En İyi Çay Makinesi Modelleri | Çaycı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 2021 En İyi Çay Makinesi Listesi

en-iyi-cay-makinesi-8-1641731156.jpg

En iyi çay makinesi modelleri arasından seçim yaparak, çay içmenin tadına doyasıya varmak ister misiniz? Kültürümüzün en önemli parçalarından biri olan çay, her anımızda yanımızdadır. Dinlenirken, misafir ağırlarken, çalışırken, kutlama yaparken daha pek çok eylemde çayımız olmazsa olmazdır.

Çay bu denli hayatımızda olduğunda tüketim sınırlarının bir hayli fazla olduğu da söylenebilecektir. Bu nedenle, çay demleme konusunda çaydanlıklar her zaman yeterli kalmayabilir. Bu noktada tasarlanan çay makineleri hem çayı sıcak tutabilmekte hem de içim kapasitesini arttırmaktadır. Peki, hangi marka çay makinesi iyi? En iyi çay makinesi modelleri hangileri? Çay makineleri ne kadar? İşte detaylar…

En İyi Çay Makinesi | Çay Makinesinden Beklentiler Ne Olmalı?

En iyi çay makinesi denildiğinde ortaya onlarca farklı model listesi çıkacaktır. Ancak seçim aşamasında kişilerin öncelikle çay makinesinden beklentisinin ne olduğunu belirlemesi gereklidir. Böylece çay makinesi modeline karar vermek çok daha kolay olacaktır. Çay makinesi modellerinde ilk detay kapasitedir. Bu makine günlük kullanım için tercih ediliyorsa daha küçük kapasiteli, misafir ağırlamak için isteniyorsa yüksek kapasiteli ürünlere bakılmalıdır.

Bir diğer detay ise paslanmaz çelik haznedir. Bu hazneler diğer malzeme içeriklerine göre kireçlenme yapmayacağından, daha konforlu bir çay içimi vaad edecektir. Gizli rezistans özelliğinin bulunması ise estetik açıdan çay makinenizi daha güzel gösterecektir. Son ve belki de en önemlisi elektrik tüketimi olmalıdır.

En iyi çay makinesi modelleri, elektriği minimum düzeyde harcar. Buda kullanıcıların faturalarının yüksek gelmesinin önüne geçecektir. En iyi elektrikli çay makinesi modellerinde bakacağınız son şey ise tasarım olmalıdır. Çünkü mutfaklarınızın en güzel yerinde sergileyeceğiniz çay makinenizin şık ve estetik görünmesi dekorasyonunuz açısından önemli bir detay olacaktır.

Lezzeti ile büyüleyen çayın lekesi de oldukça zorludur. Çay lekesini ne çıkarır merak ediyorsanız, bu yazıya göz atabilirsiniz. 

1- Korkmaz Demkolik

En iyi çay makinesi tavsiye önerilerinden biri olan Demkolik, tamamen paslanmaz çelik malzemeden tasarlanmış bir üründür. Tek seferde 30 bardağa kadar çay demleyebilme kapasitesi bulunan Demkolik, özellikle misafir ağırlamak için oldukça başarılı bir makinedir. Birkaç saat çayın tazeliğini koruyan bu cihazda, susuz kaldığında otomatik olarak kapanabilme özelliği de bulunuyor. Keyifli bir çay saati için ihtiyacınız olan tek şey bu cihaz, ortalama fiyatlara satın alınabilecektir.

2- Emsan Handy Pro

En iyi çay makinesi modellerinden biri olan Emsan, uzun süredir popüler olan cihazlardan bir tanesidir. Gizli rezistans ve paslanmaz çelik iç malzemesi ile öne çıkan bu cihazın ayrıca birde çay süzgeci bölümü bulunuyor.

Hem estetik hem de sağlıklı bir ürün olarak öne çıkan Emsan Handy Pro, bu yönü ile en iyi çay makinesi modelleri arasında yerini alabilecektir. Otomatik olarak sıcak tutan ve susuz kaldığında kendisini otomatik olarak kapatan bu ürün, 360 derece dönen kablo içeriğine de sahiptir. Dış tasarımı açısından da oldukça tatmin edici bu cihaz, en az elektrik harcayan çay makinesi ürünleri arasındadır.

3- En İyi Çay Makinesi: Schafer Stille Çay Makinesi

Fiyat performans çay makinesi modelleri arasında bulunan Stille, oldukça geniş iç haznesi ile kalabalık misafirlerinizi ağırlarken kurtarıcınız olacaktır. En iyi çay makinesi modelleri arasında olan Stille, Schafer markasının en estetik cihazlarından biridir.

Demlik kısmı çay olan bu ürün hem çayın lezzetlenmesini hem de ne kadar kaldığının gösterilmesini sağlayabilecektir. Ana gövdesi tamamen paslanmaz çelik olan Stille’de otomatik kapanabilme ve sıcak tutabilme özellikleri de bulunuyor. Buda bu kaliteli cihazın en iyi çay makinesi modelleri listesinde yer almasını sağlıyor.

4- Grunding TM 6860

En iyi çay makinesi listemizin bir diğer ürünü ise Grunding markasına aittir. En iyi çay makinesi markası olarak gösterilebilecek Grunding’in bu modeli, tamamen paslanmaz çelik malzemeden üretilmiştir. Bu nedenle dayanıklılığı ve estetik görüntüsünün oldukça tatmin edici olduğu söylenebilecektir.

