Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?
  1. Haberler
  2. Güzellik & Moda
  3. Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kakao yağı ile bronzlaşma mümkün mü? Yazın gelişi ile birçok insan bronz bir tene sahip olmak istiyor. Güneşin altında durunca yanmak söz konusu olduğundan, acısız ve koyu bir tene ulaşmak isteyenlerin ilk tercihi elbette bronzlaştıran yağlardır. Kakao yağı ile bronzlaşma nasıl mümkün? İşte, detaylar!

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü?

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Kakao yağı ile bronzlaşma uzun yıllardır tercih edilen bir yöntem olarak biliniyor. Doğal ve ekonomik bir yöntem olan kakao yağı, cilt içinde oldukça faydalıdır. Ciltteki yıpranmaları minimum düzeye indirgeyen bu yağı cildi oldukça parlak ve canlı gösterir. Bunun yanında özellikle yazın koyu ama çekici bir ten görünümüne sahip olunmasını destekler.

En Çok Hangi Yağ Bronzlaştırır?

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Kakao yağı gibi senelerdir kullanılarak bronzlaşma hedeflenen farklı doğal yağların bulunduğu söylenebilecektir. Havuç, jojoba, hindistan cevizi ve kantaron yağlarının bronzlaşmaya yardımcı olduğu söylenebilecektir. Ancak günümüzde doğal yağlardan en çok kakao yağı ile bronzlaşma yaygındır.

Kakao Yağı ile Nasıl Bronzlaşılır? Kakao Yağı Bronzlaşmak İçin Nasıl Kullanılır?

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Kakao yağı ile nasıl bronzlaşırım mı diyorsunuz? O halde ilk olarak tamamen doğal içerikli bir kakao yağı temin ederek işe başlayabilirsiniz. Altın sarısı bronzluk için yağlar önemlidir. Ancak bu yağların düzenli kullanımı da önemlidir.

Kakao yağı ile bronzlaşma yaygın olsa da bu yağın geçici bir bronzluk sağladığının altı çizilmelidir. Yalnızca birkaç hafta koyu ancak dikkat çeken bir tene sahip olabilirsiniz. Temin ettiğiniz doğal kakao yağını güneşlenmeden önce bir güneş yağı ya da kremi gibi vücudun tüm bölgelerine uygulamalısınız.

Uyguladığınız bu yağ cilt tarafından kolayca emileceğinden, güneş altında bulunduğunuz sürece 2-4 saat arayla sık sık yenilemelisiniz.

Kakao Yağı ile Bronzlaşmak Mümkün mü? Kakao Yağı Güneşe Çıkmadan Bronzlaştırır mı?

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?
Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Doğal kakaodan elde edilen bu eşsiz yağ, yüksek miktarda doymamış yağ içerir. Antioksidan, vitamin ve mineral içeriği ile kullanıcısından tam not alan kakao yağı cildi nemlendirir. Cildin kurumasını önler, parlatır ve cildin elastik bir yapıya kavuşmasını destekler.

Çatlak oluşumunu önleyen bu eşsiz doğal yağ saç üzerinde de etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Saçları besler, daha bakımlı görünmesini sağlar, kırıkların tedavi edilmesine yardımcı olur. Kakao yağı ile bronzlaşma da mümkündür.  Ancak kozmetik ürünler gibi etkili olmadığından, daha uzun vadeli kullanım gerekebilir.

Bunun yanı sıra güneşe çıkmadan doğrudan bir bronzluk elde edebilmek mümkün değildir. Bu yağ sürüldükten sonra etkisi bulunan süre içerisinde minimum 45 dakika-2 saat aralığında güneşte kalınmalıdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu yağ kozmetik ürünleri gibi aşırı bir bronzlaşma vaad etmez.

Kakao Yağı ile Evde Doğal Bronzlaştırıcı Yapımı

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Kakao yağına ilaveten bir ürün eklemek doğru bir adım olmayacaktır. Bronzlaşmak isteyenlerin yalnızca bu yağı cildine uygulaması ve güneş altında kalması yeterlidir. Diğer bronzlaştırıcı doğal yağlar ile karıştırmak etkisini azaltabilmekte yahut alerjen bir etkisinin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Kakao Yağı ile Solaryuma Girilir mi?

Kakao yağı ile solaryuma giren birçok insan bulunuyor. Bu işlem sırasında kakao yağı kullananlar farklı yorumlar yapıyor. Bir kısım insan memnun olduğunu ve etkisi bulunduğunu ifade ederken, bazıları ekstra bir sonuç alamadığını belirtiyor. Sizde dilerseniz kakao yağını solaryuma girmeden ortalama 20-30 dakika öncesinde sürebilir, solaryumunuza girebilirsiniz.

Uzmanlar tarafından önerilmeyen Solaryum zararları neler merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

Kakao Yağı Fiyatları Nasıl?

Kakao yağı birçok aktarda, online platformlarda hatta pek çok eczanede satışa sunulmuştur. Birçok yerden katı ya da sıvılaştırılmış formda kakao yağı temin edebilirsiniz.

Kakao yağı fiyatları marka ve gramaja göre farklılık gösterebilecektir. Bunun yanında etkili sonuç alabilmek için orijinal ve organik sertifikası bulunan marka yahut ürünler temin edilmelidir. 100 ml kakao yağı için fiyat bilgisi ortalama 100-200 TL aralığındadır. Kakao yağı fiyatları ve modelleri için buraya göz atabilirsiniz.

Güneşte Doğal Bronzlaşma İçin Kullanılabilecek Yağlar

Kakao Yağı ile Bronzlaşma Mümkün mü | Kakao Yağı ile Bronzlaşabilir miyim?

Kakao yağı ile bronzlaşma hemen herkesin tercih ettiği bir yöntemdir. Peki, başka hangi doğal yağdan kullanabilirim? Kakao yağı kadar kullanılan bir diğer doğal yöntem havuç yağıdır. Beyaz ve buğday tenlilerin kullanabileceği havuç yağı, bronzlaşmak için gerekli karoten içeriğini barındırır.

Bunun yanı sıra hindistan yağı da bronz bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercihleri arasındadır. Cildi nemlendiren, kaşınma ve kızarıklık hissini tamamen azaltan bu yağ düzenli kullanımda cildin bir iki ton koyulaşmasına yardımcı olacaktır.

Tropikal bir meyve olan bergamotun yağının da bronzluğa yardımcı olduğu biliniyor. Güzel bir ten görünümü vaad eden bergamot yağından sonuç alabilmek için uzun bir kullanım süresi şarttır. Doğal yağlar sayesinde bir iki ton bronzlaşmak isteyen kişilerin bu yağları her gün ve minimum 2-3 ay kullanması önerilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!