Din Ne Demek? Dünyanın En Büyük 5 Dini Hangisidir ve Özellikleri ile Öğretileri Nelerdir?

Din ne demek? İnsanlık başladığından beri, maneviyat, insan varlığının temel bir parçası olmuştur. Peki, din ne demek kısaca? İşte Detaylar! Din ne demek? İnsanlık başladığından beri, maneviyat, insan varlığının temel bir parçası olmuştur. Peki, din ne demek kısaca? Din, Peygamberlerin insanlara bildirdiği gerçekleri kabul etmemizi söyleyen inanıştır. Din, çoğu insan kendi yaşamında anlam bulma arzusunu […]

Din ne demek? İnsanlık başladığından beri, maneviyat, insan varlığının temel bir parçası olmuştur. Peki, din ne demek kısaca? İşte Detaylar!

Din ne demek? İnsanlık başladığından beri, maneviyat, insan varlığının temel bir parçası olmuştur. Peki, din ne demek kısaca? Din, Peygamberlerin insanlara bildirdiği gerçekleri kabul etmemizi söyleyen inanıştır. Din, çoğu insan kendi yaşamında anlam bulma arzusunu hisseder ve din bunu arzularına yardımcı olur.

Her manevi yol takipçilerine özel kalsa da bazı popüler dinler yaygın popülerliklerinin bir sonucu olarak diğerlerinden ayrılıyor. Peki dünyanın 5 büyük dini arasında bulunan Hristiyanlık, İslam, Hinduizm, Budizm ve Şintoizm gibi 5 büyük din ne demek? Bu 5 büyük dinin, din kültürü nasıldır? Her bir dinin kendine özgü özellikleri ve öğretileri nelerdir?

Dünyanın 5 Büyük Dini

Monoteizm Nedir | Tek Tanrıcılık Konusunda Tartışmalar Neden Yahudilik Üzerinden Yürüyor?

Monoteizm Nedir | Tek Tanrıcılık Konusunda Tartışmalar Neden Yahudilik Üzerinden Yürüyor?

Hristiyanlık

Takipçiler: 2.42 milyar

Köken: Orta Doğu

Birincil Tanrılar: Tanrı (Kutsal Üçlü)

Kutsal Metin: İncil

2000 Yıllık Din HRİSTİYANLIK Nedir ?  Neye İnanırlar ?

Din ne demek, konusundan başladık ve en son dünyanın en büyük dini Hristiyanlık dinine geldik. Hıristiyanlık dünyadaki en büyük dindir. Bu din tek tanrılıdır,

üç bölümden oluştuğu şeklinde yorumlanıp sadece bir tanrıya inanır: Tanrı Baba, Oğul İsa ve Kutsal Ruh. Birçok Hıristiyan inancı, İsa’nın doğumunu, ölümünü ve yeniden dirilişini merkez alır.

Hristiyanlığın tek tanrılı doktrinleri Yahudilik ile başladı. İki din arasındaki temel farklılıklardan biri de, Hristiyanların İsa’nın Dünya’nın ve tüm insanlığın kurtarıcısı olduğuna inanmalarıdır.

Hristiyanlık, inanç sistemlerinde birkaç temel ayrıntıya göre farklılık gösteren üç alt mezhebe ayrılmıştır. Bu mezhepler Roma Katolikliği, Doğu Ortodoksluğu ve Protestanlıktır.

Dinlerin geçmiş tarihleri yani kaynağı yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Gerek yurt dışında gerek ülkemizde din kültürü derslerinde din bilimi konuları işlenmektedir. İçeriğimiz de Dünyanın 5 büyük dinî ve din kültürü, din de demek ve din ne demek kısaca gibi konulara değindik.

İslamiyet

İslamiyet

Takipçiler: 1.8 milyar

Köken: Orta Doğu

Birincil Tanrılar: Allah

Kutsal Metin: Kuran-ı Kerim

İslam Dininin Mekke'de Yayılmaya Başlaması ile Yaşananlar | Vahyin İzinde

Tarihçiler, İslam’ın 7. yüzyılda ortaya çıktığına inanıyor ve bu da onu günümüzün büyük olarak nitelendirilen dinlerin en gençlerinden biri yapıyor. Aynı zamanda dünyanın en hızlı büyüyen dinlerinden biridir ve adı “Tanrı’nın iradesine boyun eğme” anlamına gelir.

