En Çok Karşılaşılan Telefon Güncellemeleri Hataları !

Telefon dünyasında en çok

Telefon dünyasında en çok karşılaşılan telefon güncellemeleri hataları nelerdir? Siz hangi hataları sıklıkla alıyorsunuz? Her geçen gün ciddi gelişmeler kaydedilen teknoloji; akıllı telefonlarımızda da epey ilerlemiş durumda. Performans iyileştirmek, problemleri çözmek, tasarıma katkıda bulunmak gibi birçok amaçla işletim sistemlerine gelen güncellemeler; veri kayıplarına sebep olabiliyor.

En Çok Karşılaşılan Telefon Güncellemeleri Hataları Nelerdir?

İşletim sistemlerinin güncellenmesi sırasında verilerin yedeklenmiş olması, herhangi bir probleme karşı alınabilecek en sağlıklı önlemlerden birisi. Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, bu basit güncellemeler sırasında kıymetli bilgilerin zarar görebildiğine dikkat çekiyor.  Bu yazıda telefon güncellemeleri sırasında karşılaştığımız 5 hatadan bahsedeceğiz. İşte, en çok bilinen telefon güncellemeleri hataları !

1 – Güç Kaybı

Özellikle büyük yazılım güncellemesi sırasında yaşanan güç kaybı, verilere oldukça ciddi zararlar verebiliyor. Güncelleme esnasında gücü biten cihaz, güncellemenin yarıda kesilmesine ve verilerin hasar görmesine sebep oluyor. Bu tip problemler yaşamamak ve verilerinizi korumak adına, güncelleme yapılırken cihazının güç kontrolünü sağlamalısınız.

2 – Sürücü Arızası

Bilgisayardan telefon güncelleme sırasında yaşanabilen bu arıza bugünlerde daha çok gündeme gelmektedir. Başlı başına bir problem olan sürücü arızası, sistem güncellemesi yapılırken de yapılmadığında da ciddi problemlere yol açabiliyor. Dosyalara erişimi kısıtlayan bu hatayı, profesyonel bir destek almadan çözmek ne yazık ki pek mümkün olmuyor.

3 – En Çok Karşılaşılan Telefon Güncellemeleri Hataları : Yeterli Olmayan Depolama Alanı

Cihazınızda yeterli depolama alanının bulunmaması, işletim sistemi güncellemeleri esnasında sorunlara sebep olabilir. Kısmi bir kurulumun ardından cihaz, kendini yeniden başlatmayı dener. Tamamlanamayan güncelleme sebebiyle sistem yeniden başlatılamayınca, dosyalara erişim de kısıtlanmış olur. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için, büyük sistem güncellemeleri öncesinde depolama alanınızı kontrol etmenizi öneririz.

Zaten birçok güncelleme, yüklenmeye başlamadan önce ne kadar depolama alanına ihtiyaç duyduğunu ekrana bir bilgi kutucuğu göndererek kullanıcıya bildiriyor. Güncelleme sırasında geçici dosyaların bulunabilmesi için gereken depolama alanının yaklaşık iki katı kadar boş alan bırakmakta fayda var. Böylece depolama alanı sorunu yaşama ihtimalinizi ortadan kaldırmış olursunuz.

4 – En Az Bilinen Telefon Güncellemeleri Hataları : Kullanıcı Hataları

Bazen de işletim sistemi güncellemeleri sırasında bilinmeyen nedenlerden dolayı hatalarla karşılaşılabiliyor. Veri kaybına sebep olan hata kullanıcı kaynaklı olabiliyor. Nasıl mı? Kullanıcı, güncelleme sırasında bilgilendirmeler veya hatalarla ilgili açılan bilgi pencerelerine, yeterince dikkatli okunmadan hatalı tercihler yapabiliyor. Kullanıcı kaynaklı hatalarla karşılaşmamak için, güncelleme sırasında beliren talimatlara gereken özeni göstermelisiniz. Aksi halde verilerinize geri dönüşü olmayan hasarlar verebilirsiniz.

5 – EFS Şifrelemesinin Kaldırılmaması

EFS, Windows’un dosya şifreleme yöntemidir. Veri güvenliği için kullanılan EFS , güvenlik için güzel bir seçenek olsa da güncellemeler yönünden bazı dezavantajları da yok değil. EFS ile güvenliği sağlanan veriler, güncellemeyle birlikte veri kayıplarına da sebep olabiliyor. Bu verilerin arka planda kullandığı anahtar kimlik dosyası, güncelleme sonrası eski işletim sistemindeki verilere erişemiyor. Bu nedenle sistem güncelleme öncesinde EFS şifrelemeyle korunan verilerinizin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Böylelikle verilerinizin hasar görmesini engellemiş olursunuz.