Dünyanın En İlginç 10 Sorusu ve Cevapları!

Şu ana kadar belki

Şu ana kadar belki de cevaplarını merak ettiğiniz en ilginç soruları bir araya getirdik ve cevaplarını sizler için derledik. Mesela sinekler tavanda nasıl yürürler, yunuslar su altında nefes alamıyorlarsa nasıl uyuyorlar gibi 10 ilginç sorunun cevaplarını araştırdık. İşte ilginç sorular ve cevapları!

Akla Gelebilecek En İlginç Sorular ve Cevapları!

1- Sinekler Tavanda Nasıl Yürüyebiliyorlar?

Böceklerin ayaklarında düz sanılan fakat yüzeylerde bulunan minik kusurlara yapışan kıllar vardır. Ayrıca bacaklarının ucunda ise pençeye benzer kavramayı sağlayan yapılar da bulunmaktadır. Sineklerin ayaklarında ise yerçekimine karşı yapışkan bir sıvının bulunduğu geniş yastıklar vardır.

2- İnsanların Yaptığı En Güçlü Asit Hangisidir ve Neleri Çözebilir?

İnsanlar tarafından yapılan en güçlü asidin floroantimonik asit olduğu söylenmektedir. Bu asit camı dahi eritebildiği için teflon şişelerde saklanabilir. Profesyonel kimyacıların iş hayatlarında karşılaşabilecekleri en güçlü asitlerin başında hidrojen florür gelmektedir. Hidrojen florür ve antimon pentaflorür karıştırıldığı zaman ise ortaya çıkan asit, floroantimonik asit olur.

3- Dünyadaki En Ölümcül Virüs Hangisidir?

Çiçek hastalığının tarihteki en tehlikeli viral hastalık olduğunu biliyor muydunuz? 20. Yüzyılda 300 milyon can alan bu hastalığın belirtileri grip gibi başlayıp 24 saat içinde tüm vücudu ağrılı yaralarla kapladığı bilinmektedir. Bağışıklık sistemine saldıran bir hastalıktır. Hatta ölüme yol açabilir veya kör yapabilir.Fakat bu hastalık uygulanan aşı ile 1980 yılında tamamen yok edilebildi.

4- Peki IQ Nedir? Bu Zamana Kadar Bilinen En Yüksek IQ Puanı Kaçtır?

Zeka Katsayısı anlamına gelen IQ tam olarak akıl yürütme ve problem çözme yeteneğini ölçebilmenin yoludur. Kişi belirli soruları cevaplandıktan sonra puanları toplanır ve aynı yaş grubundaki başka bir örnekle karşılaştırılır. Ortalama IQ, 90 ve 110 arasında değişmektedir. Şu ana kadarki en yüksek IQ, 11 yaşındaki William James Sidis’e aittir ve Sidis’in IQ’su 250 ile 300 arasında değişmektedir.

5- Yunuslar Su Altında Nefes Alamıyorlarsa, Peki Nasıl Uyuyorlar?

Yunuslar bilinçli bir karar doğrultusunda nefes alırlar. Yunusların nefes almaları insanlarınkine benzemez. Eğer insanlar gibi nefes alırlarsa boğulabilirler. Bu nedenle uyurlarken sadece beyinlerinin yarısını dinlendirirler.

6- Hangi Bitki Türlerinin Mantar Sayıldığını Biliyor musunuz?

Mantarlar selülozdan meydana gelmeyip, fotosentez yapmadıkları için toprakta yetişseler dahi kökleri yoktur. Bu sebeple mantarlar bitki değillerdir. 1969 yılında ayrı bir grup olarak kabul edilmişlerdir.

7- Mozart’ın Türk Marşı Nereden Gelmektedir?

Mozart’ın 11 numaralı piyano sonatının üçüncü bölümü Türk Marşıdır. 1783 yılında Mozart’ın bu eseri mehter marşından esinlenerek bestelediği düşünülmektedir.

8- Peki, Uçakların Neden Kuşlar Gibi Kanat Çırpmadığını Biliyor musunuz?

Kuşların kanatları, yukarı doğru kaldırma ve öne doğru itme şeklinde iki işe yaramaktadır. Kuşlarda kanat çırpmak öne doğru itmeyi sağlamaktadır. Fakat uçakların motorları çok daha verimli itme gücü sağlamaktadır. İnsanlar ilk uçak tasarımlarında ornithopter adı verilen kuş uçuşunu taklit ettiler.

9- İnsanlar Uyumadıklarında Uykusuzluktan Ölebilirler mi?

İnsanlar uykusuzluktan ölürler gibi herhangi bir kanıt şu ana kadar yoktur. Uykusuz kalındığında ruh halinde değişiklikler olabilir, koordinasyon kaybı yaşanabilir. Halüsinasyonlar olabilir. Kısaca beş duyumuz uykusuzluktan kötü etkilenebilir.

10- İlk Asansörün Ne Zaman Yapıldığını Biliyor musunuz?

Antik Roma’ya kadar uzanan ve yukarı aşağı doğru hareket eden platformlar olduğu bilinmektedir. Hidrolik asansör ilk olarak 1852’de Elisha Otis tarafından tasarlanmıştır.