En İyi Bulut Depolama Servisi Hangisidir? 5 Farklı Depolama Servisi ve Detayları!

Bilgi ve belge güvenliği sağlamanın online ortamlara taşındığı günümüzde,  Bulut Depolama Nedir ve en iyi bulut depolama sistemleri hangileridir soruları büyük bir önem kazanmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile artan veri depolama ihtiyacı yeni sistemlerin ortaya çıkarılmasına neden olmuştur. İşte, en iyi depolama sistemleri! Bulut Depolama Nedir ? Verilerin üçüncü kişiler tarafından oluşturulan depolama sistemine internet veya bir […]

Bilgi ve belge güvenliği sağlamanın online ortamlara taşındığı günümüzde,  Bulut Depolama Nedir ve en iyi bulut depolama sistemleri hangileridir soruları büyük bir önem kazanmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile artan veri depolama ihtiyacı yeni sistemlerin ortaya çıkarılmasına neden olmuştur. İşte, en iyi depolama sistemleri!

Bulut Depolama Nedir ?

Verilerin üçüncü kişiler tarafından oluşturulan depolama sistemine internet veya bir başka ağ üzerinden gönderilerek sanal sunucular üzerinde depolanmasını sağlayan hizmetlere bulut depolama denir. 

Bütün verilerimizi ve dosyalarımızı saklayabildiğimiz ve istediğimizde tekrar cihazımıza indirebildiğimiz depolama alanlarına bulut depolama denir. Bulut depolama hizmetleri terimi teknolojiye bağlı olarak ortaya çıkmış ve yeni bir hizmet alanının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bulut depolama hizmetleri birçok şirket tarafından ücretsiz sunulan bir hizmet olsa da bazı şirketler daha fazla depolama alanı sunarak bu hizmeti ücretli hale getirmiştir.

En İyi Bulut Depolama Servisi Listesi

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı cihazlar birçok türde veri dosyasının üretilmesini sağlarken bu verilerin saklanması da mecburi hale gelmiştir. Örneğin cep telefonları kaliteli fotoğraf ve videolar çekebilir hale gelmişken bu verilerin depolanması da zorunlu olmuştur. Video ve fotoğrafların kapladıkları alanın günden güne artması cep telefonlarında depolama alanı sorununu ortaya çıkarmıştır. Bulut depolama servisleri böyle durumlarda ek depolama alanı sağlayarak kullanıcıların daha fazla alana sahip olmasına olanak sağlamıştır.

Teknolojinin her alanında olduğu gibi depolama hizmetlerinde de birçok farklı alternatif mevcuttur. Bu hizmetlerden hangisinin en iyisi olduğunu seçmek kullanıcı ihtiyaçları açısından büyük öneme sahiptir. 

1 – En Tanınan Bulut Depolama Servisi – Google Drive

2012 yılında Google tarafından hizmete alınan Google Drive en iyi bulut depolama servisleri arasında yer alır. Objective-C ve Pyhton proglama dillerini kullanan Google Drive veri saklama, dosya paylaşımı ve veri düzenleme özellikleri sunuyor. Windows, Mac ve Android uygulamaları bulunan bu depolama servisi kolay bir arayüze sahiptir.

Kullanıcılarına başlangıç olarak 15 GB ücretsiz bulut depolama alanı sunan Drive servisi bu özelliğini ücretsiz olarak sunmaktadır. Google Drive üzerinde daha fazla alana sahip olmak istiyorsanız ücret ödemeniz gerekiyor. Google Drive bulut depolama hizmeti olmasıyla birlikte kullanıldığı cihazları senkronize ederek hesabın bulunduğu cihazların tamamından dosya yükleme ve indirme imkanı da sunuyor.

Eğer daha fazla depolama alanına sahip olmak istiyorsanız ücretli üyelik alabilirsiniz. Bunun için ödemeniz gereken tutarlar sırasıyla; 100 GB için aylık 5.79 TL, 200 GB için aylık 11.59 TL, 2 TB için 28.99 TL, 10 TB için 289.99 TL, 20 TB için 579.99 TL, ve 30 TB için 869.99 ödeme yapmanız gerekiyor.

2 – DropBox

DropBox ücretsiz bulut depolama alanı olarak 2 GB lık alan sunan bulut depolama servisidir. Kullanıcı dostu olan basit arayüz ve senkronizasyon özelliği ile bulut depolama servisleri arasında en çok bilinenlerden biridir. Diğer servislerden farklı olarak 2 GB depolama alanınızı ücretsiz olarak yükseltebilirsiniz. Bunun için başlangıç kılavuzunu tamamlamanız, arkadaşlarını servise davet ederek ve DropBox forumunda yer alan soruları yanıtlamanız gerekiyor.

