Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Genital mantar kadınların çok

Genital mantar kadınların çok sık karşılaştığı ve en muzdarip olduğu konulardan birisidir ve ciddi bir sorundur. Hemen hemen her kadının hayatında en az bir kere mutlaka yaşadığı bu genital mantar rahatsızlığı insanların günlük hayat konforunu ciddi anlamda sarsan bir rahatsızlıktır. Fark edildiğinde mutlaka tedavisine bakılmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

Vajinal mantar tedavisi için ilk etapta kremler kullanılır. Eğer mantar enfeksiyonu ilerlemediyse günde ortalama 2 kere vajinal mantar kremi isimleri öğrenildikten sonra bu kremlerin kullanılmasıyla tedavi uygulanır. Ancak ilerleyen vajinal mantar enfeksiyonuna fitil veya antibiyotik kullanımı ile çözüm üretilir. Eğer tüm bunlara rağmen geçmezse hasta partneriyle eş zamanlı tedavi edilerek genital mantar rahatsızlığına çözüm bulunur.

Genital Mantar Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Vajinal mantar nedir sık karşılaşılan bir sorundur. Genital mantar çeşitli mantar hücrelerinin yol açtığı toplumdaki birçok kadını etkileyebilen bir enfeksiyon türüdür. Daha çok görülen vajinal mantar türü maya hücresinin yol açtığı mantardır. Stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, yanlış hijyen kuralları ve genital bölge temizliğinin yanlış yapılması, naylon iç çamaşırı kullanımı gibi sebeplerden kaynaklanan bir hastalık çeşididir.

Diğer hastalıklar gibi nasıl teşhis edilir gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü bazı şikayetler vardır bunlar genital mantar belirtisidir. Bu belirtileri ise aşağıda verilmiştir:

  • Vajinal bölgede yanma
  • Vajina ve çevreside kaşıntı
  • Normal dışı yoğun, beyaz akıntı
  • Sık idrara çıkma, idrar sırasında yanma
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı
  • Vajinada ağrı, şişlik ve kızarıklık

1 –  Travazol

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Ellerde, parmak aralarında, kasık ve genital bölgelerde meydana gelen enfeksiyonları engellemek amacıyla kullanılan kremlerden biridir. Yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç seviyesinde kullanılır. Genellikle genital mantar denilince akla ilk gelen krem isimlerindendir. Kullanmaya başladığınız zaman şikayetleriniz 2-3 gün içerisinde sonlanır.

2 –  Butokonazol

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Reçetesiz kolaylıkla alabileceğiniz ilaçlardan biri olan bu krem vajinal enfeksiyonlarının ve maya enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan kremlerden birisidir. Genital mantar belirtileri hissetmeye başladığınızda günde iki kere kullanarak tahammül edilmez kaşıntılarınıza son verebilirsiniz. Çünkü vajinal kaşıntı kremi isimleri arasında etkili bir kremdir.

3 –  GYNO-FEM

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Vajinal mantar enfeksiyonunun başladığı kadınlarda mantarın büyümesini engelleyerek, vajinal pamukçuğa neden olan mikrobu engellemeye yardımcı olur. İlaç içerisinde bulunan kapsüller yalnızca vajinaya uygulamak içindir. İlk etapta hafif bir yanma hissedilir ama kısa sürede yok olur. Günde 1 kere vajina derinliğine uygulanarak kullanılır. Geçmeyen genital mantar şikayetlerinde tedavi için mutlaka kullanılmalıdır.

4 –  Mikonazol

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Ciltte veya vajinada meydana gelen solucan, parazit ve maya enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Genital mantar enfeksiyonlarında çok tercih edilen kremlerden birisidir. Bir diğer tercih edilme sebebi ise hamilelikte de gönül rahatlığıyla kullanılabilir olmasıdır. Uzun süreli kullanımda vajinayı tahriş eder ve alerjiye sebep olur.  Bu sebeple dikkatli kullanılmalıdır.

5 –  Zalaın

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Maya mantarları, ayak mantarları, kasık mantarları, el mantarları gibi çeşitli mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Vajinal mantar belirtileri görüldüğünde günde 1 kere kullanılarak ve tercihen gece yatmadan önce vajina içine uygulanarak kullanılır. Adet döneminde de tedaviye ara verilmez ve şikayetler bitene kadar kullanılır.

6 – Enzofen

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Genital mantar enfeksiyonu şikayetlerinde tedavi amaçlı kullanılan bir kremdir. Mantar oluşumunu ve çoğalmasını engellemeye çalışan bir kremdir. İçerdiği antibiyotik sebebiyle enfeksiyonu temizler ve şikayetlerinin azalmasını sağlar. Bu krem doğum kontrol yöntemlerinden bazılarını etkisiz hale getirebilir. Bu sebeple bu ilacı kullanırken alternatif doğum kontrol yöntemleri tercih edilmelidir.

