En Etkili Karınca İlacı Listesi 2021 | En İyi 10 Karınca İlacı ve Doğal Karınca İlacı Yapımı

En-etkili-karinca-ilaci-en-iyi-karinca-ilaci-dogal-karinca-ilaci-10987.jpg

En etkili karınca ilacı nedir sorusunun cevabı, ev veya bahçelerinde karınca sorunu yaşayan kişiler tarafından merak ediliyor. Bu nedenle, bu yazımızda en iyi, en etkili karınca ilacı nedir sorusunun cevaplarını verdik. Peki, ev ve çim için karınca ilaçları seçenekleri nelerdir? Karınca ilacı sprey işe yarar mı? Küçük sarı karınca ilacı hangisidir? Karınca ilacı eczane satıyor mu? En etkili karınca ilacı toz mu sprey mi? Doğal karınca ilacı nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm soruların yanıtları ile ev ve bahçe için en etkili karınca ilacı hangisi sorusunun yanıtları…

En Etkili Karınca İlacı Listesi 2021 | Ev ve Bahçe için En İyi 10 Karınca İlacı

Yaşam alanı ister bahçeli bir ev olsun, ister bir apartman dairesi olsun; karınca sorunu hemen hemen herkesin yaşadığı sorunlardan biri. Bu nedenle de en etkili karınca ilacı hangisi sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Koçtaş benzeri gibi pek çok yapı market ve Migros gibi zincir marketlerde olduğu gibi online alışveriş sitelerinde, eczanelerde de karınca ilaçları satılıyor. Bu yazımızda, karınca sorununuza en iyi çözüm sağlayabilecek en etkili karınca ilacı hangileridir sıraladık. İşte, en iyi karınca ilacı 2021 listemiz…

1 – Detan Karınca Yemi

En etkili karınca ilacı hangisi listemizin ilk sırasında Detan markası bulunuyor. Detan Karınca Yemi, firma açıklamasına göre; yaz ve bahar aylarında, ofis ve ev gibi kapalı olan görülen karıncalara özel olarak tasarlanmış. Üstelik bebeklerin ve çocukların olduğu evde, plastik koruyucu kapak sayesinde güvenle kullanılır. 6 ay boyunca etkili olan Detan Karınca Yemi kokusunu alan karıncalar, ürün içindeki yemden bir parça alır, yuvaya taşır ve yuva içindeki karıncalar da etkisiz hale gelir.

2 – Küçük Sarı Karınca İlacı Bayer Blattanex Granülü

Bayer Blattanex Granülü karınca ilacı, küçük sarı karınca ilacı hangisidir sorusunun cevabı olarak karşımıza çıkan karınca ilaçlarından biri. Her türlü karınca türüne karşı etkili olan Bayer Karınca İlacı Blattanex Granülü hem emici hem de düz yüzeylerde kullanıma uygundur. Karıncaların olduğu yerlere, çatlaklara ve deliklere sulandırılmadan; serpilerek uygulanır.

Bayer Blattanex Granülü içeriğinde yer alan şeker, karıncaları kendisine çeker ve yemi yuvasına götüren karıncalar sayesinde koloni kontrol altına alınabilir. 3 aya kadar etkili olan Bayer karınca ilacı, kullanılmaya başlandıktan 4 gün sonra etkisini gösterir, 2 hafta içinde de tüm karınca kolonisi kontrol altına alınır. Bu nedenle en iyi karınca ilacı listesinde Bayer Blattanex bulunuyor.

3 – Raid Karınca Yemi

Raid Karınca Yemi, ev ve ofis gibi kapalı yaşam alanları için geliştirilmiş en etkili karınca ilacı seçeneklerinden biridir. 3 aylık etkin koruma sağlayan Raid Karınca Yemi, koruyucu bariyerler sayesinde güvenli kullanım sağlar. Karıncaların koloni halinde yok olmasını sağlayan bu etkili karınca ilacı, dışarıdan gelebilecek karıncalara da engel olur. En iyi karınca ilacı listesinde yer alan Raid karınca ilacı, bir hafta içinde etkisini gösterir.

