karo-hali

Karo Halı Nedir? 2022 Karo Halı Fiyatları Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karo halı kaplama zemin kaplama sırasında tercih edilen yöntemlerin başında yer almaktadır. Daha önce karo modeller kullanmayan kişiler tarafından bu konuda bazı soru işaretleri oluşmaktadır.

Zemin kaplama günümüzde evlerde, ofislerde ve çeşitli kalabalık alanlarda oluşturulmaktadır. Yerde oluşturulan kaplama sayesinde çeşitli avantajlar elde edilmektedir.

Dilediğiniz alanda karo modelleri tercih ederek siz de bahsedilecek avantajları elde edebilirsiniz. Halı kullanımını farklı alana taşımak, yeni ürünleri deneyimlemek için çok güzel bir tercihtir.

1- Karo Halı Nedir?

Karo halı modelleri iç içe geçecek parçalardan oluşmaktadır. İç içe geçen parçalar sonunda dikdörtgen ya da kare oluşumlar meydana gelir.

Geleneksel halı modelleri ile aynı değildir. Alışık olunan tek parça halı bu modellerde mümkün değildir. Seçilen karo çeşitleri kapsamında birden fazla parça satın alınır.

Satın alınan parçalar iç içe geçecek şekilde dip dibe getirilerek özel karo yapıştırıcısı kullanılarak yapıştırılır. Karo parçası hem zemine hem de diğer karo parçaları ile iyi yapışacak şekilde oturtulur.

karo-hali
Karo Halı Nedir?

2- Karo Halı Çeşitleri Nelerdir? Karo Halı Modelleri Neler?

Günümüzde karo halı firmaları tarafından birden fazla çeşit satılmaktadır. Her bir çeşit kendi içerisinde değişik avantaj ve özelliklere sahiptir.

Kullanılacak alana ve kullanım amacına bağlı olarak siz de tercihlerinizi bu yönde yapabilirsiniz. Özellikle kullanıldığı alanda dekoratif bütünlük sağlaması amacıyla siz de birden fazla seçenek arasından dilediğinizi bulabilirsiniz.

A- Akustik Karo Halı Nedir?

Akustik karo modelleri adından da anlaşıldığı üzere kullanıldığı alanda ses izolasyonu sağlamaktadır. Özellikle kalabalık ve iş ortamlarında bu yüzden tercih edilmektedir.

Ses yalıtımı bazı noktalarda özellikle gerekmektedir. Ses kayıt alınan mekanlar, yayıncı odaları ses yalıtım noktasında en çok dikkat edilen yerler arasındadır.

Akustik karo çeşitleri tam da bu noktada alandaki sesin yalıtılarak hapsolmasını sağlar. Sesin hem daha tok iletilmesini hem de dışarıya geçerek rahatsızlık yaratmasına engel olur.

B- Standart Karo Modelleri

Diğer modellere göre daha standartlaştırılmıştır. Estetik ve görünüm açısından büyük farklılıklar yaratmamaktadır.

Aksine sadelikten yana olanların tercih edebileceği çeşitleri oluşturmaktadır. Ekstra bir çaba ve çalışma gerektirmeden kullanımı sağlar.

Standart olması piyasada daha çok bu modellerin bulunmasını sağlar. Çoğu zaman tek renkli olarak üretilmiştir.

karo-hali

C- Tüylü Karo Modelleri

Bilinenin aksine karo modelleri içerisinde yüzeyi farklı olanlarda bulunur. Tüylü karo modelleri bunlardan birisidir.

Temas edildiğinde herhangi bir tahriş yaratmaz aksine yumuşaklık hissettir. Başta çocuk odaları olmak üzere evcil hayvan ve bebeklerin bulunduğu yerde kullanılmaktadır.

Dokununca güzel bir his vermesi kadar estetik anlamda avantajlı olması dekoratif olarak da fayda sağlayacaktır.

D- İthal Karo Halı Modelleri

Yurt dışından getirilmiş ithal karo halı modelleri diğer modellere nazaran daha kaliteli olmaktadır. Kalitesi üretildiği ipliğe bağlı olarak sağlanıyor.

Sadece kalitesiyle değil aynı zamanda estetik görünümüyle de değişik desenlere sahip olduğu bilinmektedir. Böylece yurt dışından getirilen modeller ile karo çeşitleri giderek artmaktadır.

3- Karo Halı Nerelerde Kullanılır? Karo Halı Evde Kullanılır mı?

Halı kullanımı günümüzde çok yaygınlaşan bir durumdur. Kültürümüz gereği geçmişten günümüze halıları çok farklı amaçlar için kullandığımız görülmektedir.

