KAYSERİ PARAŞÜT EĞİTİMİ

KAYSERİ PARAŞÜT EĞİTİMİ

İnsanoğlu yüzyıllar boyu uçma hissini merak etmiştir. Son yüz yıldaki gelişmeler ile birlikte uçmanın nasıl bir duygu olduğunu öğrenmiştir. Fakat kuşlara en yakın uçma türü motor olmadan yapılan uçuş türleridir. Yamaç paraşütü de bunlardan biridir.  Yamaç paraşütü rüzgâr ile birlikte şeklini alan aerofoil bir yapıdır. Yamaç paraşütü sporu son yıllarda geniş kitleler tarafından tercih edilmektedir. Tercih edilmesinin sebebi hava sporları içerisinde en ucuz olanı olmasıdır. Halk arasında uçaktan atmak gibi düşünülse de işin aslı teknik olarak aynı uçaklar gibi kalkış yapılmaktadır.  Yamaç paraşütünün kısa tarihçesine bakacak olursak 1980’li yıllarda serbest paraşütler ilham alarak geliştirilmeye başlanmış dik yamaçlardan kalkış denemeleri yapılmıştır. Zaman içerisinde günümüzdeki şekli olan yamaç paraşütü kanatları ortaya çıkmış. 1990’lar da THK yamaç paraşütü sporunu bünyesinde yürütmeye başladı. Günümüzde THK yanında THSF yamaç paraşütü branşında eğitim vermektedir.

Yamaç paraşütü eğitimleri dört aşamadan oluşuyor. Bunlar sırası ile;

  1. Başlangıç eğitimi (ortalama iki hafta)
  2. Orta seviye pilot eğitimi (2 ay)
  3. Pilot eğitimi ( 3 hafta)
  4. Deneyimli pilot eğitimi  (2 hafta)

16 yaşından büyük ve sağlık yönünden engeliniz yok ise sizde açılan kurslara başvuru yaparak gökyüzüne adım atabilirsiniz. Önce başlangıç eğitimi almalısınız. Emeklemeden koşmak olmaz. Başlangıç eğitimlerin de teorik eğitim, yer çalışması ve işin en eğlenceli kısmı uçuş olacaktır. Yamaç paraşütü eğitim ücretleri Kayseri de ortalama 16.000 tl. Kayseri yamaç paraşütü eğitimi almak isterseniz extremekayseri ile iletişime geçebilirsiniz. Başlangıç eğitimleri süresi boyunca ihtiyaç duyacağınız paraşüt malzemelerini biz sağlıyoruz.

Eğer Kayseri de paraşüt sporuna devam etmek isterseniz ekibimiz her zaman yanınızda olacaktır. Kurslarımıza dahil olan hizmetlerimiz uçuş sigortası, başlangıç kurslarında malzeme desteği, başlangıç kurslarında minimum 7 uçuş, dahil olmayanlar yeme-içme, kıyafet, ulaşım. Başlangıç eğitim alanların en çok merak ettikleri soru başlangıç eğitiminden sonra tek başıma Ali dağından uçabilir miyim? Ne yazık ki tek başınıza uçamazsınız. Tek başınıza uçmanız için orta seviye pilot eğitimi almalısınız.

Kurs sonunda alacağınız sertifika uluslar arası geçerliliği olan FAI onaylıdır.  Ayrıca eğitim almadan da bir pilot ile tandem denen uçuşu deneyimleyebilirsiniz. Kayseri paraşüt uçuş fiyatları bahar döneminde 2000 tl.

Exit mobile version