Gardiyan alımı 2019 yılında olduğu gibi bu yıl da çok sayıda atama ile gerçekleşti. 2020 İnfaz Koruma Memuru Alımı süreçleri ise tüm hızı ile devam ediyor. 2020 yılının son aylarına girdiğimiz şu günlerde Gardiyan Alımı 2020 başvuru şartları konusu da oldukça önem kazanmıştır. İşte, gardiyan alımı süreci hakkında merak edilen her şey…
Gardiyan Alımı 2020 Başvuru Şartları Nelerdir?
Hafta sonu KPSS Alan Sınavı yapılacak olması ve Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünde beklenen başarının elde edilememesi, birçok memur adayını KPSS siz memur alımı ilanlarına da yönlendirmeye başladı. Bu süreçte, Belediyelere KPSS siz memur alımı ilanlarından, PTT KPSS siz memur alımı ilanlarına çok sayıda kurum araştırmalara dahil oldu. İŞKUR üzerinden yine KPSS şartı olmadan Almanya Mühendis Alımı yapan firmaları araştıran mühendislik fakültesi mezunları ise bir yandan 2020 gardiyan alımı sürecini de takip etmektedir.
1 – İnfaz Koruma Memuru Alımı Şartları Nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı tarafından yapılan İnfaz koruma Memuru alımı şartları birçok memur alım süreci ile benzerlik göstermektedir. Temiz bir sicilin gerekli olduğu gardiyan alımı süreçlerinde bir diğer önemli unsur ise boy şartıdır. Erkekler için 170 cm olan boy alt limiti, kadınlarda 160 cm olarak belirlenmiştir.
İnfaz memuru olmak için gereken şartlar kısaca şu şekildedir:
30 yaşını geçmemiş olmakEn az lise mezunu olmak657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince devlet memuru olmak için gereken özelliklere sahip olmakSon girilen KPSS ‘den 70 ve üzeri puan almak
2 – Adalet Bakanlığı Gardiyan Alımı 2020 Ne Zaman?
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 ie 2020 yılları boyunca 15 bin personel alınacak olup, 2700 adet hakim, icra müdür yardımcısı, icra müdürü ve savcı 2019 yılının son aylarında atanmıştır. 2020 yılında 6 bin infaz koruma memur alımı yapılması planlarken bunun büyük bir bölümü atanmıştır. Bu noktada son alım sürecinin ne zaman başlatılacağı bilinmemektedir.
3 – Adalet Bakanlığı Gardiyan Alımı Başvuru Yap İşlemi Nereden Yapılır?
Adalet Bakanlığı Gardiyan Alımı başvuru yap ma işlemi için öncelikle başvuru şartlarının yerine getirilip getirilmediğinden emin olunmalıdır. Ardından Adalet Bakanlığı web sayfasında yer alan EK-1 başvuru formu doldurulmalı ve yanında KPPS sonuç belgesi ile öğrenim belgesi son başvuru gününe kadar Adalet Komisyonu Başkanlığına verilmelidir.
Teknik personel olmak isteyen kişilerin ustalık belgelerini de bu belgeler ile birlikte sunması gerekmektedir. Askerlikten muaf olan kişilerin muafiyet belgelerini de sunmaları, görevi yapabilme becerilerinin tespitinde önemli bir yere sahiptir. Eksik belge ya da yanlış belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Türkiye’de en çok gardiyan alan şehirler, Adalet Bakanlığı web adresinde Ankara Gardiyan Alımı, Çanakkale Gardiyan Alımı, ELMALI Gardiyan Alımı ve İzmir Gardiyan Alımı şeklinde bulunmaktadır.
4 – KPSS siz Memur Alımı Yapan Adalet Bakanlığı Birimleri
KPSS şartı olmayan memur alımları yapan Adalet Bakanlığı’nda çaycı, temizlik görevlisi, aşçı, sekretarya ve hukuk danışmanlıklarında KPSS şartı aranmamaktadır. Savcı, Hakim ve Avukatlık için de Adalet Bakanlığı kendi bünyesinde işe alım süreçleri yürütmektedir. Avukatlık mesleğinin gerektirdiği sınav sürecinin yanı sıra Bakanlık bünyesinde, kamu avukatı olmak için de yine bakanlık şartları altında sınav ve mülakat süreçleri işleyecektir.
5 – Gardiyan Maaşları Ne Kadardır?
KPSS sonucu beklediği gibi gelmeyen memur adayları gardiyan olmak için başvuru yapmaktadırlar. 30 yaş sınırı olmasının da etkisi ile zaman kaybetmek istemeyen gardiyan adayları, gardiyan maaşları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan başvuru yapmamalıdır. Güncel gardiyan maaşları şu şekildedir:
Yeni atanmış en fazla 6 aylık gardiyan maaşı 3 bin 927 TL’dir. Ayrıca ek ödemeler ile birlikte alınan toplam aylık maaş 4 bin 219 TL’yi bulmaktadır. Aile yardımı, çocuk yardımı ve derece yükselmeleri ile ise bu ücret üzerinde artış görülmektedir. Yabancı dile sahip olmak da kademe artışını sağladığı için alınan maaşı etkilemektedir. Üniversite mezunu olmak, yüksek lisans yapmak ya da Adalet Meslek Yüksek Okulu ‘ndan mezun olmak da maaş artışlarında etki sahibidir. Kurum içi mesleki eğitimler, seminerler ve alınan mesleki belgeler de maaş artışını sağlayan ek beceriler demektir.