Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz altı morluğu olarak adlandırılan koyu halkaların oluşması çeşitli sebeplerden dolayı zaman zaman herkesin yaşadığı sıkıntılardandır. Göz çevresindeki küçük kılcal damarların deri altında sızdırması sonucunda hemosiderin pigmentini ciltte birikmesi sonucu oluşan göz altı morluğu göz çevresi estetik problemlerinden birisidir.

Kötü bir görüntü oluşturan göz altı torbaları ve göz altı morlukları kişilerin daha yaşlı görünmesine neden olur. Erkek kadın fark etmeksizin karşılaşılan göz altı morluğu probleminin pek çok sebebi bulunmaktadır. Ancak asla bir hastalık olmadığı ve tıbbi bir müdahale gerektirmediği unutulmamalıdır.

Göz Altı Morluğu Neden Olur?

Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?
Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Göz altı morlukları neden sorusu en sık karşılaşılan sorulardan birisidir. Bunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Ancak bazen sebep olmaksızın genetik faktörlerin etkili olduğu da görülmektedir.

Eğer göz altı morluğu ailenizde yaygın bir durumsa sizin diğer insanlara göre bu şikayeti yaşama ihtimaliniz daha fazla olacaktır. Ve diğer sebeplerden kaynaklanan göz altı morlukları için çözüm yolu bir nebze olsun bulunsan da genetik göz altı morluklarına kesin çözüm diye bir çözüm bulunmamaktadır.

Göz altı morluğu sorunlarına bazen göz altı torbalanması sorunu da etkilenir. İkiside birbirini etkileyen estetik sorunlardan birisidir. Ancak göz altı torbası şikayetleri ameliyatla çözümlenebilir. Hatta bazı göz altı torbası ameliyatı olanların yorumları göz altı morlukları için de etkili olduğu yönündedir.  Aşağıda göz altı morlukları neden olur sorusunun cevapları verilmiştir.

  • Uykusuzluk: Aşırı yorgunluk, yeterli uyuyamama veya normalden fazla uyuma göz altlarında koyu halkaların oluşumuna sebep olur. Ciddi bir problem olan uykusuzluk göz altındaki sıvıların birikmesine ve bu alanlarda şişkinliğe sebep olur.
  • Yaş: Doğal bir süreç olan yaşlanma göz altı morluğu şikayetlerinin sebeplerinden birisidir. İnsanlar yaşlandıkça cilt incelir ve esnekliğinin kaybeder ve ciltte kolajen miktarı azalır. Bu yüzden cilt altında koyu renkli kan damarları daha belirgin hale gelir ve göz altındaki koyu halkaların oluşumuna sebep olur.
  • Göz yorgunluğu: Günümüzde teknolojik aletlerinin kullanımının artmasıyla birlikte insanların ekran başında geçirdikleri sürelerde ciddi artışlar yaşanmıştır. Bu durum gözlerde gerginliğe sebep olur ve göz damarlarının genişlemesine yol açar ve istemsizce göz altı morlukları için zemin hazırlanmış olur.
  • Dehidrasyon: Vücudun yeterli sıvı alınmaması durumunda ihtiyacı olan sıvı dengesini bozmasıdır. Bu durum göz altı morluğu yaşayan kişilerin en sık karşılaştığı nedenlerinden birisidir. Vücut yeterli suyu almazsa ciltte donukluk ve gözlerde çökük bir görünüm meydana gelir.
  • Güneşe Aşırı Maruziyet: Güneşe maruz kalma birçok rahatsızlığa sebep olabilir. Aşırı maruz kalımlarda, vücutta cilde renk sağlayan melanin isimli pigmentin fazla miktarda üretilmesine neden olabilir. Buda göz altı morluğuna sebep olabilir.

Göz Altı Morluğu Nasıl Geçer?

Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Göz altı morluklarının nasıl geçeceği merak konusudur.  Yukarıda da bahsettiğimiz gibi genelde  bu tıbbi müdahale gerektiren bir hastalık değildir. Göz altı morluğu sorununuzdan kurtulmak için yeterli miktarda uyumalı, bol sıvı tüketmeli, aşırı güneşten kaçınmalı yani açıkcası hayat tarzınızda bazı değişiklikler yapmalısınız.

Göz altı morluğu genellikle kalıcı bir durum değildir. Eğer imkanlarınız el veriyorsa çeşitli lazer tedavileri, estetik uygulamalar veya kimyasal peelingler kullanarak göz altı morluklarını geçirmek için tedavi yollarını deneyebilirsiniz. Yukarıdaki hususlara dikkat edildiğinde ve uygulandığında genelde bu şikayetler geçer ancak inatla geçmeyen bir göz altı morluğu şikayetiniz varsa bir dermatolji bölümüne görünmenizde fayda var.

Evde Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Ev ortamında yapılan bazı küçük ve düzenli dokunuşlarla da göz altı morluğu sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Evde uygulanan yöntemler herkese aynı etkiyi göstermez. Bu durum sizi yanıltmamalıdır. Bu konu ile ilgili bazı çözüm yolları aşağıda verilmiştir.

