Jelgo jel nedir? Jelgo jel krem ne işe yarar? Jelgo krem nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, kimler kullanabilir, kimler kullanamaz? Bu yazımızda Jelgo Jel nedir, nasıl kullanılır ve daha pek çok soruya Jelgo jel prospektüs bilgilerine göre cevap vereceğiz…
Jelgo Jel Nedir? Jelgo Jel 1+5 Nedir?
Jelgo %1+%5 jel etken maddesi essin ve dietilamin salisilat olan bir jel kremdir. 50 gramlık tüplerde, renksiz ya da hafif sarı renkte bir şeffaf topikal jeldir.
Jelgo 1+5; içeriğinde her 100 gramında 1 gram essin ve 5 gram dietilamin salisilat içeriği içindir. Jelgo krem yardımcı maddeleri ise; lavanta yağı, karbomer, portakal çiçeği yağı, trometamol, saf su, EDTA disodyum, izopropil alkol ve makrogol-6 gliserol kaprilokaprattır.
Essin Dietilamin Salisilat Nedir?
Essin dietilamin salisat iki farklı madde; bazı jel ve kremlerin içinde bulunan etken maddelerdir. Essin etken maddesi; antienflamatuar, antiödem ve antiflojistik etki gösterirken, dietilamin salisilat etken maddesi de, eessin etken maddesinin etkisini artırmakta ve şiddetli ağrıları hafifletmektedir.
Jelgo Jel Krem Ne İşe Yarar?
Jelgo jel nedir ne için kullanılır, ne işe yarar sorusunun cevabı Jelgo jel prospektüs içeriğinde şu şekilde sıralanmıştır:
- Travma sonrası meydana gelen ezik, hematom, çürük, tendovaginit ve distorsiyon için kullanılır
- Omurga kemiği ağrısına neden olan durumlarda yani lumbago, servikal sendrom, siyatik ve sırt ağrısında kullanılır
- Yüzeysel tromboflebit (toplardamar içinde pıhtı birikmesi) ile variköz damarlarda (yüzeysel toplar damar genişlemesinde) kullanılır
Jelgo Krem Ne İçin Kullanılır?
Jelgo prospektüs bilgileri dışında, Jelgo kullanıcı yorumlarına bakıldığında şu sağlık sorunları için Jelgo %1+%5 jel kullanıldığı bilinmektedir:
- Bel ağrısı
- Sırt ağrısı
- Kas yorgunluğu
- Omuz ağrısı ve omuz tutulması
- Kas gerginliği
- Kas ağrısı
- Artrit ağrısı
- Travmaya bağlı burkulma, çürük ve incinme
- Kas sertleşmesi
- Boyun ağrısı ve boyun tutulması
Jelgo Jel Nasıl Kullanılır?
Çeşitli ağrı şikayetlerinin ve yüzeysel bazı sağlık sorunlarının giderilmesinde oldukça etkili olan Jelgo nasıl kullanılır sorusu, prospektüs içeriğinde belirtilmiştir. Ancak doktorunuz size bu jeli nasıl kullanmanızı tavsiye ettiyse o şekilde ve dozda kullanınız.
Eğer doktorunuz herhangi bir kullanım önerisinde bulunmadıysa ve Jelgo Jel nasıl kullanılır sorusuna cevap arıyorsanız; Jelgo Jel prospektüsünde yer alan talimatlara uyabilirsiniz. Jelgo prospektüsünde kullanımla ilgili şu bilgiler verilmiştir:
- Sorunlu ve ağrılı bölgeye ince bir tabaka halinde, haricen sürülür
- Masaj ile cilde yedirilmesine gerek yoktur ancak Jelgo kullananlar isterlerse bu jeli masaj yaparak uygulayabilir
- Günde bir kere ya da birkaç kere kullanıma uygundur
- Şikayetler geçinceye dek kullanılabilir
Jelgo Jel Yan Etkileri Nelerdir?
Jelgo krem yan etkileri prospektüste çok seyrek olarak; alerjik deri reaksiyonu şeklinde belirtilmiştir. Jelgo etken maddelerine yani essin ve dietilamin salisilat (DEAS) etken maddelerine ve Jelgo krem yardımcı maddelerine karşı hassasiyeti ve alerjisi olanlar kullanmamalıdır.
