Gömlek Elbise Kombin Önerilerinde Öne Çıkan 6 Detay

Gömlek elbise kombin seçenekleri

Gömlek elbise kombin seçenekleri sayesinde kadınlar kısa sürede hazırlanabilirler. Geniş ürün seçenekleriyle dikkat çeken gömlek elbiseler, kullanıcısına şık bir görüntü kazandırıyor. Havalı, rahat tarz sunan gömlek elbiselerde birçok farklı detay öne çıkıyor. 

Gömlek elbise modelleri, her zaman kullanılacak şekilde tasarlanıyor. Her mevsim giyilebilecek şekilde tasarlanan gömlek elbiseler hem günlük hayatta hem de şık davetlerde kullanılabilirler. Her yaş grubuna yakışan gömlek elbise kombin seçenekleri kısa etekli, uzun etekli, askılı, uzun kollu, tesettür vb. birçok farklı özelliklerden oluşuyor. Peki, siyah beyaz kombin nasıl yapılır?

gomlek-elbise-kombin-2

Gömlek Elbise Kombin Önerileri

Gömlekten üretilmiş uzun elbise kombinleri çok farklı şekillerde oluşturulur. Gömlek elbiselerle oluşturulan kombinler şöyle sıralanabilir:

1 – Uzun Gömlek Elbise Kombini

Uzun gömlek elbise kombinleri yapılırken platformlu, topuklu ayakkabı tercih edilebilir. Uzun gömlek elbise kombinlerinde topuklu ayakkabı kullanılması ortaya daha şık görüntünün çıkmasını sağlar. Düz ya da çizgili olması fark etmeksizin her modeldeki uzun gömlek elbiseler kolayca topuklu ayakkabılarla kombinlenebilir. 

2 – Bol Gömlek Elbiselerin Kombini

Gömlek elbise kombinleri tesettür markaları (Moda Nisa, Moda Selvim, Tofisa)başta olmak üzere birçok farklı giyim türü seçenekleri arasında yer alıyor. Özellikle son dönemlerde moda dünyasında popüler hale gelen bol kalıplar, gömlek elbiselerde de çok kullanılmaya başladı. Basen problemi yaşayan kadınlar için bol gömlekler çok iyi seçenektir. Bol gömlek elbiseler, düz postallar ya da botlarla çok kolay kombinlenebilir. 

3 – Ekose Desenli Gömlek Elbiselerin Kombinlenmesi

Gömlek elbise kombin seçeneklerinden biri de ekose desenli modellerdir. Ekose desenli gömlek elbiseler, kalın kemerle kombinlenebilir. Ekose desenli gömlek elbise ile boyunu daha uzun göstermek isteyenler, bel hizasına kalın bir kemer takabilir. Ayrıca ekose desenli gömlekler, yarım botlarla da kombinlenebilir. 

4 – Çiçek Desenli Gömlek Elbiselerin Kombini

Gömlek elbiselerde çiçek desenli modellerde çok tercih ediliyor. Çiçek desenli gömlek elbiseler, uzun ve kısa etekli şekilde imal ediliyor. Kişiler kendi zevklerine uygun olarak kısa ya da uzun etekli gömlek elbise modeli seçebilir. Çiçek desenli gömlek elbiselerin altına sandalet ya da terlikte seçilebilir. 

5 – Kısa- Dar Gömlek Elbiselerde Kombin

Kısa-dar gömlek elbise nasıl kombinlenir? Kısa ve dar kalıplardaki gömlek elbiseler hem düz beyaz ayakkabıyla hem de topuklu ayakkabılarla kombinlenebilir. Gömlek elbiselerin uzun ve kısa fark etmeksizin tüm modelleri, fit vücuda sahip olan kadınlar için çok uygundur. Omuz çantasıyla kombinlenen kısa-dar gömlek elbiseler kullanıcıya retro görünüm kazandırır.

6 – Gömlek Elbise Kombin: Çizgili Gömlek Elbiseler

Çizgili ve askılı elbise gömlek kombinleri için farklı model seçenekleri vardır. Çizgili gömlek elbiseler askılı modellerin yanı sıra uzun kollu model şeklinde de tasarlanıyor. 

Kişi çok zayıfsa ve biraz kilolu görünmek istiyorsa yatay çizgileri olan gömlek elbise modellerinden seçebilir. Ancak kilo problemi olanlar daha ince görünmek için dikey çizgili gömlek elbiselerden yana tercih yapabilir. 

