Terapi Müziği Nedir | Müzik Terapisinin Faydaları | Depresyondan Çıkmak için Müzik Etkili Olur mu?

Terapi müziği ruhsal veya

Terapi müziği ruhsal veya fiziksel bir sorunun çözümüne fayda eden müzikler olarak düşünülebilir. Bir süre için faydalı olabileceği gibi kalıcı sonuçları da görülebilir.  Müziği faydalı bir şekilde kullanmak ve değerlendirmek için hangi hallerde olumsuz etkileri olabileceğini değerlendirmek gerekiyor.

Müzik Zarar Verir mi | Rahatlatıcı Müzikler ve Diğer Müzik Tarzları Hakkında

Müzik dinlemek eskiden bu yana varlığını sürdüren bir etkinlik olsa da her zaman faydalı olmayabilir. Müziğin çıkış amacı fiziksel ve ruhsal iyileştirmedir.  Para kazanma amacına odaklanıldığı andan beri tehlikeli bir hal aldığı da aşikar bir durumdur.

Müziğin özellikle kötülenmesi yakın döneme ait bir konudur. Toplumsal karmaşa isteyen çeşitli örgütlerin amacı tam olarak bilinmemekle beraber ciddi soru işaretleri de bulunuyor. İnsanlık tarihi boyunca iyi olan terapi müziği durduk yerde kötülenmekte, gizli hedeflerin maskesi durumuna düşmektedir.

Müzik teknikleri kendi hatalı kullanılabilir, ancak sanatın kötülenmesi noktasında daha farklı toplumsal etkenler akıllara geliyor.  

Terapi Müziği Faydaları Neler? Acıları Yansıtan Müzikler Depresyona Sokar mı?

Dinlediğiniz müzik sizin hislerinizi paylaşıyorsa ve yükünüzü azaltıyorsa iyi geliyor demektir. Müzikte anlatılan sözler sizi daha da kötü hissettirerek yanlış bazı duygulara kapılmanıza nedense kötüdür. Gelişme çağındaki öğrencilerde kendini müzik sözlerinde tanımlama hissi intihar gibi yanlış durumlara yöneltebiliyor. Fakat durumun arka planında aile içi travma olduğu da görülecektir.

1.Stresi Azaltır  | Hipnoz Fon Müziği Endişe Seviyesini Azaltıcı Etki Yapar

Gereksiz endişeleriniz beyninizi fazlasıyla meşgul ettiğinde terapi müziği dinlemek iyi gelecektir.  Bir konuya iyi anlamda odaklanmakta zorluk çeken kişilerde bilincinizin derinliklerine yönelik müzikler dinleyebilirsiniz. Sabahları veya belirlediğiniz saatte kendinize özel alan ayarlayın ve müziğin yarattığı güzel hisleri ortaya çıkarın.

2. Müzik Duygusal Dünyaya Dokunuyor | Meditasyon Müziği ve Ney

Anne karnından itibaren her yaş döneminde duygusal beklentiler değişebilmektedir. Yapılan araştırmalara göre müzikle beraber hislerde değişim meydana geliyor ve bu iyi yönde gerçekleşiyor.

Müziğin faydaları özellikle iç sesi duymaya yönelik meditasyon müzikleri, ney dinletilerinde daha belirgin hale gelmektedir. Sözsüz melodi odaklı tekno müzikler de benzer şekilde acıyı hafiflettiği için ney ile sınırlandırmak zorunda değilsiniz.

3. Terapi Müzikleri Depresyon Sürecine Destek Olabilir

Ruhsal açıdan bakış açınızı değiştirme aşamasındayken müzik dinlemek size iyi gelebilir. Karmaşık düşüncelerden uzaklaşmanıza destek olan sakinleştirici ve seratonin artıran müzikleri dinleyebilirsiniz.

4. Yaratıcılık Artırıyor! Terapi Müziği Dinleyenler Daha Yaratıcı

Sanat faaliyeti ve diğer konularda terapi müziği dinleyenlerin yeni fikir üretmesi daha kolay hale gelebilir. Kelime oluşturma, yeni şekil verme, melodi üretme, soyut düşünme yetenekleri ile müziğin bağlantılı olduğu düşünülmektedir.

5. Çalışma Veriminin Artması Bakımından Terapi Müziğinin Faydaları

İş yerlerinde bir konuya odaklanmakta zorlananlar terapi müziği dinleyebilir. Sakin düşünme süresini uzatan dinlendirici müzik türlerini çalışma esnasında alışkanlık haline getirebilirsiniz.

6. Metal Müzik Öfkeli Kişileri Sakinleştiriyor | Huzur Veren Müzikler Ters Etki Yapar mı?

Müziklerin insan psikolojisine etkisini değerlendirirken ters etki olasılıklarını da düşünmekte fayda olacaktır. Aşırı öfkeli bir ruh halindeyken sakinleştirici uyku getiren müzikler daha da sinirinizi bozabilir. Çünkü öfke ile davranışlar arasında zıt bir denge bulunmaktadır. Araştırmalara göre metal müzik dinlemek öfkeyi dindirici bir etki yapıyor.

7. Hastalar için Müzikle Terapi | Bilinçaltı Terapi Müziği | Müzik Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Terapi müzikleri bazı hastalıklarda tedavi sürecini hızlandırmaya yardım edebiliyor:

Parkinson tedavisiYaşlılarda dil hafıza gelişimi geriliği çözümleriTat alma zorluğu yaşayanlarTedavi sürecinde ağrısı yoğun olanlarKaygı bozukluğu terapisiOtizm ve Asperger tedavileriBeyin zedelenmesi ardından tedaviSolunum yolu ataklarının dengede tutulması için terapi müzikleri kullanılmaktadır. Terapi müziklerini uyku sorunlarında da çözüm olarak sıkça görebilirsiniz.  Strese ve fiziksel etkenlere bağlı şekilde yaşanan uykusuzluğu azaltıcı müziklerde düzenli bir uyku elde edebilirsiniz. Yatmadan önce bu müziklerden temin ederek bilincinizi temizlemeye odaklanmanız önerilir.

8.  Bebekler için Anne Karnında ve ilk Aylarda Terapi | Uyku Müziği

Anne karnında bebekler annedeki enerjiyi hissetmektedir. Sinir sistemi oluşan bir bebek, fiziksel olarak anne karnından itibaren olan biteni algılamaya başlar. Anne gerilimliyse bu stres bebekte de yaşanacaktır. Bebekler için sakinleştirici müzik dinlemek hem anne hem de bebek sağlığı açısından önemlidir.

Yeni doğan bebeklerin kolayca uykuya dalması için müzikten destek alabilirsiniz.  Bebek kendi halinde uykuya dalamadığında bu destek bir uygulama olacaktır.  Terapi müziği bebek hayal gücünün gelişimine de katkı sağlanabilir.

Cafe Del Mar – We Can Fly | Bilimsel Olarak Sakinleştirici Olduğu Kanıtlanan Müzik

Stres azaltan müzik uygulamaları üzerinden gününüz daha güzel hale gelebilir. Ayrıca güne başlama müziği  enerjinizi yükseltici etki yapacaktır.