Hazır Şal Nedir?

Tesettür giyimin vazgeçilmez parçalarından birisi, şallardır. Dolayısıyla pek çok moda firması, geniş bir kitleye hitap edebilmek için çeşitli model ve kumaşta şal üretimi yapmaktadır.

Tesettür giyimin vazgeçilmez parçalarından birisi, şallardır. Dolayısıyla pek çok moda firması, geniş bir kitleye hitap edebilmek için çeşitli model ve kumaşta şal üretimi yapmaktadır. Pratik ve kolay kullanımları nedeniyle şal modellerinden hazır şallar, son yıllarda oldukça popüler. Peki, hazır şal nedir ve nasıl bağlanır? Gelin birlikte göz atalım.

Kolaylıkla tahmin edilebileceği gibi “Hazır şal nedir?” sorusunun cevabı aslında açıkça ortadadır. Bu şal modelleri bağlama ya da iğnelemeye ihtiyaç duymadan bir dakika gibi kısa bir sürede giyilebilir. Yani, hazır şalların bağlaması diğer şallara göre çok daha kolaydır. Bu yüzden pratikliği ile hızlı hayat koşullarına yetişebilen pek çok kadına rahatlık sağlar. Çok sayıda kadının güvenli tercih ettiği hazır şallar için Mooncorn’un hazır şal sayfasını ziyaret edebilir, üstün kaliteye uygun fiyata kavuşabilirsiniz.

https://www.mooncorn.com.tr/hazir-sal

Hazır Şal Nedir?

Hazır Şal Modelleri

Hazır şal modelleri aynı zamanda farklı renk ve desenlerin yanı sıra farklı kumaş türlerinden de üretilmektedir. Bu sayede kullanan kişiler hem zevkine hem de mevsimine göre diledikleri ürünüseçebilirler. Hazır şal modelleri arasından en çok tercih edilen seçenekler şu şekildedir:

Sayılan bu model ve çeşitlerden her biri farklı etkinliklerde sizler için en iyi parça haline gelebilir. Mesela, düğün ya da davet gibi özel bir günde abiye hazır şallar tercih edilebilir. Pratikliğinden dolayı zamandan tasarruf etme şansı da sağlar. Çıtçıtlı, şifon, penye ve bone tarzı hazır şallar ise günlük kullanım için ideal modellerdendir.

Hazır şal kombinleri arasından şal seçimi yapılırken şalın kumaş türüne de dikkat etmek gerekir. Üstelik bu kumaş türleri “Hazır şal nedir?” konusunda da daha fazla bilgi edinebilmeyi sağlayacaktır.

İpek Kumaş

İpek kumaş, yumuşak ve kaygan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden bağlaması diğer şal modellerine göre biraz zordur. İğne ile sabitlenirken ipek iğneleri kullanılmalıdır. Aksi takdirde şala zarar verebilir. Ancak eğer ipek hazır şal kullanıyorsanız bunların hiçbiri için endişelenmenize gerek kalmaz.

Şifon Kumaş

En şık anlarınızda sizlere eşlik edebilecek şifon kumaş şallar genellikle transparan yapıda olurlar. Bu nedenle pek çok kadın bu kumaş türünü ikiye katlayarak kullanmaktadır. Ek olarak, şık bir bone ile de rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

Keten Kumaş

Bu kumaş türü diğerlerine göre daha sert bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla keten kumaştan üretilen şalların bağlaması da daha kolaydır. Ancak çok çabuk bozulup kırışabilir. Bu yüzden ütü gerektiren bir kumaş türüdür. İğne ile kullanılabilir. Kaygan bir yapısı yoktur.

Pamuklu Kumaş

Şal üretiminde kullanılan en rahat kumaş türlerinden birisi pamuklu kumaşlardır. Esnek ve gözenekli yapısı ile şal kullanımında kullanıcılara rahatlık sağlar. Üstelik bu kumaşların teri emme özelliği de vardır. Bu yüzden yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.

Hazır şal modellerinde kullanılan kumaş türleri bu şekildedir. Bu kumaş türlerinin her biri hazır şal fiyatları konusunda da belirleyici rol oynamaktadır.

Hazır Şal Nedir?

Hazır Şal Nasıl Bağlanır?

Hazır şal çeşitleri kolay kullanımları sayesinde kullanıcılara zaman kazandırır. Bu modellerin nasıl bağlandığı da sıklıkla merak edilen noktalardan bir tanesidir. Öyleyse “Hazır şal nasıl bağlanır?” sorusunu detaylarıyla yanıtlayalım.

Hazır Çapraz Şal Bağlama Stili

Hazır şalda bu stil ile bağlama yapmak için öncelikle saçlar düzgün bir şekilde toplanır. Toplu saça bone takılır ve daha sonra hazır çapraz şal başa düzgün bir şekilde yerleştirilir. Ön tarafta kalan şalın iki ucu arkada birleştirilir. Düzgün olmayan kısımlar ise bir iğne yardımı ile tutturulur.

Hazır Şal Nedir?

Hazır Drapeli Şal Bağlama Stili

Hazır drapeli şallar daha çok özel gün ve gecelerde pratik kullanımından dolayı tercih edilirler. Bağlamaya başlamadan önce yine saçların düzgün bir şekilde toplanıp, bone takılması gerekir. Drapeli hazır şal başa yerleştirildikten sonra çene altından sabitlenmesi gerekir. Aşağıda kalan şalın diğer kısımları ise arkada birleştirilmelidir.

Hazır Hürrem Şal Bağlama Stili

Tak çıkar hazır türban olarak da adlandırılan hazır Hürrem şalların bağlaması da oldukça kolaydır. İlk olarak saç toplanıp bone takılır. Daha sonra hazır şal başa yerleştirilir. Bağlama işlemi bu kadar kolay olmasından dolayı günlük hayatta pek çok kadın tarafından tercih edilmektedir.

Exit mobile version