Branda Kapı Modelleri | 8 Farklı Hızlı PVC Kapı Avantajları!

branda-kapi-hizli-pvc-kapi

Branda kapı modelleri günümüzde sık tercih edilen bir diğer adıyla hızlı PVC kapı olarak adlandırılan yapılardır. Bahsedilen bu ürünlerin kullanım alanları ve aynı zamanda kullanım sonucu avantajları oldukça fazladır.

Günümüzde kapı kapsamında kullanılan çeşitli modeller bulunmaktadır. Genellikle kişisel kullanım kapsamında ev tipi kapı modelleri bilinir. Fakat sanayi ve iş yapılan, çok insanın bulunduğu alanlarda kapı modelleri değişecektir.

Branda kapı modelleri bu kapsamda araştırılarak kullanılabilecek modellerdir. Hızlı PVC kapı modelleri olarak da adlandırılan bu yapıların kullanım alanları benzerlik gösterir.

Çünkü kullanım sonunda kullanıcılara ve iş yerine katacağı benzer avantajlar söz konusudur. Başta çalışanlar olmak üzere iş alanlarında hızlı hareket etmeyi ve yüksek dayanıklılığı sağlayacaktır.

Branda Kapı Nedir? Hızlı PVC Kapı Ne Demek?

Özel malzemelerden üretilerek normal bir kapıya kıyasla farklı açılıp kapanan kapı çeşitleridir. İki farklı isimlendirmeyle kişiler arasında duyulmaktadır. Genelde branda kapı olarak bilinmekle birlikte hızlı PVC kapı ya da hızlı branda kapı olarak adlandırmaları da mevcuttur.

Bahsedilen bu kapıların üretim malzemeleri kullanım alanına göre değişiklik gösterir. Çoğu zaman uzun süreli kullanım ömrüne sahip olması amacıyla kaliteli malzeme kullanıldığı görülür.

Bunun yanı sıra kapının açılış ve kapanış şekli değişiklik gösterir. Kapıya verilen yönlendirme ile kapı üst kısma doğru toplanarak açılmakta ve tersine doğru da kapanmaktadır.

Hızlı Branda Kapı Nerelerde Kullanılır?

Hızlı pranda kapı modelleri günümüzde çeşitli ortamlarda kullanılabilmektedir. İncelendiğinde kullanım noktalarının ortak özelliklerine ulaşmak mümkündür. Bu ortak özelliklerden birisi yoğun işlemlerin yapıldığı, hızlı giriş ve çıkışların yapılması gereken iş ortamları olmasıdır.

Başta fabrika gibi üretim alanlarında ve hizmet verilen noktalarda işlemlerin aksamaması adına yapılması gereken temel unsur, hızlı olmaktır. Normal kapılarda bu hızı istenen seviyede tutmak zor olabilir.

Ancak kullanılacak branda kapı sistemleri ile istenen düzeyde hız elde edilebilir. Peki hızlı PVC kapı sistemleri nerelerde kullanılır?

İlk olarak fabrika ortamlarında kullanıldığı görülür. Fabrikalarda malzeme getirmek, üretilen ürünlerin çıkışını sağlamak adına giriş-çıkış trafiği çok olur. Bununla birlikte fabrika içini dışarıdan gelen hava dalgasından korumak adına tercih edilir.

Hızlı PVC Kapı Sistemleri

Otoparklarda da hızlı branda kapılar rahatlıkla kullanılabilir. Bu aşamada dilerseniz kapı üzerinde sistemin kurulumu  sırasında farklılıklar da meydana getirilebilir. Temel amaç kapının ortama daha iyi uyum sağlayarak kullanım kolaylığı sağlamasıdır.

Mağaza depolarında kullanıldığı da rastlanılan durumlardan birisidir. Mağaza depolarında sık sık ürün çıkışı gerçekleşir. Ürün çıkışında pratiklik sağlamak kadar aynı zamanda ürünleri korumak amacıyla tercih edilebilir.

Boyahaneler, boyama işlemlerinin yapıldığı aşamalardır. Sanayilerde ya da oto-tamirlerde boyama alanlarını diğer noktalardan ayırmak, boyanın kokusu ve diğer zararlarından korunmak amacıyla kullanıldığı görülür.

Bahsedilen branda kapı sistemleri sadece dış kapı olarak en uzak alanlarda değil aynı zamanda iç alanlarda ortamları bölmek amacıyla da tercih edilebilir. Bu açıdan bakıldığında aslında gıda sektöründe gıdaları birbirinden ayırmak adına da kullanılabilir. Sektör kapsamında kısıtlaması yoktur, her alana uygundur.

Branda Kapı Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde hızlı PVC kapı sistemleri birden fazla çeşidiyle müşterilere sunulmaktadır. Kullanım alanına, görünüm şıklığına ve fiyatına bağlı olarak tercihler yapılabilir.