Hal böyle olunca karo modeller için de çeşitli noktalarda kullanım imkânı sunulmuştur. Başta evler olmak üzere insanın bulunduğu her alanda rahatlıkla tercih edilebilir.

A- Ev için Karo Halı Kaplama

Evlerde halı kullanımı en sık karşılaşılan ve neredeyse olmazsa olmaz olarak görülen durumlardan birisidir. Isı ve ses kontrolü sağlamak, daha kullanışlı alanlar yaratmak ve dekorasyon amacıyla kullanılmaktadır.

Karo modelleri ev için rahatlıkla tercih edilebilir. Hatta mümkünse tercih edilmesi gereken halı modelleri arasında yer alır.

Çünkü geleneksel halı modelleri ile kıyaslandığında avantajlarının sayısı oldukça fazladır. Kolay kolay kullanım sonrası pişmanlık duyulmaz.

B- Ofis için Karo Kaplama

Ofis karo halıları kullanmak için ideal alanlardan birisini temsil etmektedir. Ofislerde birden fazla insan bulunmaktadır. İnsan yoğunluğunun artması halı kullanımında dikkat edilmesi gereken yönleri de arttırır.

Temizliği kolay, hijyenik, bakteri ve leke tutmayan halıların kullanılması bu noktada önem kazanmaktadır. Bu yüzden ofis gibi iş ortamlarında kullanılmak üzere tercihler arasında yerini alınır.

C- Çocuk Odası için Karo Kaplama

Çocukların bulunduğu alanlarda halıların yer alması ebeveynler tarafından özellikle dikkat edilmektedir. Başta emekleyen bebekler olmak üzere küçük yaştaki çocuklar için önemli bir konudur.

Çocuk odalarında çoğunlukla yere temas ile oynanan oyunlara imkân sağlamak, çocuğun zemin ile doğrudan temasını kesmek, ısı kontrolü sağlamak amacıyla karo kaplama yaptırılabilir.

Bebek ve çocuk odalarına uygun modelleri seçerek ortama geleneksel halılar gibi benzer bir hava katabilirsiniz.

karo-hali

D- Salon için Karo Kaplama

Ev karo kaplama için tek nokta çocuk odaları değildir. Salonlarda da pek tabii karo kaplama yaptırılabilir.

Geleneksel halı kullanımından hoşlanmayan tüm alanın halı ile kaplı olmasını isteyenler için duvardan duvara halı kaplama için doğru bir tercih olacaktır.

Salonunuzun boyutu fark etmeksizin siz de salonlarınızda tercih edebilirsiniz.

E- Tiyatro ve Sinema için Karo Kaplama

Daha önce de bahsedildiği üzere insanın bulunduğu her ortamda karo halı modelleri rahatlıkla kullanılabilir.

Akustik karo modelleri ise çoğunlukla tiyatro ve sinema noktalarında kullanılmaktadır. Kişilerin seslerini yalıtmak, ortamdaki sesin daha net iletilmesini sağlamak amacıyla tercih edilir.

Ortama uygun çeşitli desenlerdeki karo modellerinden kaplama yaptırarak siz de bu şıklığı elde edebilirsiniz.

4- Karo Halı Kaplama Nedir?

Duvardan duvara halı kaplama yöntemleri arasında bulunan karo halı kaplama hem benzerlikleri hem de farklılıklarıyla ortaya çıkmaktadır.

Karo parçalarının birleştirilmesiyle zemine sabit hale getirilmesine kaplama denilmektedir. Halıfleks zemin kaplama gibi amaç tüm zemini baştan sona kaplamaktır.

Elbette dekorasyona bağlı olarak duvardan duvara olmak zorunda değildir. Fakat çoğunlukla hedeflenen durum tüm alanın kaplanması şeklindedir.

karo-hali

5- Karo Halı Nasıl Döşenir?

Bütün halde bulunmayan aksine iç içe geçen parçalar ile bulunan karo modellerin döşenmesi sırasında bilinmesi gereken bazı noktalar vardır.

Öncelikle temin edilen parçaların altında genellikle yönler bulunur. Bu yönler karo kaplama yaparken izlenmesi gereken adımları temsil etmektedir.

Diğer bir nokta ise karo yapıştırıcısı kullanmanın önemi ve zorundalığı vardır. Bu yapıştırıcılar normal yapıştırıcı gibi değildir. Daha yüksek tutuş ve sabitleme özelliği vardır.

Yapıştırıcı halıya ya da zemin sürülerek halı parçaları da bu bölümlere yapıştırılarak bütünlük elde edilir.

karo-hali

Karo Halı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

Bahsedilen karo halı yapıştırıcısı kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken temel unsur yapıştırıcının kaliteli olmasıdır.

