Esnaf Destek Kredisi | Borcu Olan Esnafa Kredi Müjdesi | KOSGEB İşbirliği ile Esnafa Destek Veren Bankalar  

Esnaf destek kredisi korona virüs döneminde, krizin geçişinin beklendiği sürede vatandaşlar açısından önem taşımaktadır. Kısa çalışma ödenekleri haricinde devletten yardım alamayan, aldığı destek yeterli gelmeyen esnaf, bankalardan destek bekliyor. Esnaf Destek Kredisi mi İhtiyaç Kredisi mi Kullanmak Daha Avantajlı? İşletmeler borçlarını kapatmak için kredi başvuru işlemini ihtiyaç kredisinden veya esnafa destek veren hizmetlerden yapabilir. Piyasa […]

Esnaf destek kredisi korona virüs döneminde, krizin geçişinin beklendiği sürede vatandaşlar açısından önem taşımaktadır. Kısa çalışma ödenekleri haricinde devletten yardım alamayan, aldığı destek yeterli gelmeyen esnaf, bankalardan destek bekliyor.

Esnaf Destek Kredisi mi İhtiyaç Kredisi mi Kullanmak Daha Avantajlı?

https://www.youtube.com/watch?v=Lg0G4O88uPo

İşletmeler borçlarını kapatmak için kredi başvuru işlemini ihtiyaç kredisinden veya esnafa destek veren hizmetlerden yapabilir. Piyasa faiz oranı değerlendirmesi yaparak karar verebilirsiniz. Hangi kredi daha iyi şeklinde bir karşılaştırma ödemelerinizin dengede kalması ile alakalıdır. Bir bankadan çekeceğiniz esnaf kredisi diğer bankadaki ihtiyaç kredisinden daha iyi olabilir.

Cumhurbaşkanı Esnafa Destek Kredisi Açıklaması Yaptı mı | Kimlere Esnaf Destek Kredisi Verilir?

Esnaf Kefalet Kooperatifi Kredi Çekme Şartları 2020

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan Yeni Reform Paketi kapsamında bankalarla alakalı geniş çaplı değişimler hedefleniyor. Doğrudan değil de dolaylı şekilde bir banka kredi desteği olduğu söylenebilir.  BDDK kararları ve Merkez Bankası etkileşimleri doğrultusunda kararlar alınmaktadır.

Bireysel değil de işletme temelinde kredi çekmek isteyenlere esnaf destek kredisi verilmektedir. Bankaların KOSGEB anlaşmalı ve bağımsız destek kredilerini takip etmelisiniz.

Hangi Bankalar Esnaf Destek Kredisi Veriyor? Esnaf Kredisi Çekmek için Hangi Belgeler İsteniyor?

İşletme özelliğine göre bazı istisnalar olmakla beraber şu evraklar esnaf kredisi için gereken belgeler arasındadır: Oda kayıt belgesi, imza sirküleri ve firma hak sahiplerinin kimlik fotokopileri en önemli evraklardandır. Ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, gelir tablosu, şirkete ait mal varlığı dökümü en önemli belgelerdir.

1.  Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Destek Kredisi Hesaplama | 25.000 TL Kredi için Örnek Ödeme Planı

Halkbank esnaf kredisi son dakika gelişmesi olarak borç kapatma ve ödemeleri kolaylaştırma kredisi verdiğini duyurdu. Sıfır Faizli Esnaf Kredisi kapsamında hizmet veren Halkbank, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarını hedef alıyor. Sektörde canlandırıcı etkilerle el dokuma işleri, bakır işletmeciliği gibi meslekleri destekleyen Halkbank, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununu dikkate almaktadır. Onlarca meslek Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmiş ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi olanlar  % 100 faiz indirim imkanından faydalanmıştır. 5 sene içinde KOSGEB destek kredisinden faydalanmış olan esnaf ve sanatkarlar bu krediden alamamaktadır.

Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi “Ustalık Belgesi “Olanlar İçin Geçerli olarak şekilde Halkbank bünyesinde verilmektedir. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu temel alınarak verilen kredide bir senelik ustalık belgesi olması aranmaktadır.  %100 faiz indirim oranı kapsamında esnaf destek kredisi veren bankada  son 5 sene içinde KOSGEB desteklerinden faydalanmamış olma şartı bulunuyor.Halkbank esnaf kredisi 25 000 TL kredi ödemelerinde aylık geliriniz 3000TL ve başka taksit kesintisi harici kalan paranın beşte birine göre hesaplama yapılmaktadır. Kredi çıkması halinde vade sayısı doğrultusunda ödeme planı oluşturulur.  24 ay vadede aylık 1000-1200 TL arası ödeme olacaktır. Gelirinizden çıkarılan ödemeler haricinde 3’te birlik oranda kredi çıkıp çıkmayacağı netleşir. Halkbank esnaf destek kredisi hesaplama işleminde net rakamları bankayla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

2. Vakıfbank Esnaf Destek Kredisi

En uygun kredi faiz oranı kısmen daha düşük yarı devlet bankaları esnaflara daha çok avantaj sunmaktadır. Vakıfbank “Esnafa Halden Anlayan Kredi”  ile birçok kişinin ihtiyacını karışılıyor.

