Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecekler kilo yapar mı sorusu kilo problemi yaşayan insanlar için büyük bir sorundur. Çünkü gazlı içecekler insanlar da bağımlılığa sebep olur. Ve bu süreçte insanda ciddi anlamda kilo alımına neden olan içecek çeşitlerindendir. Özellikle gençler gazlı içecekler kilo yapar mı diye düşünmezler ve sağlıklarını hiçe sayarak bu tür içecekleri tüketmeye devam ederler. İnsanlar için […]

Gazlı içecekler kilo yapar mı sorusu kilo problemi yaşayan insanlar için büyük bir sorundur. Çünkü gazlı içecekler insanlar da bağımlılığa sebep olur. Ve bu süreçte insanda ciddi anlamda kilo alımına neden olan içecek çeşitlerindendir. Özellikle gençler gazlı içecekler kilo yapar diye düşünmezler ve sağlıklarını hiçe sayarak bu tür içecekleri tüketmeye devam ederler.

İnsanlar için zevklerinden önce sağlıkları ön plana çıkmalıdır. Gazlı içecekler kilo yapar mı düşüncelerinin altındaki olay aslında kilo aldırır mı sorusu değil sağlıklarıdır. Çünkü asitli içecekler de ciddi anlamda şeker kullanımı söz konusudur.  Bu da birçok sağlık sorununa sebep olur. Önemli olan hangi içeceklerin kilo alımına sebep olduğudur.

Gazoz Kilo Aldırır mı?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecek çeşitlerinden biri olan gazoz, genellikle diyetlerde ya sınırlandırılır ya da hiç tavsiye edilmez. Çünkü içerisinde çok yüksek oranda karbondioksit bulunur ve bu durum kişilerin iştahının açılmasına yol açar. Dolaylı olarak bu durumda kilo alımlarına sebep olur. Diyet süresinde aşırı gazoz tüketime devam ederseniz bu durum kilo vermenizi zorlaştırmaya bile sebep olabilir.

Gazozlar şekerli ve şekersiz olmak üzere ikiye ayrılırlar. Şekerli gazozlar zaten direk kilo alma sebebiyken, şekersiz gazozlarda doğrudan şeker kullanımı olmasa da içlerinde tatlandırıcı kullanılır veya çeşitli iştah açıcı maddeler kullanılmaktadır. Bu sebeple gazozların şekerlisi veya şekersizi fark etmeksizin kullanımı diyet sırasında tavsiye edilmez.

Sade Gazoz Kilo Aldırır mı?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecekler kilo yapar mı denildiğinde akla sade gazoz genellikle gelmez. Sade gazoz dediğimiz maden suları insanları rahatlatan ve içerisindeki karbondioksit ve çözünmüş minarelerle insan sağlığına faydası olan bir içecektir. İçerisinde hiçbir şekilde kalori barındırmaz. Bu sebeple kilo alımına da sebep olmaz. İçerdiği minareler insanın zinde ve canlı olmasını sağlar. Gazlı içecekler kilo yapar mı diye düşünmek yerine soda tercih edebilirsiniz.

Kışın kilo almak neden bu kadar kolay? Yanıtların tamamı bu yazımızda!

Fanta Kilo Aldırır mı?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecek çeşitlerinden biri olan fanta toplumda sarı kola olarak da bilinir. Ancak fanta ve kola içerik itibariyle birbirine çok yakın içeceklerdir. Sadece aralarında ufak tat farklılığı mevcuttur. Kola ile aynı içeriklere sahip olması sebebiyle aşırı tüketildiğinde kilo alımına sebep olması kaçınılmazdır.

Gazlı içecek kilo yapar mı sorusunun en çok merak edilen içeceği olan kola da şekersiz seçenekleri mevcuttur. Ama fanta da böyle bir tercih söz konusu olmadığından dolayı kilo almamaya özen gösteren kişiler tarafından çok tercih edilen bir içecek değildir.

Meyveli Soda Kilo Aldırır mı?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?
Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Soda sade haliyle tüketildiğinde içerdiği minareler sayesinde çok faydalı bir içecektir. Ancak içecek tüketiminin artmasıyla birlikte sodalar için de aromalar kullanılmaya başlamıştır. Bu şekilde oluşan meyveli sodalar az tüketilmesi durumunda kiloya sebep olmaz. Çünkü içerdiği şeker oranı diğer gazlı içeceklere oranla daha azdır. Bu sebeple gazlı içecekler kilo yapar mı diye düşünenlerin çok tercih ettiği asitli içeceklerdendir.

Kola Kilo Aldırır mı?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?
Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecekler kilo yapar mı sorusu içerisindeki en çok tercih edilen içeceklerden birisi de koladır. Toplum tarafından aşırı sevilir ve birçok insan bağımlısıdır. Yukarıdaki diğer bahsettiğimiz gazlı içeceklerin içerisinde bulunan şeker ve karbonhidrat kolada da bulunmaktadır. Bu sebeple kilo alımına sebep olduğu gibi çok zayıf olan insanlarda da daha çok kilo kaybına sebep olur.

