Hamilelikte Kahverengi Lekelenme Neden Olur ? Ağrılı Lekelenmeler Neyin İşaretidir?

Hamilelikte kahve rengi lekelenme ilk 3. ve 4. Aylarda çok görülmektedir. Kadınların birçoğunda yoğun kanama şeklinde ya da kahverengi lekeler şeklinde görülebilmektedir. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde görünen kanamalara nazaran bu kanamalar çok dikkate alınmaz ve farkı bir sıkıntı yoksa büyük sorunlar teşkil etmemektedir. Gebeliğin 2. ve 3. Trimesterin da görünen kanamalara ise uzmanlar dikkat edilmesi gerektiğini […]

Hamilelikte kahve rengi lekelenme ilk 3. ve 4. Aylarda çok görülmektedir. Kadınların birçoğunda yoğun kanama şeklinde ya da kahverengi lekeler şeklinde görülebilmektedir. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde görünen kanamalara nazaran bu kanamalar çok dikkate alınmaz ve farkı bir sıkıntı yoksa büyük sorunlar teşkil etmemektedir.

Gebeliğin 2. ve 3. Trimesterin da görünen kanamalara ise uzmanlar dikkat edilmesi gerektiğini belirtmektedir. Hamilelikte kahverengi leke olması halinde öncelikle doktorunuza danışmanızı ve gerekli testleri yaptırmanızı tavsiye etmekteyiz.

5 Haftalık Gebelikte Kahverengi Leke Gelmesi

Hamilelikte kahverengi akıntı neye işaret ediyor olabilir? 5 haftalık gebelikte kahverengi leke gelmesi uzmanlar tarafından çoğu zaman normal karşılanan bir durumdur. Genellikle bebeğin rahme yerleşiyor olmasıyla bu kanamalar gerçekleşmektedir. Hamilelikte kahverengi lekelenme anne adaylarını endişelendirse bile, kanamanın ya da lekenin görüldüğü hafta çok önemlidir. Gebeler için 5. Hafta bebeğin gelişimi ve oluşumu için oldukça önemlidir. Doktorunuza başvurmanız halinizde gerekli testlerinizi yaptırmanız tavsiye edilmektedir

Hamilelikte Kahverengi Leke Cinsiyet

Hamilelikte kahverengi leke cinsiyet belirleyici bir unsur değildir. Cinsiyet belirtileri olarak halk arasında oluşmuş olan bu yaklaşım oldukça yanlıştır. Hamilelikte cinsiyet belirtileriyle alakalı halk arasında birçok söylem gezinmektedir. Kahverengi leke neden olur ?

Bunlardan en çok bilinen hamileliğin ilk zamanlarında görülen kanamalar ya da lekelerin erkek çocuğuna işret ettiğidir. Cinsiyet 16. Hafta ile 24. Haftalar arısında belli olmaktadır. Cinsiyet belirlemek için yapılası gereken doktorunuza başvurup ultrason cihazı ile tetkik yapılmasıdır. Ultrason cihazının bebeğe herhangi bir zararı olmamasıyla birlikte ses dalgaları ve rahim içi görüntülemeyle bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilmektesiniz.

28 Haftalık Gebelikte Kahverengi Akıntı

Hamilelikte kahverengi lekelenme ya da akıntı 28. Haftalarda gelmesi halinde uzmanlar dikkat edilmesi gerektiğini belirtmektedir. 28. Haftada gelen akıntı genellikle bebek, plasenta veya rahim yolu ile alakalı olduğu araştırmalarda saptanmaktadır. Aynı zamanda gelen akıntı cinsel ilişkiye girildiği taktirde de görülebilmektedir.

24. Haftadan sonra kahverengi akıntı gelmesi halinde ilk şüphelenen durum dış gebelik olabilmektedir. Eğer hamileliğin son 3 ayındaysanız dikkatli olmanız gerekmektedir. Akıntı gibi durumlarla karşılaşmanız halinde hiç vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanızı ve gerekli tetkiklerle neden olduğunu öğrenmenizi tavsiye etmekteyiz.

