Damla Sönmez Kimdir | Aziz Dizisinin Başrol Oyuncusu Damla Sönmez Evli mi?

damla-sonmez-kimdir-14-1636141313.jpg

Damla Sönmez kimdir? Dün itibariyle yayınlanan dönem dizisi Aziz’in başrolünde yer alan oyuncu Damla Sönmez, büyük beğeni topladı. Son olarak Çukur dizisinde karşımıza çıkan oyuncu, Aras Bulut İynemli ile partner olmuştu. Bu dizi sonrasında Aras Bulut İynemli ile aralarında aşk dedikoduları çıkan ikilinin özel yaşantısı da bir hayli araştırılmıştı. Peki, Damla Sönmez kimdir? Damla Sönmez çocuğu var mı?

Damla Sönmez Kimdir? Damla Sönmez Yaş Bilgisi Nedir?

Damla Sönmez kimdir? Damla Sönmez kaç yaşında merak ediyorsanız hemen söyleyelim. 3 Mayıs 1987 doğumlu oyuncunun yaş bilgisi, 34’tür. Oyuncu boğa burcudur.

1- Damla Sönmez Kim Nereli? Damla Sönmez Fransızca Biliyor mu?

Damla Sönmez kim nereli? Oyuncu İstanbul doğumludur. Bir dönem oyuncunun Fransa’da olduğu ve orada yaşamını sürdürdüğü ortaya çıkmıştı. Oyuncunun Fransa ile arasındaki asıl ilişki ise St. Joseph Fransız lisesinden mezun olmuş olması ve bir dönem orda yaşamış olmasıdır. Damla Sönmez, ana dili gibi Fransızca ve İngilizce konuşmaktadır.

2- Damla Sönmez Babası Nereli? Damla Sönmez Annesi Kimdir?

Damla Sönmez babası nereli sorusu ise oyuncunun Çerkes kökenli olmasından kaynaklı araştırılmaktadır. Babası Muammer Sönmez’in aslen Çerkes olduğu ve büyük dedelerinin İstanbul’a göç ettiği bilinmektedir. Oyuncunun annesini ismi ise Figen Sönmez’dir. Oyuncunun ailesi İstanbul’da ikamet etmektedir.

3- Damla Sönmez Boyu | Damla Sönmez Kaç Kilo?

Minyon bir görünüme sahip Damla Sönmez boyu 1.62’dir. Damla Sönmez kaç kilo merak edenler için, 53 kilodur. Minyon görünümü sebebiyle oyuncu yaşından çok daha genç göstermektedir.

4- Damla Sönmez Hangi Üniversite Mezunu?

Damla Sönmez ilk olarak Fransız lisesini bitirdikten sonra Fransa’da oyunculuk eğitimi almıştı. Sarbonne Üniversitesi tiyatro eğitimi sonrasında ülkemize geri dönüş yapan oyuncu burada da eğitimini sürdürdü.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarına yerleşen oyuncu, 2 yıl keman 1 yıl piyano dersi aldı. Son olarak ise Yeditepe Üniversitesinde Tiyatro bölümünü bitirdi. New York Film Akademisine giden güzel oyuncu, burada Meisner tekniği hakkında detaylı bilgiler edindi.

5- Damla Sönmez Kaç Yaşında Oyuncu Oldu? Damla Sönmez Hangi Ajansta Kayıtlı?

Damla Sönmez kaç yaşında oyuncu oldu? Güzel oyuncu, yaşı henüz 17 iken dizi sektöründe yer almaya başladı. Damla Sönmez o dönem Avşar Ajans bünyesinde yer alıyordu.

6- Damla Sönmez Hangi Dizilerde Oynadı? Damla Sönmez Dizileri

Damla Sönmez hangi dizilerde oynadı, kısaca bahsedelim. Oyuncu ilk olarak Camdan Pabuçlar dizisinde Gülçin karakteri ile karşımıza çıkmıştı. Daha sonra sırasıyla Omuz Omuza, Kapıları Açmak, Şarkılar Susmasın, Sahte Prenses ve Fırtınalı Aşk gibi dizilerde yer aldı.