Jelgo Jel Fiyatı Ne Kadar?
Jelgo krem fiyatı, bu yazının hazırlandığı tarihte 55.52 TL’dir. Reçeteli olarak eczaneden alındığında Jelgo %1+%5 jel SGK kapsamında değerlendirilir ve daha uygun fiyata satın alınabilir.
Jelgo Krem İle İlgili Sık Sorulan Sorular…
Jelgo Jel nedir ne işe yarar, nasıl kullanılır sorularına prospektüs bilgileri ışığında yanıt verdik. Yazımızın bu kısmında da Jelgo %1+%5 Jel ile ilgili internette sık sorulan sorulara ve yanıtlarına yer vereceğiz…
1- Jelgo Krem Reçetesiz Alınır Mı?
Jelgo krem reçetesiz satın alınabilen bir jel kremdir. Ancak eczanelerden reçetesiz olarak satın alındığında SGK tarafından karşılanmaz ve devlet tarafından ödenmez. Jelgo krem fiyatı, eczane satış fiyatı üzerinden reçetesiz olarak satın alınabilir.
2- Jelgo %1+%5 Jel SGK Karşılıyor Mu?
Jelgo %1+%5 jel SGK tarafından karşılanan bir jeldir. Ancak doktor tarafından reçete edildiyse SGK tarafından karşılanır. Jelgo krem reçetesiz olarak alındığında eczane satış fiyatı geçerlidir.
3- Jelgo Jel Kas Gevşetici Mi?
Jelgo %1+%5 jel kas gevşetici bir jel değildir; prospektüs içeriğinde böyle bir bilgi bulunmamaktadır ancak kas gerginliği, boyun ağrısı, sırt ağrısı, omuz ağrısı ve kas sertliği gibi durumlarda da kullanıldığında etki göstermektedir. Jelgo kas gevşetici olmamasına rağmen bu sorunlara da iyi gelmektedir.
4- Jelgo %1+%5 Jel Sırt Ağrısına İyi Gelir Mi?
Jelgo krem sırt ağrısına iyi gelen tıbbi jeller arasındadır. Ancak uzun süreli olarak geniş yüzeylerde kullanılması tavsiye edilmez. Jelgo ağrı kesici bir jel olduğundan sırt ağrılarında ve bal ağrılarında kullanılabilir.
5- Jelgo Krem Boyun Fıtığına İyi Gelir Mi?
Jelgo ağrı kesici bir jeldir ancak tedavi edici bir krem değildir. Boyun fıtığı olanlar, ağrı atakları geldiğinde bu jelden faydalanarak ağrılarının giderilmesini sağlayabilir. Boyun ağrısı gibi boyun tutulması ve omuz ağrısı durumlarında da tercih edilebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir | Boyun Fıtığı Olduğunu Nasıl Anlarız?
6- Jelgo Jel Basura İyi Gelir Mi?
Jelgo jel nedir ne işe yarar, ne için kullanılır soruları için prospektüse baktığımızda bu jelin basura iyi geldiği hakkında hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Dolayısı ile prospektüse göre Jelgo basura iyi gelmez, basur için kullanılmaz.
Ancak Jelgo ne işe yarar sorusuna yanıt arayarak prospektüse bakıldığında direkt olarak basura iyi geldiğinden bahsedilmese de, bu jelin toplardamar genişlemesine iyi geldiği yazmaktadır. Basur da bir damar şişmesi; genişlemesidir. Kısacası eğer doktorunuz reçete ettiyse Jelgo kullanımını basur için yapabilirsiniz ancak doktor tarafından reçete edilmediyse kesinlikle basur için kullanmayınız.
7- Jelgo %1+%5 Jel Çocuklarda Kullanılır Mı?
Jelgo etken maddesi dietilamin salisilat, deride emildiği için çocuklarda dikkatli kullanılmalı; doktor reçete etmediği takdirde çocuklarda kullanılmamalıdır. Özellikle de çocuklarda, geniş yüzeylerde uzun süre kullanımdan kaçınılmalıdır.
8- Jelgo Jel Yaş Sınırı Var Mı?