7 –  Genital Mantar Kremi: Klotrimazol

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Hem ağız yoluyla hem de krem olarak kullanılabilen bu krem çeşitli mantar hastalıklarının tedavisi için kullanılır. Hamilelik döneminde kullanıldığı takdir de bir yan etkisi görülmemiştir. Ancak hamilelikte kesinlikle ağız yoluyla alınmalıdır.

Erkeklerde kasık mantarı nasıl olur bilgi için bu bağlantımıza tıklayabilirsiniz.

8 – Trosyd

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri
Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Reçetesiz alınmayan ilaçlardan biri olan bu krem genital mantar ve diğer bazı mantar hastalıkları tedavisinde kullanılır. Ortalama 3-4 hafta pes etmeden kullanılmalıdır. Sadece vajinal sorunlarda değil tırnak enfeksiyonlarında da çok kullanılan bir kremdir.

9 – KadeFungin

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri
Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Genital mantar enfeksiyonunun neden olduğu belirtileri gördüğünüz anda akla ilk gelen ilaçlardan bir tanesi de bu kremdir. Adet döneminde asla kullanılmaz. Tedaviyi adet başlamadan bitirmiş olmalısınız. Ancak hamilelikte ve emzirme döneminde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Uygulama işlemi biraz zordur. Aplikatör yardımı ile vajina içerisinin derinlerine kadar sürün. Ortalama 3 gün sonunda şikayetleriniz geçecektir.

10 –  Mantazol

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Vajinal mantar nasıl tedavi edilir sorusunun en etkili kremlerinden birisidir. Mantardan kaynaklanan her türlü kaşıntı ve kızarıklıkları gidermek için kullanılır. İçerdiği kortizon ve antibiyotik sayesinde mantardan kaynaklanan enfeksiyona kısa sürede son verir. Reçeteli ve reçetesiz olarak satılabilen bu krem içerdiği kortizon sebebiyle ince bir tabaka halinde kullanılmalıdır.

11 – Travogen

Genital Mantar Kremi İsimleri +10 Öneri

Vajinal mantar tedavisi için kullanılan bu krem özellikle tekrarlanan mantar hastalıklarına son veren bir kremdir. Çünkü mantar hastalıkları genel de bir süre geçer ama sonra tekrar canlanır. İşte mantar hastalığınıza kesin çözüm ararsanız bu krem tam size göre!

Genital Mantar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Genital mantar nasıl tedavi edilir sorusunu yönelik cevaplar yukarıda verilmiştir. Mantar hastalıklarında kadın hastalıkları doktoruna göründükten sonra gerekli yönlendirmeleri yapar. Ancak bu konu kadınların muzdarip olduğu bir konu olduğu için kafalara takılan pek çok konu bulunmaktadır. Aşağıda bazı sorular verilmiştir.

1 – Genital Bölge Mantar Nasıl Bulaşır?

Kişiden kişiye bulaşan bu genital mantar cinsel temas yoluyla hastanın partnerine geçebilir. Bu yüzden gerekli önlemler alınmalıdır. Ayrıca ortak kullanım alanları olan tuvalet, hamam, sauna gibi yerlerden de bulaşabilir.

2 –  Vajinal Mantar Tedavi Edilmezse ne Olur?

Basit ve tedavisi olan bir rahatsızlık olan genital mantar tedavi edilmezse iltihaplanma olur. Kaşıntılar ve enfeksiyonlar artarak ciddi açık yaralara sebep olur. Hatta kalçalara ve makata doğru yayılma gösterebilir.

3 – Sık Sık Vajinal Mantar Neden Olur?

Tekrarlanan vajinal mantarların altında yatan başka sebepler bulunur. Bunlar; diyabet hastalığı, gereksiz kortizon ve antibiyotik gibi ilaçların kullanımı, kontrolsüz diyetler ve bazı doğum kontrol haplarıdır. Eğer geçmeyen veya sık tekrarlayan mantar şikayetiniz varsa altında yatan sebep mutlaka araştırılmalıdır.

4 – Genital Mantar İçin Evde Ne Yapabilirim?

Her hastalıkta olduğu genital mantar enfeksiyonunda da bitkisel tedaviler ve evde yapılacak tedaviler  söz konusudur. Aşağıda bunların bir kısmı verilmiştir.

Ürün Adı Nasıl Kullanılır?
Çay Ağacı Yağı Çay ağacı yağına batırılmış tamponu vajinaya yerleştirin. Veya tamponu ıslatırken bir miktar Hindistan cevizi yağı damlatarak kullanabilirsiniz.
Yabani Kekik Yağı Bir miktar badem yağı, Hindistan cevizi yağı ve kekik yağını tampona damlatarak kullanabilirsiniz.
Doğal Yoğurt Doğal yoğurt probiyotik içerdiği için mantarlarda faydası olur.
Probiyotik Takviyeler Bazı takviyeler maya enfeksiyonlarında faydalı olabilir.

 

5 –  Vajinal Mantar Ciddi Midir?

Her yaş grubunda görülebilen bu hastalık daha çok üreme çağındaki kadınlarda görülür. Her hastalıkta olduğu gibi eğer tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir.