Flörtünüze Nasıl Davranmalısınız? İşte 6 Adımda Adab-ı Flört Kuralları

1647725051_flortunuze-nasil-davranmalisiniz-iste-6-adimda-adab-i-flort-kurallari-1.png

Flörtünüze nasıl davranmalısınız? Flört düzeyinde oluşturulan ilişkilerde dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var. Yazılı olmasa da kurallar dikkat ettiğinizde ilişkinize güç katar.

Flört etmek yeni bir ilişkiye başlamadan önce geçirilen süreyi betimler. İlişkinize yön vermeden önce özellikle tanışma evresi olarak tanımlanabilir.

Aslında bu süre zarfında davranışlarınız ilişkiye tamam ya da devam kararı aldırır. Bu yüzden eğer karşınızdaki kişiyi etkilemek gibi bir amacınız varsa yapmamanız gerekenler mevcuttur.

Genelde ilişkilerde nasıl davranacağınız üzere birçok konudan bahsedilebilir. Peki ya flört sırasında?

İşte adab-ı flört olarak adlandırılan ve flört döneminde uymanız gerektiği tavsiye edilen 6 kural!

2/7

Bencilce Kendinizden Bahsedip Durmayın

Bu sadece flört sırasında değil ilişkinizde de dikkat etmeniz gereken bir konudur. Sürekli kalkıp kendinizden bahsetmek karşınızdaki kişiyi olumsuz etkiler.

Sizin hakkında bencil birisi gibi düşünmesine bile sebep olacaktır. Fakat bu aşamada sürekli kendinizden bahsetmek yerine biraz karşınızdaki kişinin sizi merak etmesini sağlayın.

3/7

Arkadaşlarınızla Birlikte Flört Etmeyin

Arkadaşlar hayatınızın çok önemli yerinde olabilir bu oldukça doğal. Fakat flörtün iki kişilik bir ilişki olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bu yüzden ilişkilerinizi sürdürürken buluşmalarınıza arkadaşlarınızı davet etmemelisiniz. Hele bir de ilk buluşma söz konusuysa asla bu duruma düşmemelisiniz.

İlk buluşmada sadece flörtünüzle birlikte olmalısınız. Birbirinizi tanıma fırsatını arkadaşları ortama dahil ederek zor duruma düşürmemelisiniz.

4/7

Üç Kere Üst Üste Red Etmeyin

Çok genel bir başlık olsa da flört içinde teklif edilen bir buluşma, bir programı iki kere reddettiyseniz üçüncüsüne yeltenmemelisiniz.

Eğer karşınızdaki kişinin tekliflerini iki kere reddetmek zorunda kaldıysanız üçüncü teklifini sunmadan siz bir program ayarlamalısınız.

Yoksa üçüncü reddediş ile birlikte karşınızdaki insanın kafasında bu ilişki olmaz izlenimi yaratırsınız. Olumsuz duygular beslemeye başlayabilir.

5/7

İletişiminizi En Az 3 Gün Sürdürün

Mümkün mertebe en az üç gün boyunca iletişiminizi sürdürün. Üç günün altında iletişim kurarsanız beyninizdeki snapsların da etkisi sönecektir. Bu da unutulmanıza sebep olur.

Üç gün boyunca uzun uzadıya muhabbet etmenize de gerek yok üstelik, basit konular konuşabilirsiniz. Naber, nasılsın, bugün nasıl oldun gibi temel sorularla da kendinizi hatırlatmanız yeterli olacaktır.

Böylece varlığınızın hep burada olduğu izlenimini verebilirsiniz.

6/7

Eski İlişkilerinizden Bahsetmeyin

Flört ettiğiniz yeni birisiyle eski sevgilileriniz hakkında konuşmanın pek de bir mantığı yoktur. Zira bu karşınızdaki kişi tarafından olumlu karşılanmayabilir.

Eski sevgilinizden bahsetmeniz yeni ilişkinize artı bir değer katmaz. Bunun yanı sıra daha fazla zarar da verebilir. Karşınızdaki kişiye eski sevgilinizi unutmadığınız izlenimini yaratabilirsiniz.

Bu noktada mümkün mertebe bu konuları açmamalı karşı taraf bu konuda soru yöneltirse de çok üzerinde durmadan cevaplar vermelisiniz.

7/7

Ailenizle Tanıştırmak için Acele Etmeyin

Flört demek henüz tanışma aşaması demek ama bu birbirinizi tanımanızı kapsar. Aileler bu işin çok da dışındadır.

Elbette ailenin onayı ya da tanıması sizin için önemli olabilir. Fakat bu flört aşaması için oldukça erkendir. Flört ettiğiniz kişiyi korkutup kaçırmanıza bile sebep olabilir.

Exit mobile version