Grip Nasıl Geçer Doğal Yöntemler | Evde Grip Tedavisi Nasıl Yapılır?

Grip Nasıl Geçer Doğal Yöntemler | Evde Grip Tedavisi Nasıl Yapılır?

Grip nasıl geçer doğal yöntemler nelerdir konusu en çok kış aylarında popülerlik kazanıyor. Soğuk havaların gelmesiyle toplumda artış gösteren grip vakaları nedeniyle evde grip tedavisi nasıl yapılır merak ediliyor. Biz de bu yazımızda grip nasıl geçer doğal yöntemler nelerdir konusunu ele aldık ve evde grip tedavisi nasıl yapılır, 1 günde grip nasıl geçer listeledik… İşte, grip nasıl geçer doğal yöntemler listesi…

Evde Grip Nasıl Geçer? Gripten Kurtulmak için Ne Yapmak Lazım?

Evde grip nasıl geçer sorusuna pek çok yanıt vermek mümkündür. Evde, uygulaması kolay yöntemlerle kısa süre içinde hatta ve hatta 1 gün içinde gripten kurtulmak imkansız değildir. Eğer grip olduysanız ve kısa süre içinde grip nasıl geçer merak ediyorsanız, şu çözüm önerilerini deneyebilirsiniz…

1- Tıbbi Tedavi Alın ve Doktorun Önerdiği Grip İlacını Kullanın

Grip nasıl geçer diye araştırıyorsanız öncelikle yapmanız gereken bir Kulak Burun Boğaz doktoruna muayene olmaktır. Çünkü grip kimi zaman ağır seyreden, evde doğal çözümler dışında tıbbi tedavi gerektiren bir sağlık sorunudur.

Sosyal yaşantıyı olumsuz etkileyen, öksürük, balgam, baş ağrısı, ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi semptomlara yol açan grip tedavisi için doktor kontrolünde grip ilacı kullanılması gerekebilir. Bu nedenle en hızlı grip nasıl geçer merak ediyorsanız, doktorunuzun önereceği en iyi soğuk algınlığı ilaçları ya da antibiyotik, burun spreyi kullanarak sağlığınıza kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Örneğin; Nurofen Cold&Flu, TheraFlu Forte, Benical, Dolorin Cold, A-Ferin Forte, İbucold C en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasındadır. Bunlar arasından doktorunuzun önereceği grip ilacını kullanarak süreci rahatlıkla atlatabilirsiniz.

2- Sıvı Tüketimini Artırın

Gripken yapılması gerekenlerden en önemlisi; sıvı tüketimini artırmaktır. Ancak sıvı tüketiminde aşırıya da kaçılmamalıdır. En azından günde 2 litre su içmeye, grip süresince dikkat edilmelidir. Bununla birlikte papatya çayı, yasemin çayı, yeşil çay, adaçayı gibi bitki çayları hem gripken tahriş olan boğazı iyileştirmek hem de en kısa sürede gribi atlatmaya yardımcı olacaktır.

3- Yemek ve Çorbalarınızda Et Suyu Kullanın

Hastayken et suyu tüketmek, vücutta dehidrasyonu yani sıvı kaybını önlemede etkilidir. Bu nedenle gripken yemek ve çorbalarda et suyu kullanılması tavsiye edilir. Grip belirtileri görüldüğü andan itibaren et suyu tüketmek, gribin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır.

4- Tavuk Suyuna Çorba İçin

En hızlı grip nasıl geçer sorusuna verilen en yaygın cevaplardan biri; tavuk suyuna çorba tüketmektir. Çünkü protein ve demir açısından tavuk zengindir. Tavuk suyuna eklenecek olan yeşillik, havuç, kereviz gibi sebzeler de vitaminler açısından zengindir. Dolayısı ile tavuk suyuna çorba tam bir şifa kaynağıdır.

5- Yoğurt Yemeyi İhmal Etmeyin

Gripken yoğurt yemek hem boğaz ağrısının giderilmesinde hem de virüsle savaşmakta olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde oldukça etkilidir. Ancak tam bir fayda görülebilmesi için ev yapımı yoğurt tüketilmesi tavsiye edilir.

6- Sebze Tüketimini Artırın

Gripken sebze tüketmek, iyileşmeyi hızlandırmak için yapılması gerekenler arasında yer almaktadır. Çünkü çoğu sebze güçlü bir antioksidan olan C vitamini bakımından zengin olmakla birlikte, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili olan E vitamini açısından da zengindir. Bu sebeple evde grip tedavisi nasıl yapılır merak ediyorsanız; mutlaka sebze bakımından zengin beslenin.

7- Yeşillik Tüketin

C vitamini bakımından zengin içeriğe sahip besinler arasında yeşillikler de bulunuyor. Dilerseniz maydanoz, dereotu, semiz otu gibi yeşillikleri üzerine limon sıkıp çiğ tüketerek, dilerseniz de bu yeşillikleri içine zeytinyağı ve limon ekleyip smoothie içeceği haline getirerek içebilirsiniz. Bol yeşillik tüketmek, grip nasıl geçer doğal yöntemler listesinde yerini alıyor.

