Bu Bitkiler Şifa Dağıtıyor! Hastalıkların Tedavisinde Kullanılan Şifa Kaynağı Bitkiler

Şifa kaynağı bitkiler sayesinde yüzyıllardır hastalıklar tedavi ediliyor. Peki bu bitkiler nelerdir? Kedi otundan sarı kantaron kadar şifa dağıtan bitkiler… Şifa kaynağı bitkiler sayesinde insanlar yüzyıllardır hastalıklarını tedavi edebiliyor. Modern çağda da kimyasal ilaçların yanı sıra bitkiler hastalıkların tedavi edilmesi için sık kullanılıyor. Bitkisel tedavi her geçen gün önemini arttırırken, kullanılacak bitkiler hakkında bilgi sahibi […]

Şifa kaynağı bitkiler sayesinde yüzyıllardır hastalıklar tedavi ediliyor. Peki bu bitkiler nelerdir? Kedi otundan sarı kantaron kadar şifa dağıtan bitkiler…

Şifa kaynağı bitkiler sayesinde insanlar yüzyıllardır hastalıklarını tedavi edebiliyor. Modern çağda da kimyasal ilaçların yanı sıra bitkiler hastalıkların tedavi edilmesi için sık kullanılıyor. Bitkisel tedavi her geçen gün önemini arttırırken, kullanılacak bitkiler hakkında bilgi sahibi de olunması önemli… Özellikle de düzenli olarak kullanılacak bitkilerin doktor bilgisi dahilinde tüketilmesi gerekiyor. İşte, geçmişte olduğu gibi günümüzde de hastalıkların tedavisinde kullanılan şifa kaynağı bitkiler

Kedi Otu

Kedi Otu

Geleneksel tıpta en fazla kullanılan şifa kaynağı bitkiler arasında kedi otu yer alıyor. Çiçekleri ve bitkileri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan kedi otu, kas ağrısından baş ağrısına, menopozdan regl sancısına kadar pek çok şey için kullanılabiliyor. Özellikle uykusuzluk sorununa olumlu etki ettiği bilinen kedi otu çay olarak ya da kapsül olarak kullanılabiliyor.

Sarı Kantaron Otu

Sarı Kantaron Otu

Günümüzün en popüler şifa kaynağı bitkiler listesinde hiç kuşkusuz sarı kantaron otu bulunuyor. Kullanımı Antik Yunan’a kadar dayanan sarı kantaron otu geçmişte depresyon, akciğer hastalıkları, uyku bozukluğu ve depresyon gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmış. Günümüzde de sarı kantaron otu özellikle yara izlenirinin tedavisinde kullanılıyor.

Ginseng

Ginseng

Hem kurutulup toz haline kullanılabilen hem de çay gibi demlenebilen ginseng özelliği; vücuttaki enflamasyonu gidermesi ve bağışıklık sistemine katkı sağlaması. Özellikle Çin tıbbında yaygın olarak kullanılan Ginseng insan vücudunun enerjisini de artırıyor. Bu nedenle de günümüzde pek çok takviye edici gıda içerisinde ginsenge yer veriliyor.

Ekinezya Bitkisi

Ekinezya Bitkisi

Ekinezya bitkisi konu çiçeği olarak da biliniyor ve bu bitki, tüm dünyada en yaygın bilinen şifa kaynağı bitkiler arasında. Tıbbi amaçlı olarak hem kökleri hem de yaprakları kullanılan ekinezya özellikle de kış aylarında sık yaşanan soğuk algınlğı rahatsızlığına karşı koruma sağlıyor. Soğuk algınlığı semptomlarını hafifleten ekinezya bitkisi hem çay olarak hem de takviye kapsül olarak kullanılabiliyor.

Mürver Bitkisi

Mürver Bitkisi

Türkiye’de de şifa kaynağı bitkiler denince yaygın olarak bilinen mürver de alternatif tıpta sık kullanılan bitkiler arasında. Antiviral özelliklere sahip mürver bitkisi aynı zamanda antioksidanlar açısından da güçlü. Uzun yıllar boyunca diş ağrısı, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve kabızlık için kullanılan bu bitki, pastil olarak veya şurup olarak tüketilebiliyor. Ancak mürver bitkisinin yan etki göstermemesi için olgunlaşmış olanının kullanılması gerekiyor.

Zerdeçal

Zerdeçal

Koronavirüs pandemisi döneminde yararları sık sık gündeme gelen zerdeçal şifa kaynağı bitkiler listesinde. Oldukça güçlü bir anti infalamatuar olan zerdeçal hem vücutta gelişen enfeksiyonların giderilmesinde etkili hem de ağrıların giderilmesinde. Eğer sağlığınız için zerdeçalın gerekli olduğunu düşünüyorsanız yemeklerinizin içine bir miktar zerdeçal ekleyebilirsiniz.

Ginkgo Biloba Mabet Ağacı

Ginkgo Biloba Mabet Ağacı

Çin’de yaygın olarak bilinen Ginkgo Biloba mabet ağacı ismiyle de anılıyor ve şifa kaynağı bitkiler arasında. Çin tıbbında yüzyıllardır hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılan Ginkgo Biloba antioksidanlar açısından oldukça zengin. Cinsel işlev bozukluklarının tedavisinden depresyona kadar pek çok sorunda kullanılabilen bu bitki oldukça dikkatli kullanılmalı. Çünkü yan etkileri söz konusu olabiliyor.

Exit mobile version