Bir işte çalışmak üzere yeni bir işçi alınacağı zaman pek çok rapor istenmektedir. İstenen raporlardan birisi işe giriş sağlık raporu olarak tanımlanmaktadır. İşe giriş sağlık raporu, kişinin çalışacağı iş ortamı için uygun ruhsal ve fiziksel sağlığa sahip olup olmadığını gösteren belgedir. OSGB işe giriş sağlık raporu alınması sırasında kişinin çeşitli sağlık muayenelerinin yapılması, tetkiklerin tamamlanması gerekmektedir.
Tüm bunlar da kanuni bir zorunluluk olarak tamamlanmalıdır. Pek çok kişi de işe giriş sağlık raporu nasıl alınır şeklinde sorular sormaktadır. Belgenin alınması sırasında işin bulunduğu sektör, zorluk derecesi ve daha birçok metot değişikliğe neden olmaktadır. Belgenin içeriği, yapılması gereken tetkikler, sektöre göre birbirinden ayrılabilmektedir.
Sağlık kurulu raporuna göre daha farklı bir düzene sahip olan işe giriş sağlık raporu, OSGB bünyesinde bulunan işyeri hekimlerinden alınmaktadır. İş yeri hekiminin işe girecek olan kişinin muayenesini detaylı olarak yapılmasının ardından bu rapor alınmaktadır. Kişinin sağlık durumunun belirlenmesi ve iş için onay alabilmesi için belgenin hazır durumda olması şarttır. Aynı şekilde işe giriş sağlık raporu, iş değişikliklerinde de alınabilmektedir.
Kişiden öncelikli olarak bazı tetkikler talep edilmektedir. Bu tetkikler içerisinde işitme testi, açlık kan şekeri, akciğer filmi ve hemogram gibi seçenekler yer almaktadır. Çalışacak olan kişinin elde edilen sonuçları, iş yerinde bulunan durumla ve olası risklerle karşılaştırılmaktadır. Bu şekilde OSGB işyeri hekimi, çalışanın iş için uygun olup olmadığının kararını vermektedir. Belge de bu şekilde temin edilmiş olmaktadır.
İşe Giriş Sağlık Raporu Neden İstenir?
Kişilerin çalıştıkları işe vücut ve bünye olarak uygunluk göstermesi bir hayli önem arz etmektedir. Kadınların veyahut erkeklerin sağlığının yettiği işlerde çalışması uygun görülmektedir. Aksi bir durumda kişinin sağlığında istenmeyen durumların olması mümkündür. Zamanla ortaya çıkabilecek olan problemler, hem manevi hem de maddi sorumlulukların ortaya çıkmasına yol açmaktadır.
Bundan ötürü işe giriş sağlık raporunun alınması bir hayli önemlidir. Bu belgenin alınması, çalışacak olan kişinin sağlığının yeterli olduğunun bir kanıtı niteliğindedir. Ancak aile hekimi işe giriş sağlık raporu bu aşamada yeterli değildir. Kanuni yükümlülükler incelendiği zaman işe giriş sağlık raporunun, OSGB işyeri hekimlerince alınması uygun görülmektedir. Bu sayede işin ehli olan kişilerin desteklerinden faydalanma şansı ortaya çıkmaktadır.
Kişinin temin etmesi gereken işe giriş sağlık raporu için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, kan grubu kartı, fotoğraf, ikametgah raporu gibi seçenekler yer almaktadır. Bu belgeler ve çok daha fazlası hakkında eksiksiz bir bilgi almanız da önemlidir. AYA OSGB işe giriş sağlık raporu alma konusunda profesyonel bir hizmet sunarken, en doğru bilgiyle buluşmanızı da dikkate almaktadır.
İşe Giriş Sağlık Raporu Fiyatları Nedir?
İşçilerin, işe başlamadan önce temin etmesi gereken işe giriş sağlık raporu ücreti pek çok kritere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Özellikle işin sınıflandırılmasına göre yapılan tetik ve muayeneler değiştiğinden, raporların fiyatları da birbirinden ayrılmaktadır. AYA OSGB işyeri hekimlerinden işe giriş sağlık raporu almak istediğinizde fiyatlandırma konusunda da bilgi alabilirsiniz.
Fiyatlandırmalar, bir hayli önemli olan iş hayatı ve iş hayatını direkt olarak etkileyen sağlık durumlarından ötürü birbirinden ayrılmaktadır. Yapılan muayeneler, tetkikler fiyatların artıp azalmasına yol açarken ileri düzey muayene işlemleri de fiyatlarda farklılıklara neden olabilmektedir.
Bir kişinin yapılan testler ve tetiklerle sonuçlarının uygun olduğu anlaşılıyorsa işe giriş sağlık raporu verilebilmektedir. Fakat kişinin işlemlerinin herhangi bir durumdan ötürü işlemlerinin uzaması yine fiyatları etkileyen faktörler içerisindedir. Uygun fiyatlı ve kaliteli bir hizmetten yararlanmak içinse https://www.ayaosgb.com/ise-giris-saglik-raporu adresini ziyaret ederek en doğru tercihi yaptığınızdan emin olabilirsiniz.