Diş Kaybı Tedavisi Nasıl Olur? Tedavi Çeşitleri Nelerdir?

  Dişler, sağlığımız için oldukça önemlidir. Peki diş kaybı nasıl tedavi edilir? İşte, detaylar!   Diş kaybı, her insanı rahatsız eden bir durumdur. Burada devreye eksik diş tamamlama yöntemleri girer. Eksik diş tedavisi köprü fiyatları da diş tedavisi için oldukça merak edilen konulardandır. Peki eksik diş tedavisi fiyatları nedir? Boş diş yerine ne yapılır? Gelin […]

  Dişler, sağlığımız için oldukça önemlidir. Peki diş kaybı nasıl tedavi edilir? İşte, detaylar!   Diş kaybı, her insanı rahatsız eden bir durumdur. Burada devreye eksik diş tamamlama yöntemleri girer. Eksik diş tedavisi köprü fiyatları da diş tedavisi için oldukça merak edilen konulardandır. Peki eksik diş tedavisi fiyatları nedir? Boş diş yerine ne yapılır? Gelin bu soruların cevaplarına hep beraber bakalım…    

Diş Kaybı 

Çeşitli nedenlerden dolayı kişiler dişlerini kaybedebilirler. Burada devreye diş kaybı nasıl tedavi edilir, sorusu girer. Diş kaybı birçok insanın çeşitli nedenlerle yaşadığı bir durumdur. Böyle bir durumda diş kaybı tedavisi olmanız gerekmektedir. Çoğunlukla diş bakımının eksik ve hatalı yapılıyor oluşundan kaynaklı bu problem ortaya çıkıyor. Günümüzde stres başta olmak üzere insan hayatını kötü etkileyen birçok etken ortaya çıkıyor. Yaşam kalitesini düşüren bu etkenler insan vücudunda bulunan tüm organ ve parçalarını etkileyip zarara yol açıyor.

Ağız için yeme bozukluklarından kaynaklı farklı diş hastalıkları meydana geliyor ve başta diş kaybı yaşanması en kötü sonucu olsa gerek. Sağlıklı bir ağız için mutlaka tedavilere sıcak bakıp, yeme içme alışkanlıklarında ağız için zararlı yiyeceklerden uzak durup, ağız sağlığını ihmal etmemek gerekir. Doktor tavsiyesi sunulan ilaç ve ağız bakımı için yapılacaklara dikkat edilmelidir.

Diş Kaybı Tedavisi

Diş kaybı yaşıyor iseniz diş kaybı nasıl tedavi edilir, diye sormanız oldukça normaldir. Birçok doktorun uzmanlaştığı diş kaybı tedavisi konusunda güzel çalışmalar bulunuyor. Ağızda kaybedilen diş ve diş çevresi için titiz bir çalışma ile mükemmel dişler ortaya çıkmakta. İnsanlar bazen tedirgin olup kararsız oluyor bu tedavileri yaptırmak için. Fakat tedaviye başlayan kişiler neden geç kalmışım diyerek çevrelerinde olan kişilere de örnek oluyor. Bu konuda korkulacak tek şey geç kalmak başka mühim olan bir konu olmadığını dişçiye gidildiğinde anlaşılıyor.

Amaç kaybedilen dişin yerine gerekli işlemlerden sonra yeni bir diş yapısı inşa etmek ve %100 başarılı sonuçlar alınıyor. Çocuk yaşta ağız sağlığına ve alınan besinlere dikkat edilirse ileriki dönemlerde asla bu problemlerle karşılaşılmaz kaliteli bir yaşam keyfi ile yaşama devam edilir. Diş kaybı nasıl tedavi edilir sorusunun çeşitli cevapları vardır. Bunlar;

İmplant tedavisiKöprü diş tedavisiDiş kemik erimesi tedavisi

İmplant ve köprü diş en çok tercih edilen tedavi türleridir.

Diş Kaybı Sonrası Ne Yapılır?

Uzman hekimlerin diş kaybı sonrası önerileri dikkatlice dinlenmeli daha sonra gerekli işlemler için diş kaybı tedavisi için harekete geçilmelidir. Önemli olan nokta erken müdahale ve tedavi için erken başlayıp daha fazla zarara yol açmadan yada geri dönüşü olmayan bir yola girmemek. Diş kaybından sonra sürekli en çok yanlışa düşüren nokta uygulanacak tedavilerin büyük acı vereceği ve ağız görüntüsünün bir daha asla eski haline gelmeyeceğidir.

Fakat böyle bir durum yok fazlası ile günümüzde acıları minimuma indiren yeni anestezi ilaçları ve hızlı müdahale sonucunda her şey hastanın memnuniyeti için kullanılıyor. Diş kaybı tedavisi ile oluşan her türlü olumsuz durumunun önüne geçilip gelecekte hastanın daha rahat yaşam sürmesi için imkan tanıyor.

İmplant Tedavisi

İnsanlar için çığır açacak diş alanındaki en büyük gelişmelerden bir tanesi implant tedavisi. Bu yöntem diş kaybı tedavisi için şu anlık en iyi yöntem. İnsanlar yepyeni bir dişe kavuşuyor. Üstelik ömür boyu ağızda sağlıklı bir şekilde kalması, hem sağlıklı hem de diş çürümesi ya da diş kaybı korkusu olmadan kaliteli bir yaşam için olanak sağlıyor.

