Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Egzama tedavisi hakkında araştırıyorsanız, siz de egzama hastalığına sahipsiniz demektir! Söz konusu hastalığın tedavisi için pek çok yöntem geliştirilmiş ve denenmiştir. Öncelikle çeşitli belirtileri bulunan bu hastalıktan şüphelenmeniz durumunda bir doktora başvurmanız önerilmektedir. Ciltte kuruluk, kaşıntı, kabarma ve döküntü yapan egzama hasalığı için doğal ve tıbbi çözümler üretilse dahi kesin bir tedavisi bulunamamıştır. Peki egzama […]

Egzama tedavisi hakkında araştırıyorsanız, siz de egzama hastalığına sahipsiniz demektir! Söz konusu hastalığın tedavisi için pek çok yöntem geliştirilmiş ve denenmiştir. Öncelikle çeşitli belirtileri bulunan bu hastalıktan şüphelenmeniz durumunda bir doktora başvurmanız önerilmektedir.

Ciltte kuruluk, kaşıntı, kabarma ve döküntü yapan egzama hasalığı için doğal ve tıbbi çözümler üretilse dahi kesin bir tedavisi bulunamamıştır. Peki egzama nedir , bu şikayetleri azaltacak yöntemler nelerdir?

Egzama Tedavisi İçin Önerilen Yöntemler Nelerdir?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Birçok egzama tedavisi şekli bulunan bu hastalık için en çok önerilen yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Kortizon dışı bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar.
  2. Islak pansumanlar.
  3. Özel üretilmiş sabunlar.
  4. Kremler-Nemlendiriciler.
  5. Egzama için özel üretilmiş şampuanlar.

1 – Kortizon Dışı Bağışıklık Sistemini Baskılayıcı İlaçlar Hangileridir?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Söz konusu hastalık vücutta iltihap halinde seyrediyorsa bu tedaviye başvurmanız mümkündür. Kortizon iltihaplı bölgenin iyileştirilmesi için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Tıp dünyasının gelişmesiyle beraber Egzama tedavisi için de kullanılmış ve olumlu sonuçlar doğurmuştur.

2 – Islak Pansuman Nasıl Yapılmalı?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Islak pansuman uygulaması kulağa kolay bir tedavi şekli gibi gelse de aslında çok dikkat edilerek yapılmalıdır. Bu Egzama tedavisi biçiminde öncelikle yaranın bulunduğu kısım su ile yıkanarak temizlenmelidir. Daha sonra yaranın etrafına ve üzerine batikon sprey sıkılmalıdır. Gazlı bez özel sıvısıyla ıslatılarak egzamanın bulunduğu bölgeye bırakılmalıdır. Kuruduktan sonra ıslatılmayarak üzerinden alınır.

3 – Özel Üretilmiş Sabunlar Hangileridir?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Birçok deri hastalığının tedavisi için özel sabunlar bulunduğu gibi egzama tedavisi için de sabunlar bulunmaktadır. Bunların başında bıttım sabunu gelmektedir. Peşi sıra olarak çay ağacı sabunu ve biberiye yağı sabunu da örnek gösterilebilir.

4 – Krem ve Nemlendirici Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Bahsi geçen hastalık derinin incelmesine neden olarak bulunduğu bölgeyi savunmasız hale getirmektedir. Bu sebeple krem ve nemlendirici tercihi yaparken önceliğiniz kesinlikle parfümsüz ve kokusuz olmalarına özen göstermektir. Hipoalerjenik kremler tercih edilerek hastalıklı bölge alerji tehlikesinden uzak tutulmalıdır.

Bu noktada önerilebilecek en etkili kremlerden biri olarak Belogent krem gösterilmektedir. Peki Belogent krem ne işe yarar? Cildinizde egzamaya bağlı olarak gelişen kuruluk hissini en aza indirerek hastalığın ilerlemesini durdurur sizlere ferahlık hissi verir.

5 – Egzama Tedavisi İçin Özel Üretilmiş Şampuanların İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Hastalığın saç derisinde veya kıllı bir bölgede meydana gelmesi durumunda özel içeriğe sahip şampuanlar tercih etmelisiniz. Yediden yetmişe herkeste görülme riski olan egzama tedavisi için özel formüle edilmiş şampuanlar mantar öldürücü özelliğe sahiptirler. Bunlar klasik ürünlere nazaran ilaç özelliği taşımaktadır.

Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Bahsi geçen hastalığın tedavisine başlanmadan önce hangi tip egzama olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Burada önemli olan hastalığın vücutta gösterdiği belirtilerin tespit edilmesidir. Bu sayede egzamanın türü de tespit edilmiş olur ve egzama tedavisi uygulanacak yöntem belirlenir.

Elde Egzama Neden Olur? Elde Egzama Nasıl Geçer?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Elde egzama görülmesinin en temel sebebi dış koruma kalkanı olarak adlandırılan derinin incelmesi ve savunmazsız hale gelmesidir. Bu da sık sık ellerinizi yıkamanız, tozlu ortamlarda bulunmanız ve kimyasallarla çok fazla temas etmeniz sonucu oluşur.

Ciltte kızarıklık, şişlik ve döküntü şeklinde görülen bu egzama türüne en iyi gelen kremlerden biri olarak Belogent Krem gösterilmektedir. Peki Belogent krem ne için kullanılır? Gelişmiş deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan bu krem her türlü kaşıntılı deri rahatsızlığına, şişliğe, kızarıklığa ve deri iltihaplanmanlarına iyi gelmektedir.