Kola şekersiz ve light kola olmak üzere ikiye ayrılır. Bu çeşit içeceklerin düşük kalorili olduğu düşünülür. İçerisinde şeker barındırmadığı için kilo alımına sebep olmaz. Şeker kullanılmasa da yapay tatlandırıcılar kullanılır. Kolanın içerisinde sodyum olduğu için vücutta su tutulumuna sebep olur. Buda vücutta ödeme sebep olur ve insanların kilolu görünmesine sebep olur.

Limonata Kilo Aldırır mı?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan limonata insanlar tarafından çok sevilmektedir. Özellikle el yapımı limonatalar yazın hem sağlık açısından hem de ferahlamak açısından bire birdir. Kilo kontrolü sağlamak isteyen ve şeker hastalığı olan kişiler için tavsiye edilir. Tabii şeker kullanılmaması şartıyla içilebilir.

Gazlı içecek kilo yapar mı şeklinde düşünen insanların çok tercih ettiği limonatalar hazır alındığında içerdiği kimyasallar ve şeker ile sağlıksız içecek haline gelir. Ama evinizde taze limonlarla yapacağınız limonatayı diyette de olsanız gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Hatta öyle garip bir olaydır ki limonata diyetleri bile mevcuttur.

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı⃒ Hangi Hastalıklara Sebep Olur?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecekler kilo yapar mı sorusunu yukarıda detaylı bir şekilde anlatıldı. Toplum tarafından her ne kadar çok sevilen bir içecek türü olsa da gazlı içeceklerden uzak durulması gerektiği konusu anlatılmak istendi. Daha çok kültürümüzde yaygın olan ayran, çay, çeşitli şerbetler tarzındaki içecekleri tercih ederek hem kilonuzu hem sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Yukarıda bahsedilen konular gazlı içecekler kilo yapar mı sorusuna cevap olarak sadece kilo değil içerdiği birçok kimyasal sebebiyle çeşitli hastalıklara da neden olabildiğinin kanıtıdır.

Kilo Yapan Ve Yapmayan Gazlı İçecekler Nelerdir?

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecek içmeyi sevenler ve bir taraftan da kilolarına dikkat etmek isteyenler ne yapacaklarını bilemezler. Aşağıda kilo yapan ve yapmayan içeceklere yer verilmiştir.

Kilo Yapan Gazlı İçecekler

Kilo Yapmayan Gazlı İçecekler

Kola

Limonata

Fanta

Soda

Sebze suları

Gazlı İçecekler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı?

Gazlı içecekler ile ilgili birçok merak edilen soru bulunmaktadır. En çok karşılaşılan soru gazlı içecekler kilo yapar mı sorusu olmakla birlikte farklı sorular da bulunmaktadır.

1 – Gazlı İçecekler Göbek Yapar mı?

Gazlı içecekler kilo yapar mı sorusunun bir değişik versiyonu da göbek yapar mı sorusudur. Çok tüketilmesi halinde midede gaz yapar ve sarkmalara yol açabilir. Ayrıca çok tüketildiğinde göbekte fazlaca yağlanmaya sebep olur.

2 – 1 Bardak Kola Kilo Yapar mı?

Gazlı içecekler kilo yapar mı diye düşünceye sahip insanlar genellikle tercih etmezler. Ancak nadiren içilen 1 bardak kola hemen kilo yapmaz. Bunların düzenli ve aşırı tüketimi kiloya sebep olur.

3 – Asitli içecekler Kilo Aldırır  mı?

Gazlı içecekler kilo yapar mı şeklinde düşünen insanlar için bu konuyla ilgili yapılan araştırmalara göre çok asitli içecek tüketen insanlar da obezite riski daha fazladır. Maden suları dışında gazlı içecekler tercih edilmemelidir.

4 – Diyet Yaparken Kola İçilir mi?

Diyet sağlıklı olmak ve kilo vermek için yapılır. Gazlı içecekler kilo yapar mı sorusunun cevabı evet olduğu için diyettekiler uzak durmalıdır.

5 – Gazlı İçecekler Kilo Yapar mı Yapmaz mı?

Gazlı içecekler aşırı tüketim halinde kilo yapar. Ancak tüketmeyi çok seviyorsanız düşük kaloriye sahip olan şekersiz ve light olanlarını tercih ederek bir nebze de olsa sağlıksız durumu hafifletebilirsiniz.

6 – Diyet yapanlar Ne İçmeli?

Diyet yapan insanlar gazlı içecekler kilo yapar mı sorusunun cevabını bilmeli ve asla bu süreçte bunları tüketmemelidir. Daha çok evde yapılan sebze suları, maden suyu, şalgam, smoothieler ve çeşitli bitki çayları tercih edilebilir. Daha diyete başlamadan gazlı içecekler içmeme konusunu kafasında bitirmelidir.

Exit mobile version