4 – Migros Karınca İlacı Bion Karınca Tebeşiri

En etkili karınca ilacı listemizin dördüncü sırasında Bion Karıncalara Karşı Etkili Tebeşir bulunuyor. Bion karınca tebeşiri özel formülüyle evde, ofiste kısacası istenilen her yerdeki karınca sorununa son veren iyi bir ilaçtır. Karıncaların gezindiği yerlerde tebeşirle çizgiler çizilmesiyle uygulanan Bion Karınca tebeşiri hem karıncaları yok etmekte hem de karıncaları kaçırmaktadır. Ancak güvenli bir koruması olmadığı ve açık uygulandığı için evcil hayvanlardan ve çocuklardan uzak tutulmalıdır. Bion karınca ve haşere ilacı çeşitlerini Migros mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

5 – Filit Karınca Granülü

Filit Karınca Granülü en iyi, en etkili karınca ilacı listesinde. Hem açık hem de kapalı alanlarda kullanıma uygun olan Filit Karınca Granülü çim için karınca ilacı olarak da kullanılır; karınca dışında diğer haşereler üzerinde de etkilidir, kalıcı etkisi vardır. Metrekareye en fazla 40 gram olarak şerit şeklinde uygulanan en iyi karınca ilacı Filit Granül 3 veya 4 gün içerisinde göstermektedir. Ancak çocukların ve evcil hayvanların temasından kaçınılmalıdır.

6 – Kudos Kokusuz Karınca İlacı

En etkili karınca ilacı listesindeki Kudos kokusuz karınca ilacı, toz halinde satışa sunulmakta ancak sulandırılarak karınca ve haşere sorunu olan bölgelerde uygulanmaktadır. İnsan sağlığına zararlı olan petrol türevlerinin içinde yer almadığı Kudos karınca ilacı ev ve ofis gibi hem küçük alanlarda hem de apartman, hastane, bahçe ve benzeri gibi geniş alanlarda da kullanılabilmektedir. Sivrisinek ve karasinek üzerinde de etki gösteren bu kokusuz karınca ilacı, 5 litre su ile karıştırılmakta ve hedef canlıya püskürtülerek uygulanmaktadır.

7 – Koçtaş Karınca İlacı Chrysamed Fibron Jel Karınca İlacı

Chrysamed Fibron Jel Karınca İlacı, etkisi ve uygulama kolaylığıyla en iyi karınca ilaçları listesinde yer alıyor. Evde evcil hayvanı bulunan ya da çocuk sahibi olan kişilerin de evde güvenle kullanabileceği Chrysamed, çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlere uygulanmaktadır. Gıda üretim tesislerinde ve hastanelerde etkili ve kokusuz olma özelliği ile en çok kullanılan karınca ilaçlarından biridir. Chrysamed karınca ilacı çeşitlerini Koçtaş yapı marketlerinde kolaylıkla bulabilirsiniz.

8 – Avcı insectum Karınca İlacı

İç ve dış mekanlardaki karınca sorununu çözmek için kullanılan Avcı insectum karınca ilacı; sivrisinek, akrep, hamam böceği, pire, kene gibi haşereler üzerinde de etkilidir. En etkili karınca ilacı listesindeki insectum, söz konusu haşereler üzerine direkt olarak uygulanmakta ve etkisini kısa süre içinde göstermektedir. Evlerinizde,  ofislerinizde ve bahçe gibi açık alanlarınızda karınca sorununa insectum ile son verebilirsiniz.

9 – Rest-On Karınca İlacı

En etkili karınca ilacı seçeneklerinden biri de Rest-On Karınca ilacı. Mikroemülsiyon teknolojisi ile formüle edilen Rest-On, su bazlı bir karınca ilacıdır ve karınca dışında diğer haşereler üzerinde de etkilidir. Portakal kokulu insektisit narenciye yağı içeren Rest-On Karınca ilacı, içeriğinde bulunan aktif maddeler sayesinde başka ilaçlara karşı bağışıklık kazanmış olan böceklerin yok edilmesinde etkilidir.

