Kadın Kuaförleri Ne Kadar Kazanıyor? Kadın Kuaförü Açmak İçin Neler Gereklidir?

Günümüzün olmazsa olmaz ilkelerinden bir tanesi hiç şüphesiz güzellik ve modadır. Gerek kadınlar gerekse erkekler modayı, çağın gerektirdiği üzere yakından takip etmektedir. Kadın kuaförü konusunda seçimlerini yapan kadınlar daha dikkatli ve titiz olmaktadır. Gerek vücut yapıları gerekse bazı örflerinden dolayı bayan kuaförlerine her süre zarfında ihtiyaç duyulmaktadır. Toplum içerisinde nereye bakarsanız bakın, saçı boyanmış veya […]

Günümüzün olmazsa olmaz ilkelerinden bir tanesi hiç şüphesiz güzellik ve modadır. Gerek kadınlar gerekse erkekler modayı, çağın gerektirdiği üzere yakından takip etmektedir. Kadın kuaförü konusunda seçimlerini yapan kadınlar daha dikkatli ve titiz olmaktadır. Gerek vücut yapıları gerekse bazı örflerinden dolayı bayan kuaförlerine her süre zarfında ihtiyaç duyulmaktadır. Toplum içerisinde nereye bakarsanız bakın, saçı boyanmış veya makyaj yapmış bir bayanla karşılaşmanız mümkündür. Buda demek oluyor ki bayanlar, en az ayda 1 sefer dip boyası için kadın kuaförlerine gitmektedir.
Kadınlar kuaföre bir tek saç boyası için değil, fön, röfle, kaş ve bıyık aldırma, ağda, manikür, pedikür, perme, röfle gibi birçok bakımı yaptırmak için gitmektedir. Buda kadın kuaförlüğü mesleğini oldukça üst sıralara taşımaya yetmektedir. Bunda etkili olan en önemli kriterler ise bayanların güzelliğe olan düşkünlüğü ve bu güzellik için rutin olarak yapılması gereken gereksinimlerin tamamının bayan kuaförü kapılarından geçmesidir. Hal böyleyken hiçbir zaman popülerliğini yitirmeyecek mesleklerin ilk 10 listesine, düşünmeden kadın kuaförlüğünü yazabiliriz.

Kadın Kuaförü Nasıl Açılmaktadır?

Bayan kuaförü açmanın bazı şartları bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de ustalık belgesidir. Doğal olarak ustalık belgesi almanın önünden geçen yol ise kalfalık belgesidir. Ustalık belgesini aldıktan sonra kuaför salonu açmanızda herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu belgeyi almak tek başınıza dükkân açmanıza olanak sağlamaktadır. Ustalık ve kalfalık belgesini elde etmenin iki yolu vardır. Bunlardan bir tanesi meslek liselerinin gerekli bölümünü veya halk eğitim merkezlerini bitirmenizdir. Buralarda ilgili eğitimi aldıktan sonra, sınavlarınızı verdiğiniz takdirde belgelerinizi elinize alıp kolunuza altın bileziğinizi takabilirsiniz. Doğal olarak bu prosedür sizin dükkan açmanız için gereklidir. Ustalık belgesi almadan da kuaför salonu açabilirsiniz. Bunun yolu ise yanınızda bu belgeye sahip bir eleman çalıştırmaktır.

Kadın Kuaförü Ruhsatı Almak İçin Neler Yapmak Gereklidir?

Kadın kuaförü açmak için belediyenin ve devletin bazı istekleri vardır. Dükkan açmaya karar vermeniz ve tamam demeniz sonrasında, bir muhasebeci tutarak resmi işlerinizi hallettirebilirsiniz. Belediye kısmında ruhsatı almak için şartlar ise şu şekildedir.

Dükkânın büyüklüğü en az 75m2 kapalı alanlı olması ve tuvalete sahio olmasıdır. ( Ayrıca engelliler içinde WC olması şartı vardır)

Ustalık belgesinin bulunması
Kullanılan makas vs aletler için ışıklı dezenfeksiyon aletinin bulunması
Kullan at kan taşlarının bulunması
İş yerinin detaylı krokisini çizdirecek bir uzman bulmak
Bu yerleşimi izinsiz değiştirmemek gibi bazı maddeler bulunmaktadır.

Kadın Kuaförü Açmanın Maliyeti Ne Kadar Tutmaktadır?

Kadın kuaför salonunun maliyetlerini kabataslak olarak hesaplayacak olursak:

Fön makineleri
Gerekli teçhizatlar
Yıkama masası
Aynalar
Tezgâh
Personel maliyetleri
Boyalar

Makaslar ve resmi işleri de hesaplarsak 25 bin Türk lirası ile 50 bin Türk lirası arasında değişmektedir.
Kadın Kuaförü Fiyat Tarifesi

 
Bu fiyat tarifesi her bölgede değişiklik göstermektedir. Kati ve net bilgilere ulaşmak için ruhsat alırken kayıt olduğunuz odanın fiyat listesini elde tutmakta yarar vardır. Ruhsat işlemlerinde kendileri size bu fiyat listesini vereceklerdir. Fiyat listesine net bir şekilde uyan kuaför yoktur. Bunun nedeni ise odanın belirlediği tutarların piyasa fiyatlarından oldukça yüksek olmasıdır.

BAKINIZ: Kariyer Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta 

Exit mobile version