Gömlek Elbiselerin Kombinlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her mevsim giyilebilen gömlek elbiseler dikkatli şekilde kombinlendiğinde kişiyi naif gösterir. Gömlek elbise kombin için öncelikle kumaş türlerine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Gömlek elbiselerin dikildiği kumaş türleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Süet
  • Pamuklu
  • Kadife
  • PU
  • Viskon
  • Poplin 
  • Keten
  • Oxford
  • Saten
  • Flanel

Gömlek elbiseler hem ince hem de kalın kumaşlarla tasarlanıyor. Farklı kumaş türleriyle tasarlanan elbiseler; hakim yaka, dik yaka, japon yaka ve bebe yaka türleriyle de dikkat çekiyor. Kişilerin yüz ve vücut şekillerine göre korsajlı, uzun, salaş, kemerli, kısa ve dar seçenekleri de var. 

Gömlek elbise kombin yapılırken modellerin mutlaka dikkate alınması gerekiyor. Tofisa ikili takım modellerinde de oldugu gibi düz uzun gömlek elbiseler, çoğunlukla kullanıcıya sportif bir hava kazandırıyor. Ancak düz uzun gömlek elbiselerde klasik aksesuarlar kullanılırsa şık bir akşam yemeği elbisesine dönüşür. 

Salaş tarzda dikilen oversize gömlek elbiselerse çoklu farklı şekillerde kullanılabilir. Salaş gömlek elbiseler; kuşaksız, kuşaklı, kemerli ve kemersiz olarak kullanılırlar. Uzun gömlek elbise modelleri arasında midi ve yırtmaçlı modellerde tercih edilebilir. 

Gömlek Elbise ile Ayakkabı Nasıl Kombinlenir?

Gömlek elbise modelleri, çeşitli ayakkabılarla kombinlenebilir. Gömlek elbise ve ayakkabı kombininde dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle belirtilebilir:

                                                                Gömlek Elbise ve Ayakkabı Kombini
Gömlek Elbise Rengine Göre Ayakkabı SeçimiGömlek elbiseyi sade şekilde kombinlemek için nötr renklerde ayakkabı kullanılabilir. Dikkat çekici kombinler oluşturmak içinde kırmızı ya da siyah renklerde rugan, stiletto tarzları tercih edilebilir. 
Gömlek Elbise Boyuna Göre Ayakkabı SeçimiKısa gömlek elbiseler için şeffaf, topuklu ayakkabı seçebilirsiniz. Uzun gömlek elbiseler içinde platformlu ayakkabı seçmek daha doğru olur.
Gömlek Elbise Tarzına Göre Ayakkabı Seçimi

Salaş gömlek elbiseler, spor ayakkabılarla kombinlenebilir. Şık, klasik gömlek elbiselerse stiletto ya da rugan şeklindeki ayakkabılarla kombinlenmesi daha doğru olur. 

Uzun elbise üstüne gömlek modelleri de gömlek elbise kombin olarak kullanılabilir. Aynı zamanda Mango gömlek elbise modelleriyle de güzel kombinler oluşturabilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Gömlek elbise kombin modelleri ile ilgili sıkça sorulan sorularla cevapları şöyle sıralanabilir:

1 – Beyaz Gömlek Elbise Kombinleri Nasıl Oluşturulur?

Beyaz gömlek elbise kombinleri oluşturma noktasında elbisenin etek boyu dikkate alınmalıdır. Uzun etekli elbiseler için topuklu, yüksek platformlu ayakkabılar tercih edilebilir. Böylelikle uzun etekten ayakkabı daha kolay belli olur. Kısa etekli gömlek elbiselerdeyse kısa topuklu, sade ayakkabılar kullanılabilir. Beyaz elbiseye kombin yapılırken elbisenin tarzına dikkat edilmesi daha doğru olur.

2 – Yeşil Gömlek Elbise Kombinleri Nasıl Oluşturulur?

Yeşil gömlek elbise kombinleri yapılırken yeşile uyum sağlayacak renklerin kullanılması gerekiyor. Elbisenin hem renk tonu hem de kombinin genel stili dikkate alınmalıdır. Özellikle ayakkabı ve çanta seçiminin yeşile uygun olması çok önemlidir. 

3 – Gömlek Elbise Kombin: Kot Gömlek Elbise Kombinleri Nasıl Oluşturulur?

Kottan dikilen gömlek elbiseler farklı ayakkabı ve çantalarla oluşturulabilir. Kot elbiseler; mini, uzun ve straplez şeklinde tasarlanırlar. Ayrıca kot gömlek elbiseler, tesettüre uygun olarak da dikiliyor. Kot gömlek elbiselerin tüm modellerinde babet ya da sandaletten yana tercih yapılabilir.