Hamilelikte Kahverengi Lekelenme Kaç Gün Sürer

Hamilelikte kahverengi leke gelmesi birçok kadının gebelik zamanında başına gelmiş bir durumdur. Kadınların çoğunda yaşanan bu durum bazen tehlikeli bir hal olmasa bile, bazı durumlarda oldukça zararlı sonuçlar oluşturabilir. Gebelik esnasında akıntı bazen 1 gün bazen de hamilelik bozunca devam edebilmektedir.

Hamilelikte kahverengi lekelenme genellikle mantar oluşumundan ya da rahim içi enfeksiyonlarından oluştuğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Akıntıların hamilelik boyunca devam ettiği ya da ilaç kullanımından sonra durdurabileceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Hamileliğinizde akıntı gibi sorunlar yaşıyorsanız doktorunuza danışmanız tavsiye etmekteyiz.

Kahverengi Akıntı Hamilelik Belirtisi mi ?

Kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi sorusuna cevap olarak, öncelikle ne gibi durumlarda görüldüğünü belirtmemiz gerekmektedir. Birçok uzman kahverengi akıntıların eski kan birikmesinden olduğunu söylemektedir. Bazen adet öncesi ya da adet sonrası görülebildiği durumda fizyolojik olduğu bilinmektedir. Dikkat edilmesi gereken bu akıntıların hangi yaşta ve ne durumda olduğudur.

Kız Çocuklarında Kahverengi Leke 

Kız çocuklarından kahverengi akıntı görülürse hiç vakit kaybetmeden bir uzmana danışılması tavsiye edilmektedir. Adetten kesilmenin ardından yani menopoz sonrası bu tür akıntılar ile karşılaştığınızda işe durumun daha ciddi olabileceğini belirtmek isteriz.

Hamilelikte kahverengi lekelenme oldukça sık görülmektedir. Adet gören yetişkin bir kadında ise hamilelik belirtisi olabilir. Bazı uzmanlar hamileliğin ilk başladığı zamanda bu lekelerin nedeninin bebeğin rahme yerleşmesi olarak açıklamışlardır.

Hamilelik süresince görülecek kanama ya da akıntıların sizi huzursuz edebileceğini bilmekteyiz. Sizin ve bebeğinizin sağlığı her şeyden daha kıymetlidir. Bazı durumlarda kanama ya da akıntı gibi reaksiyonlar önemsenmese de sizin tedbirinizi almanızı tavsiye ederiz. Hamilelik tüm hormonları etkileyen bir durum olduğundan dolayı, öncelikle sakin olmanız sizin için olumlu olacaktır.

Bebeğinizin tüm gelişimini takip etmenizi ve hamilelik döneminizin bitmesinin ardından hayatınızın daha keyifli bir hal alacak olmasını bilmelisiniz. Gebeliğiniz esnasında yaşanacak olumsuz durumlara karşı, öncelikle de hamilelikte kahverengi lekelenme gibi durumlarda hiç vakit kaybetmeden doktorunuza başvurunuz. Doktorunuzun verdiği tetkikler ve ilaçları ihmal etmemeniz sizin ve bebeğinizin yararına olacaktır.

Hamilelik sırasında kahverengi lekelenme neden olur ? Düşük riski mi işaret eder? Hafta hafta doktora gittiğiniz halde kahverengi akıntı neden olur, sorusunun cevabını bulamadınız mı? Hamileliğin ilk dönemlerinde yaşadığınız kahverengi lekelenme için kadın doğum doktorunuza başvurmalısınız. Tüp bebek tedavisi gören kişilerde daha çok meydana gelen kahverengi akıntının bebek gelişimi konusunda bir probleme neden olabilir mi? Hamilelik döneminde yaşanan kahverengi akıntı ne kadar sürer ve tedavisi nasıl yapılır sorularının cevapları için doktorunuza başvurunuz.

Exit mobile version