Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Belli Oldu: Türkiye Listede Var mı?

Dünyanın en iyi üniversiteleri

Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu. Peki bu listede Türkiye var mı? THE araştırma grubu 2025 yılı için dünyanın en iyi üniversitelerini listeledi. Türkiye’den yalnızca 3 üniversite sınıfı geçiyor, diğerlerinin durumu ise vahim gözüküyor…

Türkiye’den 12 Üniversite Listede Ama…

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Belli Oldu: Türkiye Listede Var mı?

Yapılan araştırma sonunda 9 senedir olduğu gibi en iyi üniversite olarak ABD’nin Oxford üniversitesi seçildi. Listeyi yine ABD’den Massachusetts ve Harvards üniversitesi takip etti. Geçtiğimiz yıl ikinci seçilen Kaliforniya’nın Stanford Üniversitesi bu sene 6. sıralara kadar geriledi. İlk 10 sırada ABD ve İngiltere ülkelerinin üniversitelerinin bulunduğu görülüyor.

Listede En Yüksek Sırada Koç Üniversitesi Var

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Belli Oldu: Türkiye Listede Var mı?

Geçtiğimiz yıl listede tam 75 üniversite bulunurken, bu sene bu sayı 91’i buldu. 351-400 bandında Koç üniversitesi, ODTÜ ve Sabancı üniversitesi bulunuyor. 501-600 aralığında İTÜ, 601-800 aralığında Boğaziçi ve Bilkent üniversiteleri yer alıyor.

Listede geçen yıl Fırat ve İstanbul üniversiteleri 1001-1200 bandındaydı. Şimdilerde ise bu sıralama 1201-1500 bandına kadar geriledi. Türkiye’nin en iyi üniversitesinin yer aldığı sıralama ise eğitimdeki gidişat hakkında düşündürüyor.