Bilim İnsanlarının Dünyanın Oluşumu ile İlgili Keşfettiği Şey Uzay Tarihini Yeniden Yazabilir!

Fransız bilim insanları tarafından yapılan son çalışmalar, dünyanın oluşumu sırasında çok büyük miktarda suya ihtiyaç duyuldu keşfini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar, Dünya’nın oluşumu sırasında daha önceden varılan sonuçlar kadar kurak bir ortam söz konusu olmayabileceğine dikkat çekti. Hatta yapılan araştırmalar, oluşum sırasında ihtiyaç duyulan suyun, bugünkü okyanusların 3 katı kadar fazlası olduğunu işaret etti.  Geleneksel […]

Fransız bilim insanları tarafından yapılan son çalışmalar, dünyanın oluşumu sırasında çok büyük miktarda suya ihtiyaç duyuldu keşfini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar, Dünya’nın oluşumu sırasında daha önceden varılan sonuçlar kadar kurak bir ortam söz konusu olmayabileceğine dikkat çekti. Hatta yapılan araştırmalar, oluşum sırasında ihtiyaç duyulan suyun, bugünkü okyanusların 3 katı kadar fazlası olduğunu işaret etti. 

Geleneksel Gezegen Oluşumu ile Ters Bir Keşif

Dünya gezegeni üzerinde araştırma yapan Fransız bilim insanları, daha önce dile getirilmemiş bir keşfe ulaştı! Dünya oluşumu sürecinde şu an sahip olduğumuz okyanusların 3 katı kadar büyük bir su miktarına sahip olmuş olabilir! Birçok geleneksel gezegen oluşumu ile ters düşen bu keşif, gezegenlerin oluşumundaki aşırı ısınma sonucu oluşan dönüşümü inkar eden cinste. 

Yapılan araştırmalar, dünyanın oluşumu sırasında gezegenimizi oluşturan kaya parçacıkları içerisinde doğal yollarla depolanmış suların olduğunu işaret etmektedir. 

Islak Gök Taşları İnanışı Gerçek mi?

Bilim insanları, Dünya’nın bundan milyonlarca yıl önce çok sıcak bir gök taşı olarak var olduğunu düşünmektedir. Çok kuru bir yapıya sahip olan bu taşa yani Dünya’ya suyun, Güneş gezegeninden oldukça uzak bir yerde yer alan ıslak gök taşları ile geldiği düşünülmektedir. Fakat yapılan araştırmalar, Dünyanın var olduğu düşünülen göktaşına ” enstatit kondrit” adının verildiğini ve tamamen kuru olmadığını ortaya çıkarmaktadır. 

Farklı Enstatit Kondrit Türleri Araştırıldı!

Franda Lorraine Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda 13 birbirinden farklı türde Enstatit Kondrit yani dünyanın ham halinin olduğu gök taşı türü incelendi. Hidrojen elementinin bulunduğu yapılarda suyun varlığından söz edilebildiği için kayalarda 0.08 ile 0.54 oranında hidrojen bulunduğu keşfi yapıldı. Bu da taşların tamamen kuru olmadığı sonucunu ortaya çıkardı. 

Eğer Dünya Enstatit Kondrit Taşlarından Oluşmuşsa…

Fransız bilim insanlarına göre eğer dünya Enstatit Kondrit meteorları sayesinde oluştuysa, gezegenimizin oluşumu sırasında şu an sahip olduğumuz okyanusların tam 3 katı kadar su kaynağı kullanılmış olmalıdır. Aynı durumun Merkür, Mars ve Venüs gezegenleri için de geçerli olduğunu ifade eden bilim insanı, gezegenleri oluşturan Enstatit Kondrit meteorlarının bulunduğu bileşimlerde ve oluşumlarda suyun olmamasını imkanlı görmediklerini ifade etmektedir. 

Exit mobile version