Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?
  1. Haberler
  2. Dekorasyon
  3. Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz eşya boyama spreyi sayesinde beyaz eşyalarınızı istediğiniz gibi boyayarak mutfağınızı güzelleştirebilirsiniz. Son zamanlarda evlerinde değişiklik yapmak isteyenler yeni eşyalar almak yerine elindeki eşyaları değerlendiriyorlar. Bunu sağlayan yöntemlerden biri de beyaz eşyaları beyaz eşya boyama spreyi ile kalıcı boyamak. Ayrıca bu yöntem yeni bir beyaz eşya almaktan çok daha ekonomik.

Buzdolabı Gibi Beyaz Eşyalar Sprey Boya ile Nasıl Boyanır?

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Boyama işleminden önce beyaz eşyayı iyice temizleyin ve boyanmasını istemediğiniz yerleri maskeleme bantlarıyla bantlayın. Beyaz eşya boyama spreyi kullanılmadan önce iyice çalkalansın. Çalkaladıktan sonra kullanım talimatında belirtildiği mesafeden sıkın. Eğer talimatta nasıl bir mesafede sıkılacağı yazmıyorsa 20 – 30 cm uzaklıktan sıkabilirsiniz.

Boyamak istediğiniz yüzeyin tamamını boyayan ilk katın kurumasını bekleyin. İlk kat kuruduktan sonra ikinci kat için boyayın. İkinci kat kuruduktan sonra eğer boya mat ise vernik kullanabilirsiniz. Parlak boya kullandıysanız vernik uygulaması gerekmiyor. Yüzey tamamen kuruduktan sonra bantları çıkartın. Artık beyaz eşyanız kullanıma hazır.

Paslı Beyaz Eşya Beyaz Eşya Boyama Spