Bu Ünlü İsimler Ölülerle İletişim Kurduğuna İnanıyordu!

bu-unlu-isimler-olulerle-iletisim-kurduguna-inaniyordu-2.jpg

Edison’dan kraliçe Victoria’ya, ünlü yazar Dan Akyroyd’dan Abraham Lincoln’un eşi Marry Todd Lincoln kadar pek çok ünlü isim, ölülerle iletişim kurduğuna inanıyordu!

19. Yüzyılın önde gelen isimlerinden bazıları, ölülerle iletişim kurduğuna inanıyor ve bunu her defasında dile getiriyorlardı. 1840’lı yılların sonrasında ruhlarla iletişim kurulabileceği fikri yani modern spiritüalizm inanışı, Kate ve Margaret Fox isimli kız kardeşlerin ruhlarla iletişim kurduklarını iddia etmesiyle yaygınlık kazandı.

Kimilerine göre ruhlarla iletişim kurmak imkansızdı ve modern spiritüalizm koca bir saçmalıktı. Ancak Edison’dan İngiltere kraliçesi Victoria’ya kadar pek çok ünlü isim, ölülerle iletişim kurabileceğine inanıyordu. Hatta spiritüalizmi bir inanıştan çok, din olarak bile giren vardı. İşte, o ünlü isimler…

Thomas Edison

Thomas Edison, ruhlarla iletişim kurulabileceğine inanan isimler arasında. 1877 yılında fonografı icat edip ilk kez kendi ses kaydını alan Edison, 1920’li yıllarda ise artık dünyada yaşamayanların sesini kaydetmenin planlarını yapıyordu. Ölülerle iletişim kurulduğuna inanan Edison, böyle bir gerçekliğin medyumlar değil; bilim insanları tarafından yapılmasını da istiyordu.

Edison, hiç kanıtlanmamış olsa da her defasında ruhlarla iletişim kurmayı dile getiriyordu. Ayrıca Edison’un ölümden sonra insanlara neler olduğuna dair de birçok hipotezi bulunuyordu.

Kraliçe Victoria

Eşi Albert’in ani ölümüyle yasa boğulan kraliçe Victoria, öbür dünyaya göç eden eşiyle iletişim kurabileceğine inanıyordu. Bu dönemde Robert James Lees adlı genç bir medyum, kraliçenin eşi Albert’in bir mesaj bıraktığını iddia etti.

Bunu duyan kraliçe daha sonra genç medyumla bir seans gerçekleştirdi ve yapılan seansların ardı arkası kesilmedi. İngiltere kraliçesi Victoria, ölen eşi Albert ile iletişim kurmak için Buckingham Sarayı’nda sayısız seans yaptı.

Marry Todd Lincoln

Abraham Lincoln’un karısı Marry Todd Lincoln, oğlu Willie’in küçük yaşta tifo nedeniyle ölmesi sonrasında spiritüalizme karşı ilgi duymaya başladı. Öncelikle, bu acıyla başa çıkmak için seanslara katılım sağlayan Marry Todd Lincoln daha sonra bu seansları fazlalaştırmaya ve hatta ev sahipliği yapmaya başladı. Beyaz Saray Tarih Derneği’ne göre bayan Lincoln, saraydaki kırmızı odayı spiritüal seanslar için kullandı.

Sir Arthur Conan Doyle

19.yüzyılın önde gelen spiritüalistlerinin başında, Sherlock Holmes’un yaratıcısı yazar Arthur Conan Doyle geliyor. Medyumların gücüne inanan ünlü yazar aynı zamanda perilerin de varlığına inanıyordu. 1880 yılında spiritüal bir seansa katılan yazar Doyle, burada ruhlarla iletişim kurmanın mümkün olduğuna tamamen inanmıştı ve bilincin, bedenden ayrı olarak var olabileceğini düşünüyordu.

Tamamen ikna olan ünlü yazar Arthur Conan Doyle, bu düşünceyi yaymak için Amerika ve Avrupa’yı gezdi. Yazar Doyle, Pheneas adlı bir ruhun da hem kendisi hem de eşiyle sürekli olarak iletişim kurduğunu da iddia etmişti.

Victoria Woodhull

ABD’ye ilk kez başkan adayı olan Victoria Woodhull, gençlik yaşından beri ölülerle iletişim kurabileceğine inanıyordu. Hatta Victoria Woodhull, yakın çevresindeki kişilere, kendisini koruyan ve kendisine rehberlik eden ruhların olduğundan söz etmişti. Bu nedenle de cesur adımlar atmaktan hiç çekinmiyordu.

Hilma af Klint

İsveçli ressam Hilma af Klint, soyut sanatın popüler olmasından önce yaptığı soyut eserler ile ünlü olmuştu. Spiritüalist inanışı ilk olarak 17 yaşındayken başlayan Klint, yaptığı seanslarda ölü insanlarla iletişim kurduğunu iddia ediyordu. Ayrıca ünlü ressam Klint, ruhların rehberliği ile çizimler yaptığını öne sürmüştü.

Daniel Edward Aykroyd

Ölülerle iletişim kurduğuna inanan, günümüze daha yakın isimlerden biri; Dan Aykroyd. Düzenli olarak yaptığı spiritüel seanslarla tanınan Emmy Ödüllü oyuncu ve müzisyen Daniel Edward Aykroyd, 2020 yılında verdiği bir röportajda spiritüalizme inandığını ve hatta bunu dini olarak gördüğünü kaydetmişti.

Exit mobile version