Evinizde Bitkiler İçin Vitamin Yaparak Bitkilerinize Hayat Verin!

Evde bitki mi yetiştiriyorsunuz? İşte, toprağın verimini arttırmak için evde hazırlayabileceğiniz bitki vitaminleri!   Bitkiler için Vitamin Bitkiler için vitamin yaparak bitkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Yapacağınız bazı dokunuşlarla toprağın verimini arttırmak, sebzelerinizin daha sağlıklı büyümesini sağlamak mümkün. Evde bitki vitamini hazırlama oldukça kolay, haydi başlayalım!   1. Yumurta Kabuklarını Atmıyoruz Bitki vitamini yapmak için evde ki bazı […]

Evde bitki mi yetiştiriyorsunuz? İşte, toprağın verimini arttırmak için evde hazırlayabileceğiniz bitki vitaminleri!  

Bitkiler için Vitamin

Bitkiler için vitamin yaparak bitkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Yapacağınız bazı dokunuşlarla toprağın verimini arttırmak, sebzelerinizin daha sağlıklı büyümesini sağlamak mümkün. Evde bitki vitamini hazırlama oldukça kolay, haydi başlayalım!  

1. Yumurta Kabuklarını Atmıyoruz

Bitki vitamini yapmak için evde ki bazı ürünlerden faydalanabilirsiniz. Sabah kahvaltılarında, tatlılarda, pastalarda, böreklerde keklerde ve bazen yayla çorbası yaparken kullandığınız yumurtaların içini kullandıktan sonra kabuklarının çöp olduğunu düşünürüz. Oysa yumurta kabukları protein zenginliği açısından yumurta sarısı ve beyazıyla yarışabilir. Bu sebeple sizinle paylaşacağımız püf noktalarıyla bu protein kaynağı kabukları çöp olmaktan kurtarabiliriz.

1.1 Yumurta Kabuğu Suyu

Bitkiler için vitamin tariflerimizden ilki yumurta kabuğu. Öncelikle kahvaltılarda sıkça tercih ettiğimiz haşlanmış yumurta ile başlayalım. Haşlanmış yumurtalardan artan suyu lavaboya dökmeden bir kenara alıp soğutun. Bu suyu evde yetiştirdiğiniz her türlü bitkinin toprağını sulamak için kullanabilirsiniz. Böylece toprak yumurta kabuğunun proteininden yararlanmış olacaktır. Yumurta kabuklarını kırmızı soğan kabukları ile birlikte haşlayarak elde ettiğiniz su ile bitkilerinize protein artı, vitamin ve mineral desteği sağlamış olursunuz.

1.2 Yumurta Kabuğu Tozu

Bitkiler için vitamin hazırlarken yumurtayı birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz. Günlük kullanımda içini boşalttığınız yumurta kabuklarını güneş altında kurutun. Yeterince kurutulmuş yumurta kabuklarını (dilerseniz öncesinde 15 dakika fırınlayabilirsiniz) ezerek toz haline getirin. Bu toz ile toprağı besleyin. Artık yumurta kabuğundan bitkilerinize protein katkısı sağlamış olduğunuzu biliyorsunuz.

2. Kullanılmış Çaylar Toprağa Karışsın

Hızlı bitki büyütme ilaçları kullanmak yerine posalardan faydalanabilirsiniz. Bazı bitkiler asitlidir ve bu asit dengesini sağlayabilmek için çam gübresi tarzı karışımlara ihtiyaç duyar. Bu dengeyi doğru şekilde koruyabilmesi için yine sabah kahvaltısında, öğle arası hamur işi atıştırmalıklarınızda ya da akşam yemekten sonra içmek için demlediğiniz çayların posalarını güzelim sardunyalarınızın (ya da açelya, zambak türü çiçeklerinizden herhangi birinin) toprağına karıştırabilirsiniz. 

Bu şekilde umarız ki kökleri nefes alacak ve ihtiyaç duyduğu demire erişebilmesi konusunda bitkinize yardımcı olmuş olacaksınız. Yine bu tarz bitkileriniz için teneke kutular tercih edebilirsiniz. Böylece demir pası ile köklerin demir ihtiyacını karşılamış olursunuz. Bitkiler için vitamin ihtiyacını karşılamak işte bu kadar kolay.

3. Toprağı Havalandırmayı Unutmayın

Çiçekleri canlandırmak için ne yapmalı, sorusu sıklıkla sorulur. Ekmiş olduğunuz bitki köklerinin toprakta özgürce yayılabilmesi için herhangi bir arsadan bulup getirdiğini toprakların yeterli olmadığını bilmelisiniz. Tüm vitamin takviyeleri için uygun toprağın varlığı en önemli etkendir. Marketlerden hazır paketler halinde alabileceğiniz torf toprak karışımlarının dışında inşaat kumlarının ya da ürün paketlemelerinde kullanılan köpükleri ufalayarak toprağa karıştırabilirsiniz.

Böylece toprak hava alacak ve kökler daha özgürce yayılacaktır. Belki tüm bu karışımlar yerine saksının üzerine bir solucan bırakıp toprakta doğal delikler açmasını sağlayabilirsiniz. Tüm vitamin takviyelerinizle bir güzel beslendikten sonra seve seve işini yapacaktır.

4. Sebzeleri ve Meyveleri Gübreye Dönüştürün

Bitkiler için vitamin hazırlarken doğal ürünlerden faydalanmak bitkilerinde yararına olur. Çukur kazabileceğiniz büyüklükte bir toprak alana sahipseniz gün içinde hazırladığınız sebze yemeklerinin artıklarını, çay içtikten sonra tükettiğiniz meyvelerin kabuklarını açtığınız çukura dökerek doğal gübre üretimini sağlayabilirsiniz. Vitamini kabuğunda diyerek çocuklarımıza yedirmeye çalıştığımız meyvelerin (narenciye ürünleri hariç) toprağı besleyip sağlıklı ürünler yetiştirmenizi destekleyeceği konusunda emin olabilirsiniz.

Bitki besini yapmak için evde ki yiyeceklerden ve posalardan faydalanmak bitkilerinize oldukça iyi gelir. Bu tariflerin hepsi denenmiş ve verim alınmış tariflerdir. Yine de doğal vitaminlerden faydalanmanıza rağmen Çiçek AÇTIRAN Vitaminler kullanmak istiyor iseniz, burayı tıklayabilir ürünleri satın alabilirsiniz.

Bitkilerin her şeyden önce özen ve özveri istediğini unutmayın. Bitkiler de sevilmek ister. Kendisiyle konuşulan ve sevgi gösterilen bitkilerin daha çabuk açtığı ve solmadığı, daha verimli olduğu kanıtlanmıştır. Bitkiler için vitamin kullanmak oldukça yararlı olsa da düzenli bakımını yapmadığınız ve konuşmadığınız bitkilerden istediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Bitkilerden verim almak için onların yaşayabildiği hava koşullarını da unutmayın. Narin bir bitkiyi soğuk havalar da balkonunuza koyarsanız yıpranması ve ölmesi oldukça normaldir. Güneşi seven bitkileri evinizin güneş alan belli bölgelerine koymanız, bir de bitki yerini severse, ondan maksimum verimi almanızı sağlar.

Exit mobile version