A- Fermuarlı Branda Kapı

Fermuarlı hızlı branda modelleri, özellikle yaz-kış kullanım sağlamak isteyenlerin tercihidir. Bu modelin kullanımı dört mevsime uyum sağlar.

Dilediğiniz zaman fermuarını kapatarak tamamıyla kapalı bir alan tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte fermuarını havanın sıcaklığına bağlı açarak alanı havalandırmanız da mümkündür.

Özellikle kafelerde, çardaklarda kullanımıyla ön plana çıksa da birçok alana uyum sağlamaktadır. Fiyatları da diğer branda modelleri ile kıyaslandığında daha uygundur.

B- Sarmal Branda Kapı

Hızlı PVC kapı modelleri arasında sarmal kapılar tercihiyle öne çıkan birçok alan vardır. Sarmal brandalar adından da anlaşılacağı üzere açılış-kapanış sırasında sarmal bir yapıya bağlı olarak hareket eder.

Kurulum sonrası kapının üst alanında dairesel halde bulunan bir nokta bulunur. Kapıyı kapatmak istediğinizde sarmal bu yapıya kapı katlanarak toplanmaktadır.

Diğer kapılardan ayrılan özelliği ise hızlı bir yapıya sahip olmasıdır. Kısa sürede üst kısımda bulunan yapısına sarılarak toplanacak, geçiş için imkân verecektir.

C- Katlanır Branda Kapı

Katlanabilir yapılar çoğunlukla PVC pencerelerde karşımıza çıkar. Fakat kapılarda da bu tarz bir durum olabilmektedir.

Bu modelde hem pencere hem de kapı anlamında kullanım sağlayabilirsiniz. Geniş alanda tekli kapı/pencere görünümünde yapılar kurulur.

İstenen aşamada isterseniz tekli olarak pencereleri, kapıları açabilirsiniz. Fakat ihtiyaç duyulan aşamada tüm kapıları kaydırma sistemi üzerinde hareket ederek, katlayarak açabilirsiniz.

D- Şeffaf Branda Kapı

Şeffaf hızlı PVC kapı modelleri sık karşılaşılan modellerden birisidir. Bu modeller sayısız alanda kullanım ömrüne sahiptir. Adını sahip olduğu görümünden almaktadır.

Şeffaf yapısı sayesinde içeride bulunan işlemler ve malzemeleri doğrudan görmeyi sağlar. Fabrika gibi iş ortamlarında kullanıldığı gibi aynı zamanda kafe gibi ortamlarda da kullanımı görülür.

E- Seksiyonel Kapı

Seksiyonel kapı modelleri firmalar tarafından kimi zaman branda modelleri arasında alınabildiği gibi çoğu zaman branda modellerinden ayrı satılmaktadır.

Bu modellerde fark, birden fazla parçanın bir araya getirilmesiyle montaj yapılması bulunur. Elbette diğer modellerde de birden çok parça oluşabilir. Ancak seksiyonel kapılarda parça sayısı daha fazladır.

Firmalar tarafından tüm parçalar temin edilerek kurulum sağlanmaktadır. Kullanım ömrü dolayısıyla tercih noktasında yönelim sağlanan modellerden birisidir.

Hızlı PVC Kapı Sistemleri Avantajları Neler?

Kullanılacak hızlı PVC kapı modelleri avantajları kapsamında günümüzde tercih edilmeye devam etmektedir. Aslında bu kapı modellerinin tercih edilmesinde etkili olacak sayısız fayda vardır. İşte onlardan bazıları!

1- Kolay Kurulum Sağlaması

Klasik kapı modelleri ile kıyaslandığında kurulum rahatlığı sağlamaktadır. Çoğu firma kapı modellerinde kurulum hizmeti de vermektedir. Kişisel kurulum yapacak olanlara da pratiklik sağlar.

Özellikle kısa sürede kullanılması gereken yerlerde sipariş verildiği takdirde hemen kurulum yapılarak, kullanıma sunulacaktır. Böylece iş ortamlarda aksama olmadan ilerleme sağlanır.

2- Kullanım Kolaylığı Sunması

Hızlı PVC kapı çeşitleri sadece kurulum kolaylığı değil aynı zamanda kullanım kolaylığı da sunmaktadır. Tek bir alana basılarak kapıların pratik olarak kullanımı gerçekleştirilebilir.

Ekstra bir uğraş gerekmeden rahatlıkla kapıları güncel olarak kullanma olasılığı yüksektir. Yapmanız gereken tek bir tuş sayesinde kapıyı saniyeler içinde açıp kapatmak olacaktır.