Günümüzde çeşitli halı firmaları tarafından bu yapıştırıcılar satışa sunulmaktadır. Ancak her firma ortak bir kaliteyi yakalayamamaktadır. Bu yüzden kalitesine güvenilen bir marka alınmalı.

Bunun dışında yapıştırıcının doğru ortamlarda saklanması elde edilecek kalitede de artışa neden olacaktır. 20-25 derecenin üstünde ve 10 derece soğukluk altında bulundurulmamalıdır.

6- Karo Halı Döşeme Avantajları Nelerdir? Neden Karo Halı Kullanılmalı?

Karo halı döşeme yaptıranların sahip olacağı birden fazla avantaj bulunmaktadır. Karo kaplama avantajları arasında:

  • Uzun süreli kullanım imkânı,
  • Parçalardan farklı dekorasyonlar elde edilmesi,
  • Kaliteli ve rahat kullanım,
  • Kullanışlı olması,
  • Uygun fiyatlarla elde edilebilmesi,
  • Hijyenik ve kolay temizlenebilir olma,
  • Birden fazla desen ve renk seçeneği,
  • Ses ve ısı yalıtımı oluşturma gibi durumlar söz konusudur.

karo-hali

Karo Halı Sağlıklı mı?

Oldukça sağlıklı halı modellerini temsil etmektedir. Başta astım gibi toza karşı alerjisi olanlara yardımcı bile olur.

Diğer halılara nazaran daha az toz tutması ve hijyenik olması kişilerin rahat bir yaşam sürmesini sağlar. Sağlığı tehdit eden herhangi bir koşulu bulunmaz.

7- Karo Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kaliteli karo halı modelleri almak adına alışveriş sırasında kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Halı alışverişi sık yapılmayan bir durumken özellikle zemin kaplama, halı kaplama adına karo modeller tercih edilecekse göz atmanız gerekenler var.

Karo modeller alınırken:

  • Halının teknik şartnamesi okunmalı,
  • Tüm modellere ve desenlere göz atılmalı,
  • Varsa tüylerinin dökülüp dökülmediğinin kontrolü,
  • Karo metrekare fiyatları,
  • Satıcı firmanın güvenirliği gibi unsurlara mutlaka bakılmalıdır.

Karo halı ölçüleri de elbette dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Zira ölçü belirlemeden alınacak parçalar alana tam oturmayacak ya da yetmeyecektir.

karo-hali

8- Karo Halı Yıkama Nasıl Yapılır? Karo Halı Modelleri Temizliği

Sanıldığının aksine bu halı modelleri çok pratik bir şekilde temizlenmektedir. Öncelikle tercihleriniz arasında ilki profesyonel bir halı yıkama firması aracılığıyla yerinde yıkama seçeneğinden yararlanmaktır.

İkinci olarak varsa evinizde var olan yıkamalı elektrik süpürgesi ya da direk halı yıkama makinesini kullanarak bireysel yıkama yapmaktır.

Normal zaman diliminde süpürme yaparak gerekli temizliğin fazlasını bile yapmış olursunuz. Çünkü halınız hemen temizlendiği gibi aynı zamanda hijyenik de kalacaktır.

9- 2022 Karo Halı Fiyatları Listesi

Müşteriler tarafından merak edilen temel sorulardan birisi de karo halı fiyatları olmaktadır. Karo modelleri fiyat konusunda firmadan firmaya değişiklikler bulunur.

Öncelikle sıfır bir karo halı ile 2.el karo halı fiyatları değişecektir. Zaten ikinci ellerin kullanım ömrü de uzun olmayacağından sıfır bir halı tercih edilmesi daha doğrudur.

karo-hali

A- 50×50 Karo Halı Fiyatları

Karo ölçüleri arasında sıklıkla tercih edilen boyutlardan birisi 50×50 modeller olmaktadır. Kare formatındaki bu modellerin ücretleri oldukça uygundur.

Yeşil Parke tarafından satışa sunulan karo modeller arasında 50×50 ya da diğer boyutlarda siz de uygun fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz.

B- Ofis Karo Halı Fiyatları

Karo modeller kullanıldığı alana göre farklı fiyatlandırılmamaktadır. Ev için ya da ofis için de kullanılacak karo çeşitleri fiyatlandırma açısından benzerlik sahibidir.

Fiyatların değişmesine neden olacak durum üretim esnasında kullanılan maddenin kalitesi, ihtiyaç olan metrekare halı boyutudur.

Ofis içinde kullanıma uygun desendeki karolar her cebe uygun şekilde fiyatlandırılır.

İlginizi Çekebilir: Salon Halıları Hakkında Bilinmeyenler Nelerdir? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!