boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz
  1. Haberler
  2. Diyet ve Sağlıklı Yaşam
  3. Boyumuzun Uzaması için Ne Yapmalıyız?

Boyumuzun Uzaması için Ne Yapmalıyız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boyumuzun uzaması için ne yapmalıyız sorusu genelde gelişim evresinde olanların merak ettiği sorulardan birisidir.

Çevresine göre kendini daha kısa bulan ya da anne ve babayı görerek kısa kalmak istemeyenler doğrudan boy uzatma yolları araştırmasına girer.

Öncelikle boyun uzamasını istemek oldukça doğal bir şeydir. Çevresel faktörlere bağlı olarak uygulanacak boy uzatma yöntemleri kısmen etkili de olacaktır.

Fakat yöntemlere geçmeden önce bilinmesi gereken bazı unsurlar vardır. Şayet 20 yaş üzerindeyseniz, artık boyunuzun uzamasının kısmen durduğunu söylemek mümkün.

Bununla birlikte boy uzunluğu %90-95 oranında kalıtıma bağlıdır. Sadece %5-10luk kısmı çevresel etkilerle değiştirmeye çalışırsınız.

Kısacası boyumuzun uzaması için ne yapmalıyız sorusu için verilebilecek tüyolar olsa da sonucunda çok üst düzey bir uzama beklememek gerekiyor. Özellikle kalıtımsal olarak uzun boy geniniz ailenizde yoksa işiniz biraz daha zor.

Doğal Yollarla Boy Nasıl Uzar?

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz

Kısa bir araştırma yaptığınızda boy uzatma yöntemleri arasında kimyasal/hazır ürünlerle boy uzatma garantili ürünler olduğunu göreceksiniz.

Özellikle 6 haftada 7 cm boy uzatma için garantili yöntem olarak sunulan bu ürünlerin kullanımı tahmin ettiğiniz üzere oldukça risklidir. Gelişim dönemi 15-16 yaş olan çocuklar için düşünüldüğünde bu durum elbette kabul edilemez.

Bu aşamada doğal yollarla boyumuzun uzaması için ne yapmalıyız araştırmaları da artacaktır. Elbette doğal yollarla boy uzatma yolları bulunmaktadır.

Doğal yollar olarak gösterilebilecek; egzersizler, hareketler, beslenme ve uyku gibi değişik durumlara dikkat ederek boy uzatmak için uğraş gösterebilirsiniz!

İşte boy uzatma egzersizleri ve dikkat edilmesi gereken unsurlar:

Boyumuzun Uzaması için Ne Yapmalıyız? 10 Cm Uzatmak için Ne Yapmalı?

Boy uzatmak için aktivite yapmadan önce hedefinizi gerçekçi olarak belirlemeniz gerekiyor. 1 günde 10 cm boy uzatmak elbette gerçekçi değildir. Bununla birlikte 1 haftada 10 cm boy uzatma hareketleri de hemen sonuç vermez.

En az 1 ay olmak üzere aylar sonra sonuçlarınızı göreceğiniz etkinlikler olduğunu unutmamanız gerekiyor. Gerçekçi olarak uygulayacağınız boy uzatma yöntemleri çevresel faktörlere bağlı olarak kısmen de olsa sonuç verir.

1- İp Atlama

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz

İp atlama esnasında başta bacak kasları olmak üzere vücudunuzda birçok kasınızı harekete geçirirsiniz. Bu kaslarınızın güçlenmesini sağlar.

Fakat güçlenmesi dışında aynı zamanda kaslarınızın esnemesinde de az düzeyde de olsa katkısı bulunmaktadır. Zıplama hareketleri boy uzatma yolları arasında bulunduğundan mutlaka gün içinde ip atlayarak destekleme yapabilirsiniz.

2- Basketbol

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz
Boyumuzun Uzaması için Ne Yapmalıyız?

Yıllardır boyumuzun uzaması için ne yapmalıyız sorusuna verilen yanıtlardan birisi basketboldur. Bu sık duyulduğu için etkisini kaybetmiş olabilir.