Bu tedavi için öncelikle diş kemiğinin durumuna bakılıyor. Daha sonra diş kemiği diş eti altında güçlü bir yapıdaysa tedaviye başlanıyor değilse önce diş kemiği güçlendirmesi yapılıyor sonra işlemlere devam ediliyor. Paslanmaz metal ya da güçlü demir parçaları işleniyor akabinde diş kemiğine monte edilip daha sonra diş ölçüsü doğrultusunda diş ekleniyor ve tedavi sonuçlandırılıyor.

İmplant Fiyatları

Ağız sağlığı konusunda hiçbir tedavi ucuz değil fakat devlet hastanelerinde implant fiyatları daha makul oluyor. Kullanılan malzeme kalitesi ile orantılı artan fiyatlar bu tedavinin hem zor hem de ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Özel bir hastanede yaptırmak istenirse fiyat 2500-4000 TL arasında değişiyor. Devlet hastanelerinde kişinin sigortası olma şartı ile bu ücretlerin yarısını sigortadan karşılayıp geriye kalan ücreti kişiden alıyorlar.

İşlem için bu şartların sağlanması öncelikli konu aksi takdirde yüksek fiyatlar ile özel hastanelerde aynı işlemi yaptırmak mecburi olacaktır. Ayrıca hangi hastane olursa olsun mutlaka tedavi için önerilen şartları taşıyor mu, uzman kadroya sahip mi, sağlık koşullarına uyuyor mu? Diş kaybı tedavisi için bu gibi soruların cevapları aranmalı daha sonra hastanede tedavi olunmalıdır.

Köprü Diş Tedavisi

Ağız konusunda güzel görüntü sağlamak adına yapılan köprü diş tedavisi, diğer işlemlere göre daha basit olup kişiyi memnun eden çalışmalardır. Öncelikle köprü yapılacak dişin iki diş arasında ya da iki dişe köprü yapılacak konumda olması şart aksi takdirde implant tedavisine başvurulması daha sağlıklı bir yöntem olarak sunuluyor. Köprü yapılacaklar dişlerin ağızda ölçüsü alınıp daha sonra eklenecek diş ile birlikte bilgisayar üzerinde tasarım çalışmaları yapılıyor.

En iyi görüntüyü oluşturmak ve ağızda kişiyi rahatsız etmeyecek bir kullanım adına bu işlemler gerçekleştiriliyor. Daha sonra ince paslanmaz demir parçalar ile ya da güçlü yapıştırıcılar ile işlem yapılıyor. Bunun haricinde ağızda oluşabilecek her türlü olumsuzluk için diş kaybı tedavisi sonrası doktor 2 hafta boyunca hastayı takip ediyor.

Diş kemik Erimesi Tedavileri

Diş kemik erimesi diş kaybından sonra ilk 6-12 ay içinde gerçekleşir. Daha sonra yavaş yavaş erimeye devam eder müdahale edilmedikçe tedavi edilemez bir hale gelebilir. Diş etinde böyle bir durumun oluşmasının nedenleri diş kaybından sonra yemek yerken o bölgeye yapılan basınç, dişleri gıcırdatmak ve diş sıkmak gösterilir. Öncelikle diş kemik erimesi tedavileri yapılabilmesi için dişin röntgeni çekilir.

Diş kemiğinin durumuna bakılır ve sonra işleme geçilir. Kullanılan tedaviler implant tedavisi için ön koşul oluşturur. Box tekniği, all 4 implant tekniği tedavileri ile diş kemiği hazır hale getirilir ve sonra implant tedavisi yapılır. Diş kaybı tedavisi için olmazsa olmaz koşulu diş kemik erimesinin giderilmesi gerekiyor aksi yönde bir gelişme olursa işleme devam edilmez.

Diş Eti Tedavisi Ne Kadar Sürer

Diş eti tedavisi diş kemiğinin ne kadar eridiğine bağlı değişir. Erken müdahale edilme şansı olduysa 1 ay içinde işlem bitebilir. Aksi yönde bir olumsuzluk varsa yani diş eti çok erimişse işte bu noktada diş kemiğini güçlendirmek için 3-6 ay bir çalışma yapılır daha sonra diş kemiğinin durumuna göre hangi işlemin uygun olacağına karar verilir. Ortalama 4 ay sürmekte olan bu işlem ağız için beklemesi zor olan fakat sonucu mükemmel olan bir süreçtir.

Son olarak implant tedavisi yapılır ve ağız sağlığına kavuşur. Sonra ki süreç daha çok diş kaybı tedavisi ile süreklilik sağlamak ve hastanın bir daha bu şartlar altında bir tedaviye ihtiyaç duymaması için öneri ve bilgilendirmeler de bulunulur. Ağız sağlığında birçok yöntem ve tedavi uygulanıyor. Kullanılan yöntem daha çok ağız içi ve dışı gelişen hastalıklara göre değişen bir süreç izliyor. Erken sonuç için erken hekime danışmak ve erken müdahale şart.

Exit mobile version