Hintli Kadın 28 Yıl Sonra Aslında Erkek Olduğu Gerçeğini Öğrenince Şok Oldu

Hintli kadın, hamile kalamama şikayeti ile doktora gitti ve yapılan testler sonucunda aslında erkek olduğunu öğrendi. 28 yaşındaki kadın görünüş olarak bir kadın görünüşüne sahip olsa da genetik kodları itibariyle bir erkek genetiğine sahip olduğu görüldü. Tıp dünyası birçok ilginç olayla karşılaşıyor. Kimileri basına sızarken kimileri sessizliğe gömülüyor. Basına sızan ilginç olaylardan bir tanesi Hindistan’da […]

Hintli kadın, hamile kalamama şikayeti ile doktora gitti ve yapılan testler sonucunda aslında erkek olduğunu öğrendi. 28 yaşındaki kadın görünüş olarak bir kadın görünüşüne sahip olsa da genetik kodları itibariyle bir erkek genetiğine sahip olduğu görüldü.

Tıp dünyası birçok ilginç olayla karşılaşıyor. Kimileri basına sızarken kimileri sessizliğe gömülüyor. Basına sızan ilginç olaylardan bir tanesi Hindistan’da ortaya çıktı. Uzun yıllardır hamile kalamayan bir kadın doktora gitti ve hayatının şokunu yaşadı.

Yapılan testler sonucu erkek olduğu anlaşılan kadın için bilim dünyası harekete geçti. Bu şok edici olayın başkahramanı olan kadın 9 yıllık evli ve çocuk sahibi olmak isteyen genç bir kadın. Fakat uzun yıllardır tüm çabalarına rağmen çocuk sahibi olamayınca son çare olarak doktora başvurdu. Şok edici bilgiyi de burada öğrendi.

28 Yıllık Kadın Aslında Erkek Olduğunu Öğrendi

Hintli kadın, hamile kalamama şikayeti ile gittiği hastanede bazı testlere taabi tutuldu. Testler sonucunda Morris Sendromu teşhis edilen kadının aslında bir erkek olduğu görüldü. Şaşırtıcı sonuç şahit olan herkesi şoke etti. Tüm görünümü aslında bir kadın özellikleri taşımasına rağmen genetik kodları aynı düşüncede değil. XX kromozom setine sahip olması gereken kadının aslında XY yani erkek kromozomlarına sahip olduğu anlaşıldı.

Talihsiz kadında XY genetik kodları olması nedeni ile de kadınsal bazı özellikleri yerine getiremediği sonucuna varıldı. Bu yaşına kadar hiç adet kanaması geçirmediği tespit edildi. Ayrıca uterus ve yumurtalıklarının olmadığı görüldü. Sürekli olarak karın ağrı çekmesinin sebebi ise testis kanserinin semptomlarından olduğu bilgisi verildi.

Kadını tedavi eden Onkolog Anupam Datta vaka ile ilgili olarak;

“ Görünüş itibariyle hastamız bir kadın. Sesi, göğüs gelişimi ve normal dış genital bölgesine baktığımızda bir kadın olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak hasta, genetik olarak bir erkek” dedi.

Hastanın testisleri gelişmediği için testosteron salgılayamadığı ifade edildi. Bu da kadın cinsiyet hormonlarının sentezlenmesine olanak sağladı ve erkeksi bir görünüme sahip olması engellendi açıklaması yapıldı.

Hintli kadın halen tedavi altında kontrolleri yapılıyor. Yakınlarına da test yapan doktorlar, kız kardeşinde ve iki teyzesinde de Morris Sendromu teşhis etti.

Morris Sendromu Nedir?

Kişilerin cinsel gelişimlerinde önemli bir rol oynayan etkili bir genetik durumu ifade eder. Androjen duyarsızlığı ve testis feminizasyonu olarak ifade edildiği yerler de vardır.

Exit mobile version