Damla Sönmez Emret Komutanım adlı dizideki Karamel karakteri ile herkesi kendisine hayran bırakmıştı. Bu karakter onun kariyerinin adeta dönüm noktası oldu. Bu projeden hemen sonra Gece Gündüz dizisinde yer alan oyuncu, 2010 yılında Türkan dizisinin Turhan karakteri olarak karşımıza çıkmıştı.

Birkaç yıl ekranlara ara veren Damla Sönmez 2014 yılında Güllerin Savaşı adlı dizideki Gülru karakterini canlandırmıştı. Barış Kılıç, Yiğit Kirazcı ve Canan Ergüder gibi başarılı isimlerin yer aldığı bu proje, oyuncunun kariyerinin zirvesine ulaşmasını sağladı. Bu proje sonrasında oyuncuyu Aşk ve Gurur, Masum Değiliz gibi dizilerde görmüştük. 

Yiğit Kirazcı kimdir, bilgi almak için tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=sLkuHwk0B8k

Oyuncunun Güllerin Savaşı kadar ses getiren projesi ise Çukur oldu. Bu dizide Efsun Koçovalı karakterine hayat veren Damla Sönmez, Aras Bulut İynemli ile partner olmuş ve çok sevilmişti.

Son olarak Damla Sönmez dizileri arasında ise Aziz yer alıyor. Bir dönem dizisi olarak yayınlanacak olan Aziz dizisinde oyuncu Dilbura rolüne hayat verecek.

7- Damla Sönmez Filmleri Nelerdir?

Damla Sönmez filmleri listesi ise dizileri gibi bir hayli kalabalıktır. Oyuncunun filmleri arasında ilki 2009 yılında gösterime giren Kampüste Çıplak Ayaklar filmdir. Bu film projesi sonrasında ise oyuncu sırasıyla;

Bornova BornovaÇakal,Mahpeyker: Kösem SultanKurtuluş Son Durak,Uzun Hikaye,Sen Aydınlatırsın Geceyi,Deniz Seviyesi,Ayla,Sibel gibi projelerde yer almıştır.

8- Damla Sönmez Evli mi? Damla Sönmez Eşi Kimdir?

Peki, tüm bu bilgilerden sonra Damla Sönmez evli mi bundan bahsedelim. Oyuncu hayatı boyunca hiç evlenmemiştir. 2018 yılında oyuncu Ushan Çakır ile olan 6 yıllık ilişkisini taçlandırmış ve nişanlanmıştı.

İddialara göre Damla Sönmez Ushan Çakır ile evlenmeyi beklemekten bıkmış, nişanı atmıştı. 2020 yılında çift sessiz sedasız yüzükleri atarak, ayrılma kararı almışlardı.

9- Damla Sönmez Sevgilisi Var mı?

Şimdilerde Damla Sönmez sevgilisi var mı yok mu net olarak bilinmemektedir. Bundan birkaç ay öncesinde oyuncunun Aras Bulut İynemli ile aralarında aşk dedikoduları çıkmış, birbirleri ile baş başa tatile gittikleri iddia edilmişti.

O dönem oyuncu Aras Bulut İynemli, Biga Önal ile ayrılmış. Daha sonra Biga Önal ile barışan İynemli ile Damla Sönmez’in gerçekten bir aşk yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor.

10- Damla Sönmez İnstagram Hesabı Nedir? Damla Sönmez Twitter Hesabı Nedir?

Damla Sönmez sosyal medya platformlarını şu sıralar oldukça aktif kullanmaktadır. Özellikle Aziz dizisinin tanıtımlarına sık sık yer veren Damla Sönmez İnstagram hesabı @iamdamlasonmez şeklindedir.

Oyuncunun bu platform üzerinde 1.8 milyonu aşkın takipçisi bulunmaktadır. Damla Sönmez Twitter hesabı ise @DamlaSonmez şeklindedir. Oyuncunun bu mecrada yaklaşık 100 bin takipçisi mevcuttur.

Exit mobile version