İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmplant yaptırdım pişmanım söylemlerini duyan birçok kişi implant fikrine endişeyle bakıyor. Bazen yapılan yanlış uygulamadan bazen kalitesiz malzemeden kaynaklanan bu gibi yakınmalar implant yaptırmak isteyenlerin kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Oldukça pahalı olan implantı yaptırmak isteyenler bu gibi söylemlerden sonra zirkonyum nasıl yapılır araştırmaları yaparak zirkonyuma yönelebiliyor.

İmplant Nedir? İmplant Yaptırdım Pişmanım Demek İstemiyorsanız Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin
İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

İmplant, vücut içerisine ve canlı dokulara yerleştirilen titanyum esaslı vida veya kök şeklindeki yapılardır. İmplant, eksik olan dişin veya dişlerin işlev ve estetiğini iade etmek için çene kemikleri içinde açılan yuvaya yerleştirilir. Bakıldığında zahmetli bir işlemdir. Eğer implant yaptırdım pişmanım demek istemiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz? İşte ayrıntılar.

1 -İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin Doktor Tercihine Önem Vermelisiniz

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

Eksik dişler görünüş açısından kötü bir görünüme neden olduğu gibi, sağlığı da olumsuz etkileyebiliyor. Gıda tüketimi sırasında can yakıcı olabilecek durumlar olabiliyor. Ancak gelişen teknolojilerle birlikte günümüzde eksik dişler implant yöntemiyle kısa sürede tedavi edilebilirken, diğer dişlerin de zarar görmesi engellenebiliyor. 

İmplant konusunda toplumda implant yaptırdım pişmanım gibi söylemlere denk gelinse de uygulamayı yapan hekim büyük önem taşıyor. Böyle önemli bir işlemde şunlara dikkat etmelisiniz.

  • Bu işlem uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.
  • Böyle işlemlerde tecrübe çok önemlidir.
  • Bu işlemi yapacak kişi gerekli bilgileri hastaya aktarabilecek yetenekte olmalıdır.

İmplant işlemi tüm vücut sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Siz de implant yaptırdım pişmanım demek istemiyorsanız doktor konusunda titiz davranmalısınız. 

2 -İmplant Uygulamasında Kemik Yapısı Önemlidir

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

İmplant yaptırmak isteyen kişi implant için uygun bir kemik dokusuna sahip olmalıdır. Bu yapılan işlemin başarısını doğdudan etkilemektedir. Kemik dokusunun tespiti sağlandıktan sonra implant planlaması yapılmalıdır. Bu yüzden implant uygulaması öncesinde mutlaka gerekli muayeneler yapılması gerekmektedir. İmplant yaptırdım pişmanım dememek için öncesinde gerekli olan işlemler atlanmamalıdır.

Bu konuda en büyük yanılgı yaş etkeninden kaynaklanmaktadır. Bu uygulamada üst yaş sınırı yoktur. Bazen ileri yaşlarda olan bireylerin gençlere göre riskleri daha az olabilmektedir. Genç yaşta implant yaptıranlar bazı sağlık sorunlarından dolayı daha geç iyileşme gibi durumlarla karşılaşabilmektedir. Yani implant yaptırdım pişmanım diyenler sadece ileri yaşlarda bireyler değillerdir.

Kemik yapısı uygun olduğu taktirde bireyin istediği dişlerine implant yaptırması mümkündür. Doktorunuz genel muayeneden sonra size bu konuda bilgi verecektir. Ayrıca tüm ağız implant yaptıranlar veya bazı dişlerine yaptıranlar yorumlarını zaman zaman internet sitelerinde paylaşabiliyor. Örneğin implant diş yaptıranlar kadınlar kulübü yazdığınızda buradaki deneyimleri okumak da size fikir verecektir.

3 -İlk Aylarda İmplant Üstüne Fazla Yüklenme Yapılmamalıdır

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

İmplant tedavisinden önce ve implant ağızda kaldığı müddetçe diş etlerinin sağlıklı olması önemlidir. Ayrıca implantların kemik ile tam birleşmesini sağlamak amacıyla iyileşme dönemi olan ilk 3-6 ay dikkatli olunmalıdır. İmplant yaptırdım pişmanım dememek için implant üstüne gelen yükler en aza indirgenmelidir. Böylece iyileşme hızınız artacak implant yaptırdım pişmanım deme olasılığınız düşecektir.

