Cennet Hurması faydaları saymakla bitmeyecek zenginlikte bir meyvedir. Cennet Hurması halk arasında Trabzon Hurması ve Akdeniz Hurması olarak da bilinir. Şekil ve renk itibariyle tıpkı bir domatesi andırır. Subtropik iklim etkilerinin görüldüğü Akdeniz İklimi gibi iklim şartlarında yetişir. Ağaç formunda yetişen meyve Türkiye’de ilk olarak 1920 yılında Hatay civarında Fransızlar yetiştirmiştir. Asıl vatanı Çin ve Japonya olan meyvenin Türkiye’de yetiştirilme alanı Karadeniz kıyı kesimi Akdeniz kıyı kesimi ve Hatay’dır.
Cennet Hurması bir kış ayı meyvesidir. Taze olanları son bahar kış mevsiminde hasat edilip istifademize sunulur. Ama kurutulmuş Cennet hurmasını 12 ay boyunca temin edebilirsiniz.
Cennet Hurması A vitamini, mineraller ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir meyvedir. A, C, B1, B2, B3 vitaminleri yanı sıra karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, protein, demir, sodyum, magnezyum ve potasyum bulunur.
Cennet Hurmasının Faydaları Nelerdir?
Cennet Hurması faydaları konusunda yapılan tıbbi araştırmalar hurmanın insan vücudunda birçok sisteme olağan üstü fayda sağladığını göstermiştir. Kalp damar rahatsızlıkları, sindirim problemleri tedavisinin yanı sıra bağışıklık sistem kuvvetlendirici olarak da etkilidir. Lifli yapısı sayesinde çok sağlıklı bir ara öğün ve metabolizma çalıştırıcı olduğundan zayıflamak isteyenlerin diyet listesinde bulunması gerekir. Kolesterol rahatsızlığı ve yüksek tansiyon şikayetlerini dengelemeye yardımcı olur.
Cennet Hurması içerisindeki demir sayesinde kansızlık tedavisinde doğal takviyedir. Sindirim sistemine olan faydası ise kabızlık sorunu yaşayan ya da gastrit problemi olanlarda etkili olmasıdır.
Cennet Hurması kış hastalığı olan grip ve nezleye karşı bağışıklık güçlendiricidir. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde kansere karşı da bir kalkan vazifesi görür.
Cennet Hurması içeriğindeki vitamin, protein ve mineraller sayesinde cildi toparlar, sıkılaştırır ve parlatarak genç bir görünüm kazandırır. Burada size uygulaması son derece kolay bir cennet hurması maskesi ve tarifini ekliyoruz.
Gençleştirici Cennet Hurması Maskesi
1 tane küçük olgunlaşmış cennet hurması1 tane yumurta beyazı1 çorba kaşığı üzüm pekmezi1 çorba kaşığı yulaf unu
Tüm zamanlarda kullanılabilecek olan Cennet Hurması maskesinin hazırlanışı; öncelikle hurmayı yıkayıp kabuklarını soyun. Sonra çekirdeklerini çıkarıp meyveyi bir kasenin içerisine alın. Yumurta beyazı, pekmez ve yulaf ununu ekleyip birbirlerine iyice karışana kadar çırpın. Temiz cilde maskeyi sürüp 20 dakika bekleyip durulayın. Birkaç uygulamadan sonra cildinizdeki gözle görülür farkı sizde hissedeceksiniz.
Hamilelikte Cennet Hurması faydaları hem anneye hem bebeğe etkileri açısından çok fazladır. İçeriğindeki fosfor ve kalsiyum bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Bebeğin kalp kasları ve görme duyusunun gelişimi için etkili olan karoten ve A vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendirir.
Emziren annelerin de Cennet Hurmasının faydalarından ve süt yapıcı özelliğinden dolayı bol bol tüketmesi faydalı olur. Ek gıda döneminde Cennet Hurmalı muhallebiler yapılarak bebeklere verilebilir.
Cennet Hurması Nasıl Yenir?
Cennet Hurması mevsiminde taze olarak tüketilmesi makbuldür fakat kurutulmuş olanları alınarak onlarda tüketilebilir. Cennet Hurmasının tazesini diğer bütün meyvelerde olduğu gibi yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp ister kabuklu ister kabuksuz şekilde yiyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey hurmanın olgun olmasıdır. Ne kadar olgun olursa o kadar lezzetli ve yemesi daha rahat olur. Çünkü ham hurmaların mayhoş ve yutması zor olan bir yapısı vardır.
Cennet hurması faydaları için çeşitli tariflerden deneyebilirsiniz. Cennet hurmasını kurutarak tüketebileceğiniz gibi ayrıca üresini yaparak çocuklara da yedirebilirsiniz. Cennet hurmalı tatlı, cennet hurmalı kek, cennet hurmalı pastalar yapabilirsiniz. Aşurelerinize cennet hurması katabilirsiniz. Cennet hurması reçeli, cennet hurmalı puding veya cennet hurması ile smoothie hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Cenney hurmalı limonata yapabilirsiniz.
Cennet hurmalı tarifler denemek isterseniz burayı tıklayabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili yorum yapabilirsiniz.