Jelgo je prospektüs içeriğinde yaş sınırı hakkında bilgi verilmemiştir. Prospektüs içeriğinde bu jelin geriyatrik bir sınırının olmadığı yani ileri yaş sınırı olmadığı yazmaktadır. Bu sebeple yaşlılarda kullanılabilir. Yetişkin ve yaşlılarda, yaş sınırı olmaksızın kullanılabilir.
9- Jelgo Jel Hamilelikte Kullanılır Mı?
Jelgo prospektüsünde bu jelin hamilelerde kullanımına yönelik ‘’gebelik kategorisi C’’ uyarısı yer almaktadır. Yani hamilelikte Jelgo kullanımı ile ilgili yeterli çalışma bulunmamaktadır. Hamilelikte Jelgo %1+%5 jel reçete edecek olan doktorlar genellikle yarar/zarar değerlendirmesi yaparlar ve gerekliyse hamilelere Jelgo reçete ederler.
Ancak Jelgo prospektüs içeriğinde hamilelikte Jelgo reçete edilse dahi, hamilelerin bu jeli geniş yüzeylerde uzun süre kullanılmaması yönünde bilgi yer almaktadır.
10- Emziren Anneler Jelgo %1+%5 Jel Kullanabilir Mi?
Jelgo prospektüs içeriğinde bu jelin, emziren anneler tarafından göğüs bölgesine uygulanmaması gerektiği bilgisi yer almaktadır. Ayrıca Jelgo etken maddelerinin anne sütüne geçip geçmediği ile ilgili bir bilgi bulunmadığı da belirtilmiştir.
Bu sebeple doktorlar, emziren annelere yarar/zarar gözeterek çok gerekliyse bu jeli reçete etmektedir. Dolayısı ile doktor reçete etmediği sürece emziren anneler Jelgo kullanmamalıdır, reçete edildiyse de göğüs bölgelerine uygulamamalıdır.
11- Kimler Jelgo Krem Kullanamaz?
Jelgo prospektüsünde bu jeli kullanmaması gereken ve dikkatli kullanması gerekenlerle ilgili gerekli bilgiler verilmiştir.
- Böbrek yetmezliği hastalarında dikkatli kullanılmalı; geniş yüzeylerde uzun süreli olarak kullanılmamalıdır
- Jelgo etken maddelerine ve yardımcı maddelerine karşı alerjisi, hassasiyeti olanlar kullanmamalıdır
- Enfekte olmuş yaralara, açık yaralara uygulanmamalıdır
- Deri bütünlüğünün bozulduğu bölgelere sürülmemelidir
- Radyoterapi yani ışın tedavisi alınan deri bölgelerine uygulanmamalıdır
- Göz ve göz çevresine sürülmemelidir
- Mukozalara uygulanmamalıdır
- Çocuklarda, emziren annelerde ve hamilelerde doktor reçete etmediği sürece kullanılmamalıdır
12- Jelgo Jel Muadili Var Mı? Jelgo Muadili Kremler Nelerdir?
Jelgo krem muadili pek çok ilaç bulunmaktadır. Bazı Jelgo muadilleri kremler ve jeller şunlardır:
- Reparil Gel N
- Ben-Gay Pomad
- Algesal Pomad
- Rumasin POmad
- Algesal Suractive Pomad
- Casigel Pomad
- Prepagel Jel
- Kamfolin Pomad
13- Jelgo Krem Nasıl Saklanır? Jelgo Buzdolabında Saklanır Mı?
Jelgo krem prospektüsünde bu jelin 25 derecenin altında oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Dolayısı ile açıldıktan sonra buzdolabında saklanmamalıdır.
14- Jelgo Krem Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?
Jelgo %1+%5 jelin raf ömrü prospektüs içeriğinde 24 ay olarak belirtilmiştir. Bu jel, açılmadığı sürece 24 ay boyunca raf ömrüne sahiptir. Açıldıktan sonra, uygun saklama koşullarında saklandığı sürece son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.
15- Jelgo Jel Prospektüs
Jelgo jel nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır hakkında detaylı bilgileri sunduk. Ancak siz de Jelgo Jel prospektüs üzerinden kendiniz okuma yapmak ve jel hakkında fikir almak isterseniz buradan Jelgo prospektüsüne ulaşabilirsiniz.