4 -İyileşmenin Çabuk Olabilmesi İçin Sigara İçme Minimumda Tutulmalıdır

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

İmplant yaptırdım pişmanım demek istemiyorsanız ilk aylarda yani iyileşme sürecinde sigarayı azaltmalısınız. Hatta mümkünse hiç içmemeyi tercih etmelisiniz. Sigara enfeksiyon riskini arttırdığı için uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

5 -Doktorunuzla İş Birliği İçinde Olmalısınız

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

İmplant yaptırdım pişmanım dememek için hekim seçiminin önemini okumuştunuz. Artık implant yapımına karar verildikten sonra malzeme seçiminde de ona güvenmelisiniz. Doktorunuz kemik yapınıza göre en uygun markayı seçecektir. Bu aşamada Alman implant yorumları veya yerli implant yaptıranların yorumları sizi etkilememelidir.

Tüm bunların dışında doktorunuz size farklı tedavi yöntemleri de önerebilir. Örneğin ön dişler için zirkonyum kaplama gibi. Doktorunuz size zirkonyum kaplama nasıl yapılır anlatacak ve uygun bir günde zirkonyum diş provası için çağıracaktır. Bu durumda da zirkonyum yaptırdım pişmanım dememek için doktorunuzu dinlemelisiniz. 

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır yazımızı okumak için tıklayınız.

6 -Tedaviye En Kolay Ulaşım İçin Hastane Seçimine Önem Vermelisiniz

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

Diş tedavisi için hastane seçerken hastanenin donanımı, çalışma saatleri gibi noktalar sizin için önemli olabilir. Tedavi için bir devlet hastanesi de tercih edebilirsiniz ama hafta içi çalışan biriyseniz bu süreç sizi zorlayabilir. İmplant yaptırdım pişmanım dememek için bunları da göz önünde bulundurmalısınız. 

Hastane seçiminde hasta yorumları size fikir verebilir. Devlet hastanesinde implant yaptıranların yorumları ve özel bir hastanenin yorumlarını karşılaştırarak da karar verebilirsiniz. 

Ayrıca burada şikayetlere de rastlayabilirsiniz. Örneğin yerli implant şikayet paylaşımları da önünüze düşebilir. 3 günde implant yorumları da önünüze çıkabilir. Bunların her biri karar verme aşamasında size bir referanstır. Bu yüzden implant yaptırdım pişmanım dememek için kararınızı verirken araştırmanızı iyi yapmalısınız.

7 -Bütçenizi Ayarlamak Sizin Yararınıza Olacaktır

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin 7 Noktaya Dikkat Edin

İmplant diş yapımı sizi maddi açıdan zorlayacaksa buna göre bir ödeme planı yapmalısınız. Doktorunuzla bunu planlayabilirsiniz. İmplant yaptırdım pişmanım dememek için tedavinizi bütçenize göre zamana bölebilir, buna göre ayarlayabilirsiniz. Size fikir olması açısından devlet hastanelerindeki fiyatlar aşağıdaki tabloda paylaşılmıştır. Yerli implant fiyatları 2024 için burayı da inceleyebilirsiniz. 

                                          Devlet Hastanesi İmplant Diş Fiyatları 2023
İmplant Destekli Hareketli Protezler Tek Çene (Hassas Tutucu Ücreti Hariç)  8.770,00 TL
Yarım Çene İmplant 2.540,00 TL
Tam Çene İmplant 3.680.00 TL
Zigoma İmplant  10.685,00 TL
İmplant Çıkartılması 2.685,00 TL

 

Bu fiyatlar zaman zaman güncellenmektedir. Tercihinizi yaparken tüm okuduklarınızı dikkate alırsanız İmplant yaptırdım pişmanım diyenler gibi zorluklar yaşama olasılığınız düşecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!