Müslümanlar, İsa’nın gerçekten bir peygamber olduğuna inanıyorlar, ancak son peygamber Hz. Muhammed olduğu için Hz. İsa’yı yalnızca birkaç peygamberden biri olarak görüyorlar.

Müslümanlar İslam’ın her zaman var olduğuna inanırken, başlangıç tarihinin kabul edildiği tarih Hz. Muhammed’in öğretilerinin etrafında toplanmıştır.

Müslümanlar, her bir Müslüman’ın iyi bir yaşam sürdürebilmesi için İslamın Beş Şartı olarak bilinen kurallara uyulması gerektiğini düşünürler.

Hinduizm

Hinduizm

Takipçiler: 1.15 milyar

Köken: Hindistan Yarımadası

Birincil Tanrılar: Yaratan Brahma, Koruyucusu Vishnu ve Yok Edici Shiva

Kutsal Metin: Vedas

Hinduizm Nedir ?

Hint inanışlarına göre din ne demek? Hindistan’daki İndus nehrinin yakınında ortaya çıkan Hinduizm, tanrı Brahman’ın çeşitli biçimlerindeki inancına odaklanır. Bununla birlikte, Hindular, tanrının ruhunun her şeyde mevcut olan evrensel bir ruh olduğuna inanır.

Brahman’ın üç ana formu Yaratıcı Brahma, Koruyucu Vishnu ve yok edici Shiva’dır. Hinduizm’in çeşitli biçimleri, birçok geleneği kapsayan ancak katı bir inanca uymayan ve kişiden kişiye farklılık gösteren biçimlerdedir.

Daha yaygın olan Hindu inançlarından biri, hepimizin mevcut varlığımızı geçmiş yaşamlarımızdaki davranışımızın bir sonucu olarak yaşadığımızdır. Nihai amaç, ölüm ve yeniden doğuş döngüsünün kendini gerçekleştirmesi ve ortadan kaldırmasıdır. Bu nihai duruma “Moksha” denir.

Budizm

Budizm

Takipçiler: 520 milyon

Köken: Hindistan Yarımadası

Birincil Tanrılar: Çeşitli Budalar, Bodhisattvalar ve diğer tanrılar

Kutsal Metin: Tripitaka, Mahayana Sutras ve Ölülerin Tibet Kitabı

https://www.youtube.com/watch?v=RDFYDsuLx-s

Budistler için din ne demek? Budizm, mensupları tarafından genellikle bir din değil, aynı zamanda bir felsefe ve bir yaşam tarzı olarak kabul edilen eşsiz bir dindir.

Hikayesi, Prens Siddhartha Gautama’nın, Sekiz Katlı Aydınlanma Yolunu keşfedene kadar, çeşitli şeytanların baştan çıkarıcıları ile savaşıp, 49 gün boyunca bir ağacın altında oturması üzerine kuruludur. İnsanlara acı çekme duygusunun kendi içlerinde olduğunu ve Nirvana’ya ulaşmak için arzu duygusunun aşılması gerektiğini öğretti.

Budizm de genellikle başka büyük dinlerde olduğu gibi tek bir kutsal metin yoktur. Bunun yerine Budistler, “Asil Gerçeği” daha iyi anlayabilmek için “Sutras” adı verilen kutsal yazılar ve diğer eğitim metinlerini öğrenirler.

Şintoizm

Şintoizm

Takipçiler: 104 milyon

Köken: Japonya

Birincil Tanrılar: Kami

Kutsal Metin: Kojiki ve Nihon-gi

Şintoizm (Sanat Tarihi / Asya Sanatı)

Şintoizim dinine mensup olanlar için din ne demek? Shintoism’in mensupları “Kami” atalarının temel ruhları olduğu bilinen tanrılara inanır.

Bu dinin Çin sayesinde bilinen ve Japonya’da da yaygın olan Budizm’den farklı bir din olduğunu vurgulamak için adlandırılmış ve tanımlanmıştır. Bununla birlikte, Şintoizmin inancı Japonya’ya özgüdür ve bir kurucusu olmadan ve katı dini öğretiler olmadan uzun süredir varlığını sürdürmüştür.

Shinto mutlakları dikte etmiyor ve insanların kendi doğalarını takip etmeye ve kötü ruhları Kami’ye inanarak kendilerin uzak tutmaya teşvik ediyor. İnsanlar Kami’ye olan saygısını Japonya’da bulunan çeşitli tapınaklarda gösteriyorlar.

Exit mobile version