1.7 litre alt haznesi 0.7 litre demlik haznesi bulunan ürün rahatlıkla kalabalık misafirleri ağırlamak için yeterli olacaktır. En iyi çay makinesi yorumları alan Grunding, sıcak ve taze tutma özelliği sayesinde daima çay içiminde keyif verebilecektir. Farklı olarak kireç filtresi bulunan bu çay makinesi, kireçsiz lezzetli bir çay demlemenize yardımcı olacaktır.

5- Philips Daily Collection

2022 en iyi çay makinesi modelleri arasında bulunan Daily Collection, kalabalık sofralarınızın vazgeçilmesi olacaktır. En iyi çay makinesi yorum içeriklerinde bakıldığında bu marka ve modelin oldukça başarılı geri dönüşler aldığı söylenebilecektir.

Sağlam bir plastik malzeme ile tasarlanan bu cihaz, 1.7 litre alt 0.7 litre ise demlik kapasitesine sahiptir. Kireç filtresi özelliği sayesinde kireç temizleme ihtiyacı duymayacağınız bu modelde susuz çalışmama, otomatik kapanma, sıcak tutma gibi işlevlerde bulunuyor. Tasarımı da dikkat çeken Philips Daily Collection bu yönü ile en iyi çay makinesi listesinde yer alabilecektir.

6- Korkmaz Mia Çay Makinesi

Kalabalık bir aileye sahipseniz en iyi çay makinesi listemizde yer alan bu modele bir göz atmalısınız. Kahve ve çay severleri bir araya getiren bu model tam 20 bardak çay ve 4 bardaklık kahve yapabilme performansı sunabilecektir.

En iyi çay makinesi 2022 listemizde bulunan Mia rakiplerine kıyasla enerji tasarrufu konusunda da memnun edebilecektir. Teknik olarak susuz çalışmama, sıcak tutma, kaynatma, otomatik olarak kapatma gibi özellikleri bulunan Mia, her anlamda beklentinizi karşılayabilecektir. Bu modeli öne çıkan bir diğer detay ise, oldukça canlı olan mor renkli modern tasarımıdır.

7-  Fakir Temper Çay Makinesi

Fakir Temper çay makinesi, 1.1 demlik ve 1.7 litrelik alt haznesi ile ön plana çıkmaktadır. Sıcak ve taze tutma özelliği sayesinde bu makine çayınızı daima ilk anki lezzetinde tutabilecektir. Aşırı ısınma ve susuz çalışma konusunda emniyetli olan Fakir Temper’in gövdesi tamamen paslanmaz çelik malzeme kullanılarak elde edilmiştir. Tüm bu özellikleri ile en iyi çay makinesi modelleri içerisinde yer verilen bu ürün, çarpıcı renkleri ile mutfak dekorasyonunuza bambaşka bir hava katabilecektir.

8- Arçelik K3281

En iyi çaycı markası olarak gösterebileceğimiz modeller arasında Arçelik K3281 serisi de bulunmaktadır. Üretimi sırasında sağlıklı malzeme içeriği kullanılan bu cihaz, 1800 watt güç kapasitesi ile uzun ömürlü bir kullanım vadedebilecektir.

Ürünün iç kısmında bulunan LED aydınlatma, karanlıkta dahi su seviyesinin ne kadar olabildiğini görmenizi sağlayabilecektir. Sıcaklığı koruma, yüksek emniyet, paslanmaz çelik rezistans, enerji tasarrufu gibi özellikleri bulunan ürün, en iyi çay makinesi tasarımları arasında gösterilebilecektir.

9- Arzum Gusto

Arzum Gusto modeli de elbette ki, en iyi çay makinesi listemizde yer almaktadır. Alt ve üst kısmı cam malzeme ile tasarlanan bu cihaz oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle oldukça lezzetli bir çay içimi yaşayabilmek mümkün olacaktır. Enerji tasarruf özelliği, sıcak tutabilmesi, susuz çalışmaması, gizli rezisdansa sahip olmasının yanı sıra cihazın bir özelliği de bulunuyor.

Bu cihazda ayrıyeten Double heat sistemi bulunmaktadır. Peki, double heat sistemi nedir hemen açıklayalım. Suyu birkaç saniye içerisinde sıcacık forma taşıyan bu özellik, aynı suyun saatlerce ısısını koruyabilmesine olanak sağlamaktadır.

En iyi çay makinesi modelleri arasında gösterilen Gusto, cam olması sebebiyle estetik açıdan da oldukça şık bir görünüm sunabilecektir. Peki, Arzum çaycı ne kadar? Bu çaycının fiyatı satan firmalara göre 700-850 TL aralığında değişiklik göstermektedir.

10- Karaca Çaysever

En iyi çay makinesi listemizde son yer vereceğimiz model ise Karaca Çaysever modelidir. Chrome modeli olarak da bildiğimiz Çaysever, yalnızca 15 dakika içerisinde çay demleyebilme özelliğine sahiptir. Çayın demlenmesi ve bekleme süresinin dolması ile uyarı veren bu cihaz, çayınızı lezzetli bir forma getirerek tadını çıkarabilmenize imkan sağlıyor.

Bu modelin bir diğer özelliği ise çayın bayatladığını size söyleyebilmesidir. Çay bayatladığında ikaz veren cihaz bundan haberdar olmanızı sağlayabilmektedir. Cam demliği ve plastik alt gövdesi ile oldukça estetik bir duruş sergileyen Çaysever, en iyi çay makinesi modelleri içerisinde mutlaka incelenmelidir.

Çay makinesi modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

Exit mobile version