Ürün İsmiNasıl Kullanılır?
Çay PoşetiPoşet çay 5 dakika suda bekletilir. Daha sonra soğuması için 15-20 dakika buzdolabında bekletilir. Ardından gözler kapatılarak çay poşetleri 10 ile 20 dakika arasında uygulanır. Sonra gözler soğuk suyla yıkanarak işleme son verilir. Çayın çerisinde yer alan kafein ve antioksidan cilt altında sıvı tutulumunu azaltarak morlukları engeller.
Hindistan Cevizi YağıHer gece yatmadan göz altlarına bu yağ ile masaj yapılır. Zarar gören cilt hücrelerini yenilediği için morlukların geçmesini sağlar.
Salatalıkİki dilim salatalığı 5 dakika boyunca limon suyuna batırın ve sonrasında gözlerinizi kapatarak uygulayın. Bu durum göz altı morluklarına iyi gelen bir yöntemdir.
Gül suyuPamuklu bir ped gül suyuna batırılarak göz kapaklarına yerleştirilir. 15 dakika bekletilir. Bu yöntem göz altı morlukları için çözüm olabilir.
Sütİki adet pamuk pedi soğuk sütün içine atın. Daha sonrasına göz altlarınızda bekletin.

Ani Göz Altı Morarması Neden Olur?

Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Aniden oluşan göz altı morluğu şikayetiniz varsa altında ciddi sebepler yatıyor olabilir. Bu durumu fark ettiğinizde mutlaka bir dermatoloğa gitmelisiniz. Peki ani göz altı morluğu neyin belirtisi olabilir?

Göz etrafında enfeksiyon, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, demir eksikliği gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Bu konularda eğer bir rahatsızlığınız yoksa diğer alternatif yöntemleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 Göz Altı Morlukları İçin Mucize Var Mıdır?

Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?
Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Öncelikle hiçbir rahatsızlık için mucizevi bir yöntem mümkün değildir. Özellikle bitkisel tedavilerin etkisinin görülmesi tıbbi ilaçlara göre daha fazladır. Ancak teknolojinin gelişmesi ile imkanlar gelişmiş ve bu tarz estetik görüntüler için çok fazla yöntem gelişmiştir. Eğer bu tarz işlemlere karşı değilseniz sizin derdinize deva olabilir.

Bitkisel çözüm olarak ise bazı araştırmaların siyah hardal tohumunun göz altı morluğu için kesin çözüm olabileceği vaadini veriyor. Bir çay kaşığı siyah hardal tohumunu çiğnemeden 1-2 yudum suyla yutun ve göz altı morluğu şikayetinizden kurtulmayı deneyin. Ancak tüm bunların yanında yaşam şeklinizde değişiklik yapmanız gerektiğini de unutmayın yoksa bu durum tekrarlayacaktır.

Göz Altı Morlukları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Göz Altı Morluğu Neden Olur, Nasıl Geçirilir?

Özellikle kadınların çok takıldığı ve çözüm yolları aradıkları göz altı morluğu için sebepleri nelerdir, tedavi yöntemleri nelerdir bahsedildi. Bu konu ile ilgili farklı merak edilen sorular aşağıda verilmiştir.

1 – Göz Altı Morlukları Neyin Belirtisi?

Göz altı morluğu uykusuzluk, yorgunluk, depresyon, sinüzit, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, göz kuruluğu, göz alerjisi, demir eksikliği gibi hastalıkların belirtisi olabilir.

2 –  Göz Altı Morluğu İçin Hangi Doktora Gitmeliyim?

Kişilerin göz altı morluklarına çözüm bulmaları için hastanelerin plastik cerrahi bölümüne muayene olmaları gerekir. Bunun çözümü estetik müdahaledir çünkü altında yatan fizyolojik bir sebebi yoktur.

3 – Göz Altı Morlukları Ne Kadar Sürede Geçer?

Eğer göz altı morluklarının altında yatan tıbbi bir sebep yoksa ortalama 2 hafta içerisinde iyileşmeler gözlemlenir. Ancak bu durum kişilerde farklılık gösterebilir.

4 – Buz Göz Altı Morluklarına İyi Gelir mi?

Göz altı morluklarını engellemek için doğal yöntemler uygulanabilir.  Soğuk kompres uygulaması genişlemiş damarları daraltarak koyu görünümü gidermeye yardımcı olur.

5 –  Göz Altı Morlukları Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanır?

Bazı göz altı morlukları B, C, K, E gibi vitaminlerin eksikliğinden dolayı olabilir. Bunun için öncelikle mutlaka bir doktora gidip gerekli testler yapılmalıdır.

6 –  Göz Altı Morluğum Hangi Tip?

Göz altı morluğu rahatsızlıklarında bazı ayrımlar bulunur. Ancak genel olarak mikst tip göz altı morluğu ile karşılaşılır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!