İnsan Dondurma ve Diriltme Deneyleri Başarılı Olabilir mi?

İnsan dondurma projeleri son yıllarda sıklıkla gündeme gelmekte. Özellikle bilimkurgu filmlerinde olan bu uygulamada insanlar kapsüller aracılığı ile dondurulup ileri bir tarihte tekrardan diriltiliyorlar. Artık filmlerde gördüğümü bu uygulamanın gerçek hayatta da gerçekleşmesi için adımlar atıldı. İnsanlar uzun yıllar yaşamak ve yaşlanmamak için çeşitli formüller arayıp, deniyorlar. Bu arayış bilim insanlarını da harekete geçirmiş durumda. […]

İnsan dondurma projeleri son yıllarda sıklıkla gündeme gelmekte. Özellikle bilimkurgu filmlerinde olan bu uygulamada insanlar kapsüller aracılığı ile dondurulup ileri bir tarihte tekrardan diriltiliyorlar. Artık filmlerde gördüğümü bu uygulamanın gerçek hayatta da gerçekleşmesi için adımlar atıldı.

İnsanlar uzun yıllar yaşamak ve yaşlanmamak için çeşitli formüller arayıp, deniyorlar. Bu arayış bilim insanlarını da harekete geçirmiş durumda. Ayrıca özel şirketler de bu işe yatırım yaparak insanların dikkatini çekmeyi başardı. Yapılan çalışmalar ile çeşitli tesisler ve laboratuvarlar kuruldu. Hatta bu sistemleri kuran şirketlere talepler her geçen gün büyüyor.

Ölü Diriltme ve Cryonics Enstitüsü

Bilim insanları, kendisini diledikleri bir zaman diliminde tekrar diriltmek için insanları kapsüllerde muhafaza ediyor. Daha sonra da dirilmek istedikleri zaman dilimi geldiğinde ölü diriltme olarak bilinen Cryonics devreye sokuluyor. Bu sayede insanlar yıllar sonra tekrar uyandırılmış oluyor. Teoride uygulama böyle çalışıyor.

Sadece filmlerde olacağı düşünülen bu fikir ilk olarak 1930 yılında Neil R. Jones tarafından kaleme alınan bir romanda ortaya atılmıştır. Tarihler 1967’yi gösterdiğinde ise Amerika Birleşik Devletleri ilk girişimi gerçekleştirdi. Vücut dondurma işlemi ile dondurulan ilk insan psikoloji profesörü James Bedford’dur. 73 yaşında akciğer kanseri olarak hayatını kaybeden psikologun diriltme işlemi halen yapılmadı.

Bu işlemin başarıya kavuşup kavuşmayacağı da meçhul gözüküyor. Çünkü James öldükten sonra insan dondurma işlemi yapıldı. Diriltilmeye çalışıldığında başarılı sonuç elde etmek zor gibi görünüyor. James hemen öldükten sonra bu uygulama yapıldığı için bu işleme Cryonics adı veriliyor.

Henüz ölmemiş kişi üzerinden dondurma işlemi yapılmadı. Bunun için gönüllü bir kişi gerekiyor. O kişi kendi rızası ile uyutulacak ve ötenazi gerçekleşmiş olacak. Ardından bedeni hemen dondurulacak. Bu şekilde bir dondurma işleminde ölü diriltme olayının gerçekleşmesi daha olabilir gözüküyor.

İnsan Dondurma İşlemleri Nasıldır?

Dondurulmuş İnsanlar - Cryonics Projesi

Şirketlerin ve bilim insanlarının uğraşları ve yatırımları sonucunda büyük ilerlemeler kaydedildi. Peki, bu işlem hangi aşamalardan geçerek gerçekleşiyor?

İlk aşama olarak tüm faaliyetleri durmuş olan beden soğutulmaya başlıyor. Fonksiyonlarını yitirmiş vücut üzerine buz kalıpları dökülüyor bu sayede beden hızlı şekilde soğutulmuş oluyor.Daha sonra vücutta bulunan kanın alınma işlemi başlatılıyor. Göğüs kafesinden vücut içerisine giriliyor ve daha sonra kanın boşaltım işlemi yapılıyor.Çekilen kan sonrası vücuda -50 derece sıcaklığa sahip gliserol enjekte ediliyor. Bu madde pıhtılaşmanın önüne geçmek için kullanılıyor.Vücuda enjekte edilen gliserol vücut ısısını kendi soğukluğu olan -50 dereceye kadar düşürüyor.Son olarak vücudun zarar görmemesi ve deformasyona uğramaması için tedbir alınması gerekiyor. Bunun için de soğukluğu -196 derece olan nitrojen dolu kapsüller içine vücut koyularak muhafaza ediliyor.

İnsan Dondurma Şirketleri Müşteri Almaya Başladı

İnsanlar kendilerini dondurarak ileriki tarihlerde tekrar diriltmeleri için şirketlerle anlaşmaya çoktan başladılar. Hatta bu müşteriler arasında Türkler de bulunuyor. Açıklanan bilgilere göre şimdiye kadar 230 kişi kendilerini dondurup, ileriki bir tarihte diriltmeleri için şirketlerle anlaştılar. Bu kişiler şuan kapsüller içinde bekletiliyorlar.

Kapsüllerde bekletilmek için hayat sigortası üzerinden işlemlerin yürütülmesi gerekiyor. Hayat sigortasını yaptıktan sonra hesabınıza gerekli parayı yatırıyorsunuz. Öldükten sonra da paranın şirket hesabına geçmesi için talimat veriyorsunuz. Daha sonra sizin dondurulma işleminize başlatılıyor ve işlem tamamlandığında bankada bulunan para şirket hesabına geçiyor.

İlk insan dondurma işlemleri ABD’de başladı fakat şuan dünyanın çeşitli yerlerinde bu uygulama yapılıyor. Birçok kişi bu işlem için para yatırmaya başladı ve kapsüller içine konuldu. Bu müşteriler arasında Türkler de bulunuyor. Türklerin sayısının 15 üzerinde olduğu tahmin ediliyor. 1000 kişi üzerinde müşteri de anlaşma imzalamış durumda.

Diriltme işlemlerini yaptırmayı düşünüyorsanız ve fiyat araştırması yapıyorsanız sizlere yaklaşık fiyatları verelim. Dondurma işlemleri iki türlü yapılabiliyor. Sadece başınızı da dondurabilirsiniz ya da tüm vücudunuzu dondurabilirsiniz. Sadece başın dondurulması için yaklaşık 100 bin dolar ödeme yapmanız gerekiyor. Eğer tüm vücudunuzu dondurmak isterseniz de 200 bin dolar civarında bir ücret çıkmaktadır.

Exit mobile version