Bilim Adamlarından İnanılmaz Keşif! 100 Milyon Yaşında Mikroplar Laboratuvarda Diriltildi!

Japon bilim insanlarından inanılmaz bir açıklama geldi. Bilim adamları yaptıkları açıklamada 100 milyon yıldan daha fazla bir süre öncesinden uykuya yatmış mikropları dirilttiklerini belirttiler. Bu organizmalar Pasifik okyanusunda bulunmuşlardı. Mikroplar farklı yapılara sahiptir ve kendilerini uyku modunda tutarak korumayı başarabildikleri bilinmektedir. Şartlar yaşamaları için uygun bir hale gelene kadarda tüm yaşamsal belirtilerini durdurabilme özelliklerine sahipler. […]

Japon bilim insanlarından inanılmaz bir açıklama geldi. Bilim adamları yaptıkları açıklamada 100 milyon yıldan daha fazla bir süre öncesinden uykuya yatmış mikropları dirilttiklerini belirttiler. Bu organizmalar Pasifik okyanusunda bulunmuşlardı.

Mikroplar farklı yapılara sahiptir ve kendilerini uyku modunda tutarak korumayı başarabildikleri bilinmektedir. Şartlar yaşamaları için uygun bir hale gelene kadarda tüm yaşamsal belirtilerini durdurabilme özelliklerine sahipler. Bu nedenle de mikropların hayata döndürülmesi sağlanıyor.  

100 Milyon Yıllık Mikroplar Kuluçkadan Çıktılar!

Mikroplar basit organizmalar olsalar da kompleks yapılı canlıların dahi yaşamayı başaramadıkları ortamlarda hayatta kalabildiklerini bilinmektedir. Besin açısından yetersiz fakat oksijen bakımından yeterince kaynağın bulunduğu Güney Pasifik’te kendilerini uyku halinde tutan mikropların uykusu sona erdi.

Japon bilim insanları tarafından mikroplar kuluçka dönemine sokuldu ve belli bir süreç sonrasında da mikropların tekrar besin almaya başlayarak üreme faaliyetlerinde bulunduklarının gözlemlendiği açıklandı.

Nature Communications dergisi, Japonya’nın Deniz – Doğa Bilim ve Teknoloji Ajansının liderlik yaptığı çalışmada 100 milyon yıldan daha yaşlı olan bir mikrop türünün yaşama döndüğünü belirtti.

Japon Araştırmacılar Hata Yaptıklarını Düşündüler!

Araştırma ekibinin başında bulunan Yuri Morono açıklamasında ilk bulgularda hatalı sonuçlar elde ettiklerini veya deneyde hata yaptıklarını düşündüklerini belirtti. Fakat deniz tabanı altında bulunan organizmalarında bir yaş limitinin olmadığını bildiklerini ifade etti.

Araştırmacı Rhode Island Üniversitesi Profesörü Steven D’Hondt ise mikropların çıkardıkları en eski toprak örneklerinde yer aldığını belirtti. Bundan önceki diğer çalışmalarda da oksijenin olmadığı deniz dibi bacalarının etrafında da bakterilerin yaşadığı açıklanmıştı. Anlaşılan odur ki, denizler insanları daha çok şaşırtacak sürprizlerle dolu gibi görünüyor.

 

Exit mobile version