36 ay vade sınırıyla 50.000 TL’ye kadar kredi çekilebilmektedir.Banka faiz oranları doğrultusunda esnafa özel 3 farklı geri ödeme seçeneği bulunmaktadır.Sabit taksitli, değişken taksitli taksit ertelemeli esnaf kredisi çekmek için başvuru yapabilirsiniz.Esnaf kredisi Vakıfbank başvurusu yapabilmek için Businesscard ve Kredili Bankomat ürünü zorunlu tutulmaktadır. Piyasa güncel koşullarına göre bilgilerde değişiklik olması olasıdır.

3.  İş Bankası Esnaf Destek Kredisi | 6 Ay Ödemesiz Esnaf Destek Kredisi

İş Bankası Esnaf Destek Kredisi 6 ay ödemesiz seçeneklerle esnafa önemli katkı sağlıyor. 36 ay vadeli kredi için İş Bankası şubeleri ve telefon bankacılığı kullanılabilir.

İş Bankası esnaf ve küçük işletmelere avantajlı faiz oranı ile kredi vermektedir.Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinin tamamı bu krediden yararlanmak üzere başvuru yapabilir.Esnaf destek kredisi İşbank başvurusu için Esnaf ve Sanatkar odası müşterileri gereksiz ön başvuru yapmamalıdır.

4.  Garanti BBVA Esnafa Destek Kredisi

Garanti BBVA  küçük orta ölçekli esnafa destek paketleri kapsamında avantajlı krediler vermektedir. Kendi işini yapan iş yeri sahipleri için indirimli faizli kredi avantajını değerlendirebilirsiniz. Tahsilat ve ödemelerinizi planlayarak işletmenizin daha az sorunla devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Çekeceğiniz esnaf destek kredisi ile çek karnesi, kredi kartı, POS avantajlarını da sağlamış olursunuz.Ticari araç kredileri çektiğinizde işletmenize destek verecek araç kredisini elde edebilirsiniz. Araç kredisi özellikle paket servis hizmeti isteyenler için etkili bir çözüm olabilir.Araç satıcıları olarak başvuru yapanlar, marka değerlendirmesi kapsamında ekstra indirim ve faiz oranı elde edebilmektedir. Kredi çeken müşteriler şu artılara da sahip olmaktadır:Avans hesap avantajları çeklerinizi, faturalarınızı konforlu şekilde ödemenizi sağlar.Hesaba para yatırdığınızda borcunuz kapanarak mevduat sistemi devreye girer.POS cihazı artılarını kullanarak “Bonus Üye İşyeri” avantajlarından faydalanabilirsiniz.POS ON ürünü sayesinde  %0 komisyonlu şekilde işlemleri sürdürebilirsiniz. Komisyon olmadan aylık ücret ödemesindeki sabit seçenekler kolaylık sağlayabilir.Döviz cinsinden çek karnesi hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

5. Deniz Bank Esnaf Destek Kredisi

Tek başvuruyla 100.000 TL’ye kadar esnaf kredisi veren Denizbank kredi taleplerinize vade seçenekleri ile destek vermektedir. Yüksek ay geri ödeme imkanı elde etmek için hızlı kredi başvuru işlemlerini kullanabilirsiniz. Bankaya internet ve direkt başvuru ile taleplerinizi iletebilirsiniz.

6. TEB KOSGEB Destek kredisi

TEB KOSGEB esnaf kredisi ile projelerinizin destek gördüğü avantajlı krediler elde edebilirsiniz.

KOSGEB veri tabanına kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.Kaydınız zaten varsa KOSGEB ana sayfadaki İşletme Durum Sorgulama bölümünden güncelleme yapmanız gerekmektedir.KOSGEB kredilerine başvuru yapılması sorgulaması ardından yanıta göre devam edilir.TEB kredi programları kapsamında daha net bilgiler için şubeye başvuru yapabilirsiniz.

7.  Akbank Esnaf Ticari Kredi | 3 Ay Ödemesiz Kredi

Akbank Gönlüne Göre Öde Kredisi ile KOBİ için uygun faizli kredi seçeneklerini kullanabilirsiniz.

