Hızlı Şarj Teknikleri | 6 Adımda Acil Durumlarda Telefonunuzun Şarjını Koruma Yöntemleri

Siz de gittiğiniz her yerde priz arayanlardansanız, şimdi paylaşacağımız hızlı şarj teknikleri ile tanışma zamanınız gelmiş demektir. Hayatımızın en önemli elektronik eşyalarından biri olan telefonunu daha hızlı şarj etmek için uymamız gereken bazı kurallar bulunuyor. Kural dediğimize bakmayın. Yapmak zorunda olmadığınız bu altın kurallara uyduğunuzda karlı olan siz olacaksınız. Hızlı Şarj Etmenin Altın Kuralları Nelerdir? […]

Aceleniz Varken Telefonunuzu Nasıl Daha Hızlı Şarj Edersiniz

Siz de gittiğiniz her yerde priz arayanlardansanız, şimdi paylaşacağımız hızlı şarj teknikleri ile tanışma zamanınız gelmiş demektir. Hayatımızın en önemli elektronik eşyalarından biri olan telefonunu daha hızlı şarj etmek için uymamız gereken bazı kurallar bulunuyor. Kural dediğimize bakmayın. Yapmak zorunda olmadığınız bu altın kurallara uyduğunuzda karlı olan siz olacaksınız.

Hızlı Şarj Etmenin Altın Kuralları Nelerdir?

Telefonlarımızın ne kadar sürede şarj edilmeye ihtiyaç duyacağı temelde, sahip oldukları batarya özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Ortalama bir cep telefonunun sürekli olarak internete bağlı olduğu ve cihaza yükseldiğimiz uygulamaları sık sık kullandığımız zamanlarda hızla şarjı bitmektedir. Peki, daha hızlı şarj için nelere dikkat etmek gerekir? İşte, o altın kurallar!

1 – Hızlı Şarj İçin Telefonunuzu Kapatın

Birçoğumuz telefonumuzu şarja takarken iletişimden kopmak istemeyiz. Hatta büyük bir çoğunluğumuz telefonumuz şarjda iken uygulamalara girer, sosyal medyada gezer ya da oyun oynarız. Bu alışkanlık elektronik olarak tehlikeli olduğu kadar şarj dolum süresi noktasında da kısıtlayıcı bir tercihtir. Telefonlarımızı şarj ederken cihazımızın açık bulunması bir yandan sarj tüketmek demektir. Bu noktada cihazınızı daha hızlı şarj etmek için telefonumuzu kapatarak şarja takmalıyız.

2 – İşiniz Acilse Bilgisayardan Şarj Etmek Doğru Tercih Değil

Hepimiz zaman zaman ekstra bir priz bulamadığımız için bilgisayardan telefon şarj etme kararı alırız. Bilgisayarlardaki USB, USB 2.0 ve USB 30 bağlantı noktaları prizden alabileceğimiz elektrik enerjisinden daha düşüktür. Bu nedenle işiniz acil olduğunda, mutlaka ve mutlaka priz tercih etmelisiniz. Bu tercih sizi 2 3 kat öne geçirecektir.

3 – Kablolu Şarj Tekniğini Tercih Edin

Kablosuz ürünlerin artması, sizi hızlı şarj etme konusunda şaşırtmasın. En iyi hızlı şarj makineleri dahi kablolu şarj etme tekniğinden daha yavaş işlem yapmaktadır. Kablolu şarj, kablosuza göre yüzde 50 daha hızlı işlem yapabilir. Bu noktada kablolu şarj işlemi sırasında hızlı şarj kablosu tercih ederseniz, bu süre biraz daha kısalacaktır.

4 – ROM Yazılımları ile Hızlı Şarj Tekniği

Genellikle Android cihazlar için kullanılan ROM uygulamaları ile cihazın şarj olma süresi kısaltılabilir. Fakat her teknik detay gibi bunun da bir sınırı olmalıdır. Çok yüksek güç değişiklikleri bataryanızın ve ardından telefonunuzun patlamasına neden olabilir.

5 – Uçak Modu Kurtarıcınız Olsun

Telefonunuzu şarj ederken kapatmak istemiyorsanız, uçak modu ile daha hızlı şart etme imkanı bulursunuz. Çünkü telefonumuzun interneti açıkken sürekli olarak ağ denetimi sağlanmaktadır. Bu da pili tüketen bir durumdur. Telefonunuzu şarj ederken bir yandan şarjınızın düşmesini istemiyorsanız, uçak modunu tercih edebilirsiniz.

6 – Orijinal Şarj Aleti Kullanın

Telefonunuzun hızlı ve güvenilir bir şekilde hızlı şarj olmasını istiyorsanız, uygun fiyatlı hızlı şarj kablosu ya da aleti almak yerine orijinal ürünler tercih etmelisiniz. Aksi halde şarj cihazınız kısa sürede bozulabilir ve batarya ömrünüz azalır.

Telefonlarımız geçmişten bugüne kullanmakta en ısrarcı olduğumuz elektronik cihazlardır. Siz de telefonlar ile ilgili dikkat çekici içeriklerimizden haberdar olmak istiyorsanız, Mobil Dünya sayfamızı takip etmeyi unutmayınız. 

Exit mobile version