kolay gitmeyecektir.
23- Yedi Bela Hüsnü
Hüsnü, mahallede Hüsniye’ye aşık olur. Ancak aşkı karşılık görmemektedir.
Hüsniye’yi etkilemek için türlü türlü yollar dener. Arkadaşı Cemal’in taktikleri ile kabadayı rolüne bürünür.
Her ne kadar çabalasa da Hüsniye dönüp Hüsnü’ye bakmaz.
Diğer taraftan Malik mahalledeki herkesin tapusunu ele geçirir ve evlerinden insanları çıkarmaya çalışır. Bu evler arasında Hüsniye de bulunmaktadır.
Hüsnü için resmen fırsat doğmuştur. Malik’ten kurtulmanın yollarını arar.
24- Şabaniye
Kemal Sunal filmleri arasında bulunan Şabaniye, döneme damgasını vurmuştur. Hatta kendinden sonra yayımlanan dizilere de resmen fikir vermiştir.
Şaban, kan davası yüzünden ölüm ile karşı karşıya kalır. Kan davalısının peşine düştüğünü öğrendiğinde kurtulmanın tek yolu olarak kılık değiştirmeyi görür.
Kadın kılığına girip Şabaniye olur. Gerçekten de bambaşka birisine bürünür. Fakat bu seferde kan davalısı kendisine aşık olur. Şaban da kan davalısının kızına aşık olacaktır.
25- Kemal Sunal İlk Filmi: Tatlı Dillim
Tarık Akan ve Filiz Akın’ın başrol olduğu filmde Kemal Sunal ilk defa sahneye çıkar. Sahip olduğu rol ile çok göz önünde bulunmaz. Fakat zamanla dikkatleri üzerine çeker.
Filmin konusu öğretmen Feride ve zengin aile çocuğu Ferit etrafında şekillenir.
Ferit basketbol sevdalısı bir kişidir. Bir gün takımıyla birlikte tatile çıkar burada Emine ile tanışır. Ona aşık olur ve evlenirler.
Emine’yi vakti gelinde kandırıp terk eder fakat Emine bunun intikamını almak için planlar yapmaya çoktan başlar.
26- Mavi Boncuk
Mavi Boncuk, Kemal Sunal filmleri arasında ünlü oyuncuların bir arada toplandığı filmlerdendir.
Hem sesi hem de güzelliğiyle dönemin dikkat çeken sanatçısı Emel Sayın da bulunur.
Emel Sayın’ın çıktığı mekanda eğlenen gençler hesabı ödeyemeyince dövülür. Olay sonrası öfkelenirler ve intikam için Emel Sayın’ı kaçırmaya karar verirler.
Sayın’ı kaçırırlar. Mekanın sahibinden fidye isterler. Zaman içerisinde kaçırma olayı çok yakın dostluklara neden olur.
27- Doktor Civanım
Kemal, hastanede normal bir çalışandır. Annesinin üzülmemesi için yazdığı mektuplarda doktor olduğunu belirtir.
Köye döndüğünde doktor olarak bilindiği için insanların türlü hastalıkları ile ilgilenmek zorunda kalır.
Ancak doktor olmadığı için bildiği birkaç davranış dışında hiçbir şey yapamaz.
Aynı zamanda köyde kendisine aşık olan kadınlar vardır. Sırf Kemal ile bir araya gelebilmek için kendilerini hasta olarak gösterirler.
28- İbo ile Güllüşah
Fakir İbo, aşık olduğu kadın Nazlı ile evlenebilmek için şehre para biriktirmeye gider.
Şehirde ailesinin kendisini sevmediğini düşünen zengin Güllüşah ile karşılaşır.
Güllüşah kendsini kaçırması gerektiği konusunda bir anlaşma yapmaya çalışır. Hem kendisi ailesinden uzaklaşacak hem de İbo böylece istediği parayı toplayabilecektir.
29- Kemal Sunal’ın Son Filmi: Propaganda
Propaganda filmi 1948 yılında gerçekten yaşanmış bir hayat hikayesini canlandırmaktadır.
Köy devletin emriyle telle ikiye ayrılır. Ancak ayrılan sadece köyün toprakları değildir.
Senelerin arkadaşlığı, birbirine aşık olanlar ve daha birçok kişi bu telden etkilenir. Gerilen bu telin sosyal, maddi ve manevi sonuçları ortaya çıkar.
Kemal Sunal’ın hayattayken yer aldığı son film olma özelliğine sahiptir.
Kemal Sunal Filmleri Hangi Kanalda Yayınlanıyor?
Dönem dönem Kemal Sunal filmleri farklı televizyon kanallarında yayınlanmaktadır.
Yeşilçam TV tarafından neredeyse her gün Kemal Sunal filmi yayına verilmektedir.
Star TV ve Show TV ise özellikle yaz sezonunda akşamları ekrana getirmektedir. Resmi tatillerde de dizilerin yerine eski Kemal Sunal filmleri izleyicilere sunulur.
Kemal Sunal Filmleri Nerede Çekildi?
Kemal Sunal’ın yer aldığı filmler farklı şehirlerde ve mekanlarda çekilmiştir. Her film için ayrı araştırma yapmak gerekecektir.
Hababam Sınıfı günümüzde Üsküdar’da yer alan Özel Çamlıca Lisesi içinde çekilmiştir. Günümüzde okul müze olarak sergilenir.
Köyden İndim Şehre filmi ise Ankara sınırlarında çekilmiştir.
Çoğu filmde şehir olarak İstanbul’a gidildiğinden İstanbul il sınırlarında filmler hayat bulmuştur.