Windows, Mac, ve Linux işletim sistemlerinde kullanılan bu bulut depolama servisi mobilde Android, IOS, ve Blackberry işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. DropBox’ı kullanabilmek için yeni hesap oluşturmanız gerekiyor bu işlemi web sitesi üzerinden, mobil ve bilgisayar sürümleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra 2 GB kullanım  alanına sahip oluyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz işlemleri yapmanız durumunda daha fazla alana sahip olabilirsiniz.

Eğer 2 GB sizin için yetersiz bir bulut depolama alanı ise ücretli üyeliğinizi başlatarak 1 TB depolama alanına aylık 9.99, yıllık 99.99 USD ödeyerek sahip olabilirsiniz.

3 – Yerli Depolama Servisi Mega

Sunduğu 50 GB depolama ücretsiz depolama alanı ile en iyi ücretsiz bulut depolama servisi olan Mega güvenilir bir hizmet sunuyor. Birden fazla kişinin aynı dosyayı aynı aynı anda düzenleyebildiği bu servis Google ait olan uçtan uca şifreleme özelliğine sahip.

Andoid, Mac ve Windows platformlarında kullanılabilen Mega bulut depolama servisi dosya oluşturma, değişiklik yapma ve bu değişiklikleri geri alabilme özelliklerini sunuyor. Bulut depolama hizmetleri arasında en uygun fiyatlara sahip olan bu servis kullanıcılar arasında sohbet özelliği de sunuyor. 50 GB depolama alanının yetersiz gelmesi durumunda ücretli abonelik sayesinde daha fazla depolama alanına sahip olabildiğiniz yerli bulut depolama servisi Mega ülkemizde en çok tercih edeilen bulut depolama servislerinden birisidir.

4 – Microsoft OneDrive

Microsoft tarafından geliştirilen bulut depolama servisi OneDrive kullanıcılara ücretsiz 5 GB depolama alanı imkanı sunuyor. IOS, Android, Windows cihazlarda kullanılabilen OneDrive video, fotoğraf ve dosya depolamasının yanı sıra tüm Office uygulamalarındaki dosyaları da depolama imkanı sunuyor. Diğer servislerden farklı olarak dosyalara çevrimdışı erişim imkanı da bulunan One Drive bu özelliği ile en iyi bulut depolama servisidir.

Ayrıca aylık 13.99 TL’ye 100 GB, aylık 40.99 TL’ye 1 TB depolama ve Office uygulamaları, 53.99 TL’ye 6 TB depolama ve Office uygulamaları paketlerinden birisini seçebilir ve daha fazla depolama alanına sahip olabilirsiniz. Bu paketlerden 6 TB’lık paket aile kullanımına uygundur ve aynı anda 6 kişi tarafından kullanılabilir. Bu paketlere yıllık abonelik yaparak sırasıyla 1 TB’a 409.99 TL ve 6 TB’a 539.99 TL ödeyebilir ve daha hesaplı şekilde kullanabilirsiniz.

5 – pCloud

Harika özelliklere sahip olan pCloud şifreli bulut depolama imkanı sunuyor. Dosya arama, dosya filtreleme ve dosya yönetimi özelliğine sahip olan bu bulut depolama servisi, rakiplerinin aksine aylık veya yıllık değil ömürlük kullanım hakkı sunuyor.

175 USD ödeyerek 500 GB depolama alanına sahip olduğunuz bu servis 2 TB için ise 350 USD ödemenizi istiyor ve depolama alanını ömür boyu kullanım hakkı sunuyor. pCloud’un diğer özelliği ise dahili video oynatıcısı ve istemci tarafı şifreleme özelliğidir.

pCloud’un listemizde yer alan diğer servislere göre olumsuz olan yönleri ise çevrimiçi dosya düzenleme ve ücretsiz depolama imkanının bulunmasıdır.  

En iyi 5 Bulut Depolama Servisini Karşılaştırdık

Listemizde yer alan bu servislerden hangisini kullanmak isteyeceğiniz ihtiyacınıza ve cihazlarınız ile uygun olup olmamasına bağlı olarak değişebilecektir. Sizler de listede yer alan bulut depolama servislerinden dilediğinizi seçebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunlar dışında Amazon Cloud Drive , Windows Phone Drive ve Yandex Disk servisleri de iki adımlı doğrulama ile depolama alanı sunuyor. 

Exit mobile version