Araştırmalar incelendiğinde basketbolun gerçekten diğer sporlara nazaran boy uzatma yöntemleri arasında daha etkili olduğu görülmektedir.

Kasların ve kemiklerin güçlenmesi, sık sık zıplama olması ve hareketin sağlanmasından dolayı boy uzatma da etkisi azımsanmayacaktır.

3- Yüzme

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz

İlk defa karşılaşanlar için yüzme nasıl boy uzatma yolları arasında olabilir diye düşünebilirsiniz. Fakat yüzerken sandığınızdan daha fazla kasınız harekete geçer.

Kısa sürede birçok kası harekete geçirmek ve daha fazla hareket halinde bulunabilmek adına yüzebilirsiniz. Skolyoz gibi omurilik hastalıklarınız varsa da yapabilirsiniz.

4- Boyumuzun Uzaması için Ne Yapmalıyız: Uyuyun!

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz

Boy uzatmanın asıl olduğu dönemlerin başında ergenlik gelir. Fakat ergenlik döneminde gençlerin özellikle uyku düzeninde bozulmalar görülür.

Gece geç saatlere kadar ayakta durmaya bağlı olarak uyku düzeninin bozulması sağlık adına iyi değildir. Bununla birlikte boyu da uzatmayan bir durumdur.

Başta beyin olmak üzere tüm kas ve organların dinlenme, kendini yenileme süreci uyku esnasında sağlanır. Saat 10-11 gibi büyüme hormonları aktif olur. Bu yüzden düzenli uyumak kesinlikle boy uzatma yöntemleri arasında gösterilir.

5- Beslenme

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz

Beslenme her anlamda sağlıklı olabilmek adına dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Daha öncede boyumuzun uzaması için ne yapmalıyız sorusuna kas ve kemiklerinizin güçlenmesi gerektiğini söylemiştik.

Kemik ve kasların güçlenmesini sağlayan vitaminler arasında magnezyum, D vitamini ve kalsiyum gelmektedir. Özellikle bu vitaminlerin bol olduğu besinleri tüketmelisiniz.

Gerekirse doktorda vitaminlerinizi ölçtürmeli, buna göre ekstra takviye almanız da gerekebilir.

1 Haftada 10 Cm Boy Uzatma Hareketleri Her Zaman Sonuç Verir mi?

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz

Kısa süreli boy uzatma yöntemleri maalesef ki direkt etki vermez. Zira boy uzaması için kas esnemesi, kemik güçlenmesi gerekir.

Bahsedilen bu unsurlar boyumuzun uzaması için ne yapmalıyız sorusunun da yanıtıdır. Fakat bir kişinin 1 hafta gibi bir sürede kemiklerinin güçlenmesi mümkün değil.

Elbette boy uzatma hareketleri 3cm de olsa 5 cm de olsa her zaman bir sonuç verecektir. Ancak beklediğiniz sonuçların altında kalabileceği gibi daha uzun süre gerekebilir.

1 Dakikada Boy Uzatma Mümkün! Fakat Boy Uzatma Yöntemleri Konusunda Doğru Bilgi Almalısınız

boyumuzun-uzamasi-icin-ne-yapmaliyiz

Boy uzatma egzersizleri 16 yaş -15 yaş döneminde başlayarak uygulanır. 1 dakikada boy uzatma mümkün! Ancak bu 1 dakikadan kasıt ne?

Günde bir dakika tek seferde yapacağınız egzersiz maalesef ki boyunuzu uzatmaz. Başlıkta bahsedilen bir dakika boy uzatma yöntemleri düzenli olarak uygulandığında etkisini gösterir.

Eğer gün içinde çok uygun zamanınız yoksa her gün 1 dakikalık esneme egzersizleri bile size iyi gelecektir. Elbette gün içinde en az 30 dakika vakit ayırırsanız sonuçları daha olumlu alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 4 Yaş Gelişim Özellikleri Nelerdir? 4 Yaş Gelişim Özellikleri Neden Önemli? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!