Hami Mandıralı Kimdir | Hami Mandıralı Hangi Takımlarda Oynadı?  

Hami Mandıralı Kimdir | Hami Mandıralı Hangi Takımlarda Oynadı?  

Hami Mandıralı kimdir? Hami Mandıralı en hızlı şutu ne? Türk futbolunun efsanevi isimlerinden biri olan ünlü futbolcu yıllar geçmesine rağmen halen konuşuluyor. Şimdilerde tekrar merak uyandıran ve anılan Hami Mandıralı kimdir detaylı olarak bilgi vereceğiz.  

Hami Mandıralı Kimdir? Hami Mandıralı Kaç Yaşında? 

Hami Mandıralı Kimdir | Hami Mandıralı Hangi Takımlarda Oynadı?

Hami Mandıralı 20 Temmuz 1968 yılında dünyaya gelmiştir. 2024 yılında yaş bilgisinin 56 olduğu söylenebilecektir.  

1- Hami Mandıralı Nereli? Hami Mandıralı Anne ve Babası Kimdir? 

Hami Mandıralı kimdir kısmında birçok insanın nereli olduğunu bildiğine eminiz. Trabzon’da doğup büyüyen futbolcu, aslen Trabzonludur. Annesi ve babası burada doğmuş, burada büyümüştür.  

2- Hami Mandıralı Kaç Kardeş? 

Hami Mandıralı kaç kardeş? Hami Mandıralı’nın kendisi haricinde bir erkek kardeşi daha bulunmaktadır. Necati Mandıralı adındaki kardeşi de bir dönem futbol ile ilgilenmiştir. TFF’deki bilgileri araştırıldığında birçok takımda görev almıştır. Ancak 1990 itibariyle futbolu bırakmış, farklı işlere yönelmiştir.  

3- Hami Mandıralı Hangi Takımlarda Oynadı? Hami Mandıralı Kaç Gol Attı? 

Hami Mandıralı henüz 16 yaşındayken Trabzonspor futbol kulübü bünyesine katıldı. Burada tam 14 sene oynayan futbolcu 450’i aşkın maçta yer aldı ve 232 gol attı. 

1998-1999 yılları arasında Schalke 04 takımında oynayan Mandıralı, 25 maçta oynayıp 4 gol atmıştı. 1999’dan 2002’ye kadar tekrar Trabzonspor bünyesine dönen oyuncu bu sezonlar arasında ise 89 maça çıkıp 44 gol atmıştı. 

Oyuncunun son olarak yer aldığı futbol takımı ise Ankaragücü olmuştur. Hami Mandıralı kimdir konusu bu takımda elde ettiği başarılar sayesinde gün be gün artmıştır. Toplam 9 maça çıkan oyuncu bu maçlarda yalnızca 1 gol atmıştır.  

Hami Mandıralı Türk Milli Futbol Takımımızda da oynayan isimlerden biridir. 1984-88 yılları arasında genç futbol takımımızda yer alan futbolcu çıktığı maçlarda 2 gol atabilmiştir. 

1987 yılından itibaren Milli Takım forması giyen futbolcu 49 maça çıkmış bu maçlardan 8 gol çıkarmayı bilmiştir. Kariyeri başarılarla dolu Hami Mandıralı kimdir? Hami Mandıralı Trabzonspor takımında oynadığı süre boyunca türlü rekorlar kırmıştır. Başarıları şu şekilde sıralanabilir; 

  • Trabzonspor tarihi boyunca en fazla gol atan oyuncu (273 gol) 
  • Süper Ligde en çok gol atan oyuncu ( 219 gol)  
  • Türkiye Kupasında en çok gol atan oyuncu (25 gol) 
  • Avrupa Kupasında en çok gol atan oyuncu (23 gol) 
  • Resmi maçlarda en çok asist yapan oyuncu (119 asist) 
  • Süper ligde en çok asist yapan oyuncu (101 asist) 
  • Türkiye Kupasında en çok asist yapan oyuncu (10 asist) 
  • Tüm zamanların en çok forma giyen 2. oyuncusu  (609 maç) 
  • Süper lig tarihinde en çok gol atan 3. oyuncu (219 gol ile) 
  • Avrupa kupalarında en çok gol atan 2. oyuncu (23 gol ile) 

4- Hami Mandıralı Şut Hızı Neydi? 

 

Hami Mandıralı kimdir sorusu aslında şut hızı duyulduğunda merak ediliyor. Günlerce haberlere çıkan ünlü futbolcu dünya çapında da büyük popülarite elde etmişti. Schalke 04’de oynarken serbest vuruştan 1860 München’e serbest vuruştan gol atmıştır. 

Bunun yanı sıra San Marino Türkiye maçında atmış olduğu gol en hızlı iki şutla atılan goller olmuştur. Topun hızı 266 km/sa olduğundan bu hız Guinnes Rekorlar Kitabına dünyanın en hızlı ve sert şutu olarak girmiştir.  

5- Hami Mandıralı Şu An Ne Yapıyor? Hami Mandıralı Nerededir? 

Hami Mandıralı kimdir? Futbolcu kariyerini sonlandıran Mandıralı bir süre sonra teknik direktör olarak görev almıştır. 2014 yılında Trabzonspor teknik direktörü olarak anlaşmaya varan Mandıralı, bu kulübe geçici olarak gelmişti. Sonrasında Cezayirli Vahid Halilhodziç’in gelmesi ile birlikte geçici görevinden resmen ayrıldı.  

Birkaç ay sonrasında ise Antalyaspor’un teknik direktörü oldu. Geçici olarak gelen Mandıralı, 4 ay boyunca yapılan görüşmeler sonucunda bir anlaşma imzalamadı. Bu nedenle Antalyaspor tek taraflı olarak geçici sözleşmeyi feshetti. Takımın başında olduğu sürece Antalyaspor 5 galibiyet, 3 beraberlik ve de 4 yenilgi alarak 18 puan elde etmişti. 

2015-16 yıllarında yeniden Trabzonspor’a gelen Hamdi Mandıralı kimdir? Ocak 2016’da 1.5 yıllık bir sözleşme imzalayan taraflar alınan yenilgiler sonrasında mutabık kalamadı. 15 maça çıkan Trabzonspor bu maçlarda 5 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı. 

Antalyaspor maçında alınan 7-0’lık mağlubiyet sonrasında ise anlaşma sona ererek Hamdi Mandıralı görevinden istifa etti. Bu süreler sonrasında Türk Futbolunda aktif faaliyet göstermeyen Mandıralı şimdilerde yepyeni bir görev ile anılıyor. 

TFF tarafından alınan karara göre Hamdi Mandıralı Genç Milli Takımlar Teknik Koordinatörlüğü görevine getirilecek.  

Futbol iddia nasıl oynanır yazımıza göz atmak isterseniz bağlantımıza tıklayınız.

6- Hami Mandıralı Kimdir Instagram Hesabı Var mı?

Hamdi Mandıralı kimdir detaylı olarak bahsettik. Hamdi Mandıralı’nın Genç Milli Takımlar Teknik Koordinatörlüğüne getirilmesi sosyal medyayı ve futbolseverleri ikiye ayırdı. Kimi kesim eski futbolcunun yararlı olabileceğini düşünürken kimileri başarılı olamayacağını düşündüğünü belirtiyor. Hamdi Mandıralı Instagram hesabı bulunmuyor.  

Exit mobile version