3- Hızlı PVC Kapı ile Uzun Ömürlü Kullanım

Klasik kapılarla kıyaslandığında branda kapı sistemleri daha uzun ömürlü olmaktadır. Bunda etkili olan unsur üretim sırasında kullanılan malzemelerin kaliteli olması bulunur.

Kişiler tercih edeceği firma kapsamında kaliteye bağlı olarak değişiklikler görebilir. Tam da bu aşamada güvenilir bir firmadan tercih yapmak gerekir. Böylece tekrar tekrar alışveriş yapmaya gerek kalmadan yıllarca kullanabilirsiniz.

4- Dışarıdan Gelen Rüzgara Karşı Dirençli

Kapı modellerinin kullanım sebeplerinden birisi dışarıdan gelen etkenlere karşı içeride bir koruma sağlamaktır. Bu modellerin de rüzgara karşı ciddi bir direnç gösterdiği görülmektedir.

Rüzgarın içeriye geçişini yüksek miktarda kesmektedir. 80 km/s rüzgar hızına kadar dirençlidir. Böylece hava koşullarına da direnerek kullanım ömrünü arttırmaktadır.

5- İç Alanı Dış Faktörlerden Koruyabilme

Aslında branda kapı modelleri hem iç alanı dış faktörlerden hem de iç alanda gerçekleştirilecek faaliyetlerin zararlarından dış noktaları korumaktadır.

İç alanlarda kullanımında birden fazla bölüm oluşturur. Bu bölümler hiçbir şekilde birbirinden etkilenmeyecektir. Örnek olarak boyama noktaları gösterilebilir. Boyama yapılan alanın etkenleri dışarıya hiçbir şekilde geçmeyecektir.

Branda Kapı Modelleri

6- Hızlı Hareket Etme İmkânı Sağlama

Başlıca fabrika ve üretim alanlarında kullanılan hızlı PVC kapı sistemleri belirli amaç uğruna satın alınmaktadır. Bunun temel amacı da ortamda hızlı ve rahat kullanım sunmaktır.

Kapıların hızlı bir şekilde açılıp kapanması işlemlerin aksamamasını sağlar. Bu aksamanın önüne geçebilmek amacıyla klasik kapı modelleri değil, hızlı PVC kapı sistemleri kullanılmalıdır.

7- Bakım ve Maliyet Düşüklüğü

Tercih edilecek farklı kapı modellerinde dönem dönem yapılması gereken bakım ve düzenlemelerin maliyeti artış gösterebilmektedir.

Ancak satın alınan bu modellerin bakımları sandığınız kadar çok değildir. Sık sık bakım yaptırmanız gerekmez. Sık bakım gerektirmediği gibi bakımları sırasında da yüksek meblağlar ödemeniz gerekmez.

8- Birbirinden Farklı Modele Sahip Olma

Hızlı PVC kapı sistemleri daha önce de bahsedildiği üzere birden fazla çeşitle bulunmaktadır. Her bir çeşit kullanım alanına ayak uydurması, kolay uyum sağlamasıyla alakalıdır.

Herhangi bir iş ortamına da kafe gibi hizmet noktalarına da dekoratif anlamda uygun modelleri seçebilirsiniz. Burada müşterilerin amaçları kadar estetik görünümü de beraberinde elde etmesini sağlamak mümkündür.

Branda Kapı Fiyatları Ne Kadar? 2022 Hızlı PVC Kapı Fiyatları

Bahsedilen pvc branda kapı çeşitleri, otomatik kapı mantığıyla kepenk yerine garaj kapısı ve endüstriyel yüksek hızlı kapı olarak bu alanlarda kullanılır. Firmalar ve kişiler tarafından merak edilen temel konulardan birisi de fiyatları olmaktadır.

Hızlı PVC kapı fiyatları çok değişiklik gösteren bir alandır. Zira kapı motoru, emniyet fotoseli olup olmaması ya da yüksek hızlı özelliklerine bağlı olarak ücretleri değişecektir.

Aynı zamanda modern kapı modellerin renk ve diğer çeşitlerine göre fiyatlandırmalar farklılaşır. Firmalar fiyatlara kendi kârlarını da koyduğu için çok geniş skalaya sahiptir. Firmalarla bizzat iletişime geçerek bilgi almak gerekir.

Uygun PVC Sarmal Kapı Fiyatları Hangi Firmada Bulunuyor?

Kısa sürede teslimat, uygun hızlı PVC kapı fiyatları ve yüksek kalite isteyen kişilerin tercihi Focus Kapı Sistemleri firmasından yana olmaya devam etmektedir.

Siz de ihtiyacınız olan kapı modelleri için firma ile iletişime geçerek uygun fiyat teklifleri alabilirsiniz. Böylece ihtiyacınızı da en kısa zamanda tamamlayarak işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Exit mobile version