Yalnızca egzama tedavisi için kullanılmayan bu krem, yaşlanmaya bağlı gelişen kaşıntıların tedavisinde, sedef hastalığı belirtilerinde, isilik ve kurdeşen gibi hastalıkların tedavisinde de tavsiye edilmektedir. Cilt bakımı rutinlerine dahil edilerek kullandığınız takdirde olumlu sonuçlar doğurması beklenir.

Çocuklarda Alerjik Egzama Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi
Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Alerjik egzama kronik bir rahatsızlıktır. Çocuklarda görülen alerjik egzama çoğunlukla yetişkinlik döneminde devam etmese bile bu tür egzama tedavisi aileler tarafından araştırılmaktadır.

Kişinin alerji gösterdiği durumlara bağlı olarak şiddeti değişkenlik göstermektedir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında öncelikle alerji yapan besin tespit edilmedi ve ondan uzak durulmalıdır. Bunun yanı sıra cildin nemli tutulmasına özen gösterilmeli, sık sık banyo yapılmalı, kullanılan kıyafetlerin temizliği de dikkate alınmalıdır. Bu yöntemler etki etmediği takdirde uzman bir doktora başvurarak hastalığın alevlenmesinin önüne geçilmelidir.

Kuru Egzama Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Egzamanın ciltte meydana getirdiği tahrişler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bazı ciltlerde kaşıntılara bağlı olarak nemlilik meydana getirse dahi genellikle kuru döküntüler şeklinde ortaya çıkar. Böyle bir durumda bol miktarda su tüketilmeli ve cildin nemlendirilmesine önem verilmelidir.

Yüzde Egzama Nasıl Geçer?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Cildimiz her bölgesinde egzama oluşabilir. Bunlardan insanı en çok rahatsız edeni ise yüzde meydana gelen egzama çeşitidir. Ciltte leke bırakması veya açılma yapması en çok korkulan durumlardandır. Bu sebeple yüzde egzama tedavisi en çok araştırılan türlerden biri haline gelmiştir.

Yüzde meydana gelen egzamayı önlemek için nemlendirici maskeler ve kremler kullanabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus kullandığınız ürünlerin doğal içeriğe sahip olup olmamasıdır. Tercih ettiğiniz maskelerin aloe vera, zeytinyağı, lavanta yağı gibi sağlıklı karışımlardan oluşmasına özen göstermelisiniz.  Öte yandan yüz hijyenine dikkat etmeyi de unutmamalısınız.

Doğal Yollarla Egzama Tedavisi

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Egzama tedavisi hususunda sık başvurulan yöntemlerin başında doğal yollar ve karışımlar gelmektedir. Öncelikle en çok tercih edilen yöntem şüphesiz ki saf zeytinyağı ile cilde masaj yapmaktır. Bunun yanı sıra kantaron yağı, hindistan cevizi yağı ve aloe vera jellerini de kullanabilirsiniz. Tükettiğiniz gıdalara dikkat ederek kahvaltılarda yulaf tercih edebilirsiniz.

Başlıca Egzama Çeşitleri Nelerdir?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Çok fazla çeşidi olduğu bilinen bu hastalığı dört ana başlığa bölmek mümkündür.

Egzamanın Türü Açıklaması
Temas Egzaması Cilde dışarıdan temas eden maddelere bağlı olarak gelişir.
Seboreik Egzama Yağlı egzama türüdür. Saçlı deri ve kıllı alanlarda görülür.
Atopik Egzama Genetik faktörlere bağlı olarak gelişir. Alerjik bünyelerde görülür.
Sinirsel Egzama Strese ve bazı psikolojik rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkar.

Strese Bağlı Egzama Belirtileri Nelerdir?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Dönemsel olarak yaşadığınız duygu durum bozuklukları, psikolojik rahatsızlıklar bunların beraberinde getirdiği stres cildinizde egzama oluşmasına neden olabilir. Belirtileri diğer egzama türleriyle aynıdır. Ciltte kaşıntı, döküntü, kızarıklık, şişlik yapabilir. Bu türde bir egzama tedavisi için dikkat etmeniz gereken en önemli husus stres yönetimi yapmanız dâhilinde bu semptomları en aza indirebilecek durumda olmanızdır.

Egzamaya Ne İyi Gelir?

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Egzama tedavisi için birçok yöntem örnek gösterilebilir. Sağlıklı bir yaşam için öncelikle bahsi geçen hastalığı durdurmak adına sizlerin yapması gerekenler şu şekilde sıralanabilir.

Egzama Tedavisinde Sık Sorulan Sorular

Egzama Tedavisi Var Mı? 5 Farklı Egzama Tedavisi Yöntemi

Çağımızın en sık görülen deri hastalıklarından biri haline gelmiş olan egzama akıllarda birçok farklı sorunun oluşmasına sebebiyet verir. Bu sorulardan bazıları şu şekildedir;

1 – Egzama Çaresi Var mı?

Egzamanın kesin bir tedavisi olmamakla birlikte ilerlemesini durdurmak mümkündür. Bunun için eçşitli yöntemler geliştirilmiş ve denenmiştir.

2 – Egzama Geçici Bir Hastalık mı?

Dönem dönem semptomlarındaki yoğunluk değişse dahi geçici bir durum denilebilir. Dış etkenlere bağlı olarak şiddetinde farklılıklar olabilir.

3 – Vazelin Egzamaya İyi Gelir mi?

Doktorunuzdan onay aldıktan sonra egzama için vazelin kullanabilirsiniz. Bu hususta dikkat etmeniz gereken nokta kullanım miktarıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version