6 farklı seçenekten hesabınıza uygun olan bir krediyi tercih edebilirsiniz.3 ay ya da 6 aylık ödemesiz dönemde durumunuzu toparlama imkanınız olur.Esnaf kredi başvuruları yaparken 50 bin TL ve 36 ay vadeye kadar sınırlama bulunmaktadır.Aylık eşit taksitli, 2 ayda 1, 6 ayda 1, 3 ay ödemesiz, 6 ay ödemesiz son taksit balon ödeme imkanı ile seçimlerinizi yapabilirsiniz.Akbank KOBİ taşıt kredisi kapsamında tek veya çok sayıda araç almak isteyen işletmelere destek verilmektedir.  Taksitli ticari kredi başvurusu   0 km ve ikinci el araçlar için geçerlidir. Uzun süreli finansman sağlayan kredide 3 ay ödeme yapmadan kredi çekme işlemi sağlanabilir. Eşit taksitlerle geri ödeme yapabilirsiniz.Akbank konut ve iş yeri kredisi kapsamında da işyeri alımı finansmanı elde etmiş olursunuz. 60 ay vadeye kadar seçeneklerle kredi başvurusu yapılabilir.

8.  Ziraat Esnaf Kredisi | Uygun Faiz Oranları | İstihdam Destek Kredisi

KOBİ’lere esnaf destek kredisi kapsamında Ziraat Bankası KOSGEB çözümleri sunmaktadır.

Nakit kredi çekebilir ve indirimli faiz oranlarından faydalanabilirsiniz.İstihdam Desteği, İhracat Finansman Desteği, Makine Teçhizat Kredi Desteği ve Acil Destek Kredileri kapsamında Ziraat KOSGEB kredi başvurusu yapılabilir.

Esnaf Destek Kredisi İçin E Devlet Sorgulama | Kredi Notu Öğrenme

Esnaf destek kredisi çekmek için kredi notunuzun geri ödemeleri sorunsuz şekilde ödeyecek biçimde olması gerekmektedir.  E devlet TBB kredi raporu kapsamında sorgulamanızı yaparak puan bilgisi alabilirsiniz.

Kredi notu ardından 1400 ve daha fazla puan alanlar bankalardan daha kolay kredi çekebilmektedir. Yüksek puan demek riskinizin az olması ve geri ödemeleri yaparken rahat olmanız demektir. Yükseltmek için bankalarla işlemleri düzenli ve sorunsuz hale getirmelisiniz. Esnaf destek kredisi şartları dikkatle incelenmelidir. Bankalar kredi notu haricinde gelir göstergesi belgelere öncelik vermektedir.  

Esnaf Destek Kredisi Ödeme Planı Seçimleri

Başvuru yapacağınız bankadan onay aldığınızda esnaf destek kredisi ödeme planı doğru şekilde oluşturulmalıdır. Devlet desteği haricinde kendi gelir ve giderlerinizi hesaplayabilirsiniz. 3 ay ve 6 ay ertelemeli şekilde başlayan kredilerde salgın gidişatına göre kendi bütçenizi ayarlamalısınız.

Banka Müşteri Temsilcisi Numaraları

KOSGEB Veri Tabanına Nasıl Kayıt Olunur

Seçeceğiniz esnaf kredisi banka iletişim bilgileri doğrudan görüşme imkanı sağlamaktadır.  

Akbank: 444 25 25 ve 0 850 222 25 25Denizbank: 444 0 800 ve 0 850 222 0 800Fibabanka: 444 88 88 ve 0 850 222 77 77Garanti Bankası: 444 0 333 ve 0 212 318 18 18Yapı Kredi Bankası: 444 0 724 ve 0 850 222 07 24Vakıfbank: 444 0 724 ve 0 850 222 07 24Türkiye İş Bankası: 444 02 02 ve 0 850 724 07 24TEB: 444 0 666 ve 0 850 200 0666Şekerbank: 444 78 78 ve 0 850 222 78 78QNB Finansbank: 444 0 900 ve 0 850 222 0 900ING Bank: 444 0 600 ve 0 850 222 0 600ICBC: 444 00 50Halk Bankası: 444 0 400 ve 0 850 222 0 400HSBC : 444 0 111 ve 0 850 211 01 11Ziraat Bankası: 444 00 00 ve 0 850 220 00 00

Salgın Döneminde En Uygun Kredi | İhtiyaç ve Konut Kredisi Hesaplama 2021

Ödemelerinizde zorlandığınızda kredi hesaplama araçları kullanılarak en uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Faiz oranı hesaplaması üzerinden aylık gelir ve gider değerlendirmesi sayesinde size kolaylık olacaktır. Hesaplama aracı kullanırken bankaların kendi sayfalarını değerlendirmeniz önerilir. Bazı hesaplama sitelerinde de bu işlemler gerçekleşmektedir.

İhtiyaç kredisi ve konut kredisi çeşitlerini değerlendirirken geri ödeme planınızı doğru şekilde oluşturmalısınız. Yüksek faiz oranları ve BDDK yeni kararlarını da takipte kalarak bankalarla görüşme yapmak gerekmektedir.

Borç Yapılandırma Kredisi Başvuruları | Bankalarda Borç Kapatma Kredisi 2021

Borç kapatma kredisi çözümleri için ayrıca bir araştırma yapabilirsiniz. Bankalar 2021 senesi içerisinde düzenleme ve ödeme kolaylaştırma amacıyla birçok kredi kolaylığı sağlamaktadır.

Exit mobile version