Ana Sayfa Arama

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Saç moda trendleri, yıl

Saç moda trendleri, yıl ve mevsimlere göre değişiyor. Fakat kişilerin yüz şekli ve kişisel tercihlerine göre kendine uygun saç modelini bulması çok önemlidir. Aynı zamanda saç modelinin kişinin kendi stilini yansıtması da çok önemlidir.

2025 saç modelleri, kişisel tarzı öne çıkarıyor. Bireysel tercihlerin ön planda olduğu 2024 saç moda trendleri arasında uzun dalgalı saçlar ve pixie kesimler yer alıyor. 2025 saç moda trendlerinde hem kısa hem de uzun modellerde dikkat çekiyor.

2025 Saç Moda Trendleri

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

2025 saç modelleri kadın trendlerinde pratik kullanımlı modeller daha çok ön planda olacak. Şık ve tarz görüntü oluşturacak 2025 saç modelleri şöyle sıralanabilir;

  • Kısa katlı saç modelleri,
  • Hacimli görüntü oluşturan kısa bob kesimler,
  • Pixie kesimler (Saçın arka kısmının kısa ön kısmın uzun olduğu model)
  • Çene hizasında biten kesimler,
  • Dalgalı saçlara uygulanan kısa kesimler,

Saç modası 2025 arasında kırık fön modelleri de dikkat çekiyor. Kırık fön modelleri kadın hem kısa hem de uzun saçlara uygulanabiliyor. 2025’in saç moda trendleri şöyle sıralanabilir:

1 – Butterfly Bob Cut

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

2025 saç kesim modelleri arasında yer alan Butterfly Bob Cut modeli, saçı hacimli gösteriyor. Butterfly Bob Cut modelinde saça yoğun katlar atılıyor. Böylelikle saç; hareketli, hacimli ve dokulu bir görünüme kavuşuyor. Katlı perçem kesimi olarak da adlandırılan bu saç modeli, oval ve uzun yüze sahip olan kişilere çok yakışır.

2 – Curtain Bangs

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?
Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Günümüzün saç modellerinden olan Curtain Bangs, perde kakül şeklindedir. Kişinin yüz çevresini daha yumuşak gösteren bir modeldir. Uzun ve kısa saçlarda çok rahat kullanılabilir. Saça doğal bir görünüm kazandırır.

3 – Wolf Cut

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Saç moda trendlerinden olan Wolf Cut saçın, doğal ve hafif dağınık görünmesini sağlar. Wolf Cut saç modelinde saçlar, çok katlardan oluşur. Wolf Cut modeli orta uzunluktaki saçlara daha çok yakışır. Perçem tarzı uygulamaların çok kullanıldığı bu modelde kişinin yüzü çok dikkat çeker.

4 – Ultra Uzun Saç

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

2024 yılında kısa saçın yanında uzun saç modelleri de trenddi. 2025 yılının saç trendleri arasında da ultra uzun saç modelleri yer alıyor. Ultra uzun saç modelleri, hafif dalgalı ya da düz olarak kullanılabilir. Ultra uzun saç modelleri, saçın dalgalı görünmesini sağlıyor.

En beğenilen uzun saç modelleri hangileri diyorsanız bu bağlantıya göz atmayı unutmayın!

5 – Uzun Perde Saç Örgüsü

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Uzun perde saç örgüsü modelleri, kişilerin yüz şekline göre ayarlanabilir. Aynı zamanda kısa ve uzun saç stillerine göre de farklı farklı şekillenebiliyor. Bu modelde saç ortadan ayrılarak örülür. Uzun perde saç örgüsü modelinde yüzün ortasından başlayarak kulaklara kadar inen kakül bırakılır.

6 – Ultra Kısa Pixie

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Ultra kısa Pixie, hafif dağınık ve düz olarak görünen bir modeldir. Kişinin modern ve genç görünmesini sağlayan ultra kısa Pixie, yeni saç kesim modelleri içerisinde yer alıyor. Bu saç modeli, çok bakım gerektirmez. Pratik kullanımı olan model kişiye cesur bir görünümde kazandırıyor. Ultra kısa Pixie saç modeli, ince yüz hatlarına sahip kadınlar için çok uygundur.

7 – Kıvrımlı Derece

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Saçının hacimli görünmesini isteyenler için kıvrımlı derece saç modeli çok idealdir. Saça doku ve hacim kazandıran model saçın hem sağlıklı hem de dayanıklı görünmesini sağlıyor. Kıvrımlı derece saç modeli her saç tipine kolayca uygulanabilir. Günümüz saç moda trendlerinden kıvrımlı derece aynı zamanda saça doğal görünüm kazandırır.

8 – Mullet Saç Modeli

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Mullet saç modelinde saçın arka kısmı uzun ön ve yan taraflarıysa kısadır. Mullet saç modeli, yüz hattı üçgen ve kalp şeklindeki olan kişilere daha çok yakışıyor. Aynı zamanda saç modeli çeneyi dikkat çekici hale getiriyor. Bundan dolayı çene kısmı belirgin olanlara da çok yakışan bir modeldir.

9 – Saç Moda: Shag Saç Modeli

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

2025 saç moda trendleri arasında kaküllü ve katlı kesimi ifade eden Shag modeli de yer alıyor. Shag saç modelinde saçlar kabarık ve hacimli görünür. Shag saç modelinde saçlar kat kat ve uzun kakülerden oluşur.

Erkekler için Yeni Trend Saç Modelleri

Günümüz Saç Moda Trendi Nasıldır?

Yeni trend saç modelleri, erkek listesinde hem kişisel stil hem de özgünlük öne çıkıyor. Erkekler için 2024 saç moda trendleri şu şekildedir:

                                                             2025 Erkek Saç Moda Trendleri
AfroHavalı ve özgün bir görünüm kazandırır. Kıvırcık saçlı erkekler bu modeli tercih edebilir.
FadeSaçın üst kısmının uzun, arka ve yan taraflarınınsa kademeli şekilde kısa bırakıldığı bir saç modelidir. Fade saç modeli kullanıcıya şık ve modern görünüm kazandır.
MohawkSaçın ortadan iki ayrılarak arka ve yanlarının tamamen tıraş edilip üst tarafınınsa uzun bırakıldığı saç modelidir. Mohawk saç modeli kişiyi havalı gösterir.
UndercutSaçın arka ve yan taraflarının tamamen tıraş edilerek üst kısmınınsa uzun bırakıldığı modeldir. Undercut saç modelinde kişi havalı bir görünüme sahip olur.
PompadourSaçın ön tarafının hem geriye hem de yukarıya doğru taranarak oluşturulduğu bir modeldir. Pompadour saç modeli, klasik görünüm kazanmak isteyen erkekler için uygundur.

Erkekler 2025 saç moda trendlerini uygulamadan önce kişisel tarz, yüz şekli ve saç tipini de mutlaka göz önünde bulundurmalıdır.

En çok tercih edilen erkek saç modelleri için burayı inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Günümüz saç moda trendleri ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları şunlardır:

1 – 2025’te Kısa Saç Moda mı?

2024’te kısa saçlar uzun saç modellerine kıyasla daha çok öne çıkıyor. Dolayısıyla 2024 yılında kısa saçlar modadır.

2 – 2025 Saç Moda Renkleri Nelerdir?

2024 saç moda renkleri; ultra açık sarı, koyu tarçın kahve, şeftali kırmızı ve doğal kahve sarıdır.

3 – Saç Moda: 2025 Yılında Doğal Saç Modelleri mi Trend?

2024 yılında saçı doğal, sade ve hacimli gösteren modeller trenddir.