8- Sarımsak Tüketin

Sarımsak, eski zamanlardan beri kullanılan bir şifa kaynağıdır. Alternatif tıpta da sıklıkla kullanılan sarımsak, grip en hızlı nasıl geçer sorusuna verilen yanıtlardan biridir. Çünkü bağışıklığı artırır ve grip semptomlarının hafiflemesine yardımcı olur. Gripken çiğ sarımsak yiyerek ya da yemek ve salataların içine sarımsak ekleyip tüketerek evde grip tedavisi uygulayabilirsiniz.

9- Şifalı Otların Gücünden Yararlanın, Bitki Çayı İçin

Şifalı bitkilerden bitki çayı yapıp içmek, grip en hızlı nasıl geçer sorusunun yanıtlarından biridir. Eğer evde grip nasıl geçer merak ediyorsanız; şu şifalı otlardan bitki çayı yaparak (eğer alerjiniz ya da kronik bir hastalığınız yok ise) tüketebilirsiniz:

  • Ekinezya
  • Civanperçemi
  • Zencefil
  • Kekik
  • Papatya
  • Adaçayı

10- Güneşten D Vitamini Alın

Genel olarak insan sağlığı için güneşten gelen D vitaminine ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaç hastalık ve grip, soğuk algınlığı, nezle gibi ÜSYE hastalıklarında daha da artar. Çünkü D vitamini bağışıklık sisteminin desteklenmesinde önemlidir ve kış aylarında güneşte kalma süresi azaldığı için D vitamini eksikliği daha çok yaşanır. Bu nedenle en hızlı gri nasıl geçer diyorsanız mutlaka güneş ışınlarının zararlı olmadığı yani dik açıyla gelmediği saatlerde güneşten D vitamini almaya dikkat edin.  

11- Boğazınıza Gargara Yapın

Gripken çoğu zaman boğazda iltihaplanma olur ya da öksürüğe bağlı olarak boğaz tahriş olur. Bu nedenle önce doktorun reçete ettiği ilaçlar kullanılmalıdır. Buna ek olarak boğazdaki enfeksiyonun hafiflemesi ve boğazdaki tahrişin onarılması için tuzlu su ya da adaçayı ile gargara yapabilirsiniz.

12- Tuzlu Su ile Burnunuzu Temizleyin

Gripken burun tıkanması yaşanabilmektedir. Burun tıkanması da baş ağrısına neden olabilir ve grip daha ağır seyredebilir. Burun tıkanıklığının önüne geçmek için de tuzlu su ile burnunuzu temizleyip açabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

13- Bir Çay Kaşığı Kestane Balı Tüketin

Kestane balının sağlık için oldukça yararlı olduğu bilinir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak kestane balı dikkatli tüketilmeli, aşırıya kaçılmamalıdır. Özellikle de bebek ve çocuklarda kullanılmamalıdır. Yetişkin ve grip iseniz, evde grip nasıl geçer diye araştırıyorsanız bir çay kaşığı kestane balı yiyerek bu doğal şifa kaynağından yararlanabilirsiniz.

14- Ballı Zencefil Karışımı Tüketin

Evde grip nasıl geçer sorusuna bir cevap da; ballı zencefil tüketmektir. Balın ve zencefilin iyileştirici gücünden yararlanmak istiyorsanız, bal ve zencefili karışım haline getirip sabah ve akşam olmak üzere iki kez, bir tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. Ballı zencefil boğazdaki gıcığa iyi gelir ve öksürüğü engellemede etkilidir.

15- Nane Limon İçin

Nane limon karışımı içerek gribi evde en kısa sürede geçirebilirsiniz. Çünkü nane boğazı temizlemede etkilidir, limon ise C vitamini deposu olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir. Böylelikle nane limon içerek öksürüğü azaltabilir, bağışıklığınızı kuvvetlendirebilirsiniz.

Nane limon yapmak için öncelikle bir tam limonu 3-4 parçaya ayırın ve içinde bir bardak kadar kaynamış su olan demlik içine açtın. Üzerine bir çay kaşığı nane ekleyip karışımın demlenmesini 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonra nane limon karışımınızı içebilirsiniz.

16- Ayak Tabanınıza Soğan Koyun

Ayak tabanına soğan koymak size alışılmışın dışında gelebilir ancak soğuk algınlığı, nezle ve grip geçirmede oldukça etkili. Bunun için öncelikle bir soğanı ortadan ikiye kesin ve bir yarım soğanı ayak tabanınızın altına kesilen yerin ayak tabanınıza denk geleceği şekilde yerleştirin.