10 – Bahçe ve Çim için Karınca İlacı K-Othrine SC 50 ML

En etkili karınca ilacı listesinde, profesyonel ilaç firmalarının da kullandığı K-Othrine SC 50 ml karınca ilacı da bulunuyor. Bayer tarafından üretilen K-Othrine konsantre bir ilaçtır vevsu ile seyreltilerek hazırlanır. Her 10 ml K-Othrine’e 1 litre su eklenerek hazırlanan bu ilaç bir pompa ya da sprey ile yüzeye uygulanır. Ancak bu karınca ilacının tam olarak etkisini göstermesi için 10 gün süreyle ıslak temizlik yapılmamalıdır. Su bazlı K-Othrine, yüzeylere zarar veren maddeler içermemektedir ve çevre kirliliği yaratmaz.

Evde Karınca Basmasına Doğal Çözümler: Doğal Karınca İlacı

Karıncalar tek başına zararsız olan ancak koloniler halinde yaşayan canlılardır. Bu nedenle ev ve ofis gibi yaşam alanlarını karıncaların basması durumunda önlem almak gerekmektedir. En etkili karınca ilacı dışında karıncalara zarar vermeden doğal karınca ilacı çözümlerine de başvurabilirsiniz. İşte, karınca istilasına karşı evde alınabilecek kolay önlemler, karıncadan kurtulmanın doğal yolları…

1 – Karıncaya Zarar Vermeden Onları Tarçın ile Uzaklaştırın

Karıncalar, kokuya karşı hassas canlılardır ve tarçın kokusunu alınca uzaklaşırlar. Bunun için tarçın kullanarak karınca sorununu, onlara zarar vermeden çözebilirsiniz. İsterseniz karıncaların yoğun olduğu alanlara toz tarçın koyabilir, isterseniz de tarçınlı su hazırlayıp bir pamuk yardımıyla karıncaların gezdiği yerlere uygulama yapabilirsiniz. Kapı ve pencere kenarlarına çubuk tarçın koyarak da dışarıdan karınca gelmesini engelleyebilirsiniz. En etkili karınca ilacı kullanmadan ve onlara zarar vermeden tarçınla, karınca sorununa son verebilirsiniz.

2 – Karıncalara Karşı Doğal Çözüm Sirke

Karıncaların hoşlanmadığı bir diğer koku da; sirke kokusudur. Temizlik yapmak için en etkili olan maddelerden biri; sirke, karıncaları da zarar vermeden yaşam alanlarından uzaklaştırmak için oldukça etkilidir. Bir sprey şişesinin içine limon, su ve sirke ekleyip günde birkaç kez karıncaların geldiği alanlara püskürterek, bu doğal karınca ilacı ile karıncalardan doğal yollarla kurtulabilirsiniz.

3 – Doğal Karınca Kovucu: Nane

Nane de karıncalara karşı etkili ve doğal bir kovucudur. Karıncalar, nane kokusundan hoşlanmaz ve nane kokusunu tolere edemezler. Bu nedenle; eğer yaşam alanınızda karınca problemi varsa doğal karınca ilacı yapmak için nane yağından faydalanabilirsiniz. Bir bardak su içerisine atacağınız 10-15 damla nane yağını, günde iki defa karıncaların yoğun olduğu alanlara uygularsanız, doğal yöntemlerle karıncalardan kurtulabilirsiniz.

4 – Doğal Karınca İlacı: Biber

Karıncalar genel olarak şekerli tatlara ve kokulara gelen canlılardır. Bunun zıttı olarak da acı tatlardan yani biberden kaçmaktadır. Bu sayede doğal karınca kovucu yapmak için kırmızı biber veya karabiberden yararlanabilirsiniz. Karıncaların geçtiği yerlere biber serperek ya da sulu biberli bir karışıp yapıp söz konusu alanlara uygulayarak karıncaların gelmesini engelleyebilirsiniz.

5 – Limon ve Portakal ile Karıncaları Uzaklaştırabilirsiniz

Limon ve portakal, karıncalara zarar vermeden onları yaşam alanlarınızdan uzak tutmada kullanabileceğiniz doğal yöntemlerden. Limon ve portakal kabuklarını, karıncaların yoğun olduğu alanlara bırakabilirsiniz. Bu, onların yaklaşmasına engel olacak doğal bir yöntemdir çünkü karıncalar ekşi tatlardan da uzaklaşmaktadır.

Exit mobile version