Tercihen bu uygulamayı gece yatmadan önce yapın. Soğanın ayak tabanından kaymasını engellemek için de streç filmle sarabilir ya da çorapla sabitleyebilirsiniz. Dilerseniz kalan diğer yarım soğanı uyuduğunuz odaya koyabilir ve nefes almanızı rahatlatabilirsiniz. Ayrıca gripken sarımsak yemek gibi soğan yemek de oldukça faydalı olacaktır.

17- Tarçın, Karanfil ve Bal Kürü Yapın

Tarçın ve zencefil oldukça yararlı baharatlar arasındadır. Ve üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarında tüketilmesi tavsiye edilir. Tarçın, karanfil ve bal kürü yapıp tüketerek gribinizi iyileştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ise; bu üç malzemeyi karıştırıp gün içinde 2 ya da 3 defa tüketmektir.

18- Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Uyku Düzenine Dikkat Edin

Grip iken yeteri kadar uyumak iyileşme sürecinde oldukça önemlidir. Çünkü uyku sırasında hücre yenilenmesi gerçekleşir ve melatonin hormonu salgılanır. Hormonların salgılanması ve hücrelerin yenilenmesi için ortalama olarak günde 8 saat uyumak gereklidir. Böylelikle vücudun savunma mekanizması olan bağışıklık sisteminin doğru çalışması büyük ölçüde sağlanır.

19- Dinlenip İstirahat Edin

Gripken yapılması gereken en önemli şeylerden biri dinlenip istirahat etmektir. Bu dönemde vücudun dinlenmesi gerekir; tempodan, iş yükünden kaçınılması gereklidir. Dolayısı ile yorucu işlerden ve ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Gribi Anında Kesen İlaç Var mı?

Direkt olarak gribi anında kesen ilaç vardır demek mümkün değildir. Ancak grip olunacağının anlaşıldığı andan itibaren doktorların reçete edeceği bir grip ilacını kullanmaya başlamak, gribin ağırlaşmadan iyileşmesini sağlar. Gribin başlangıç aşamasında vitamin yönünden zengin beslenmeye başlamak da sürecin ağırlaşmasına engel olur.

1 Günde Grip Nasıl Geçer Evde Ne Yapmalı?

1 günde grip nasıl geçer diye merak ediyorsanız, hastalık sürecini başta yakalamalısınız. Eğer grip olacağınızı hissediyorsanız ilk yapmanız gereken doktora başvurmak ve vereceği grip ilacını hemen kullanmaya başlamaktır.

Bunun dışında bitki çayları içerek, istirahat ederek, yorucu işlerden kaçınarak, c vitamini ve sebze ağırlıklı beslenerek grip nasıl geçer listemizdeki önerilerden kendinize uygun olanları uygulayarak en kısa sürede hatta 1 günde gribi geçirebilirsiniz.

Ağır Grip Kaç Günde Geçer?

Genellikle grip gibi üst solunum yolu hastalıkları bir hafta kadar sürmektedir. Ancak ağır grip durumunda süreç 15 güne kadar uzayabilmektedir. Eğer doktor tavsiyelerine uyup beslenme, dinlenme ve uyku düzeninize dikkat ederseniz ağır gribi daha kısa sürede daha kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.

Grip Aşısı Olmak, Evde Grip Tedavisi için İşlerinizi Kolaylaştırabilir!

Grip aşısı özellikle kronik hastalıkları olanlar için büyük önem taşır. Çünkü grip aşısı, gribe yakalanan kişilerin semptomları hafif yaşamasını sağlar ve gribin yol açtığı ağır sağlık sorunlarının neden olduğu ölümleri azaltır. Dolayısı ile evde grip tedavisi için önleyici olarak grip aşısı olunması tavsiye edilir. Böylelikle grip aşısı olup gribe yakalanan kişiler daha hafif semptomlarla hastalığı atlatabilirler.

Bebeklerde Grip Nasıl Geçer?

Bebekler grip olduğunda genellikle ilaç tedavisi uygulanmaz çünkü gripken bebeklerin en önemli ilacı; anne sütüdür. Eğer bebekte öksürük ve ateş gözlemlenmiyorsa genellikle ilaç tedavisi uygulanmaz ve anne sütü tavsiye edilir. Eğer bebek anne sütü içmiyorsa beslenmesine dikkat edilmeli ve vitamin ağırlık beslenmelidir.

Ancak bebekte gribe eşlik eden öksürük ve ateş varsa mutlaka uzman bir doktora muayene olunmalı ve önerdiği tedavi uygulanmalıdır.

Hamilelerde Grip Nasıl Geçer?

Hamilelik önemli bir süreçtir ve çok gerekmedikçe hastalıklarda ilaç tedavisi önerilmez. Hamilelerin gribi kolay atlatması için beslenmesine, uyku düzenine ve dinlenmesine önem vermesi gerekir. Bu dönemde bilinçsizce fazla miktarda bitki çayları tüketilmemelidir çünkü bebek için zararlı olabilir.

Hamile olanlar grip olduklarında öncelikle aile hekimine ya da kulak burun boğaz hekimine muayene olmalı ve önerilerini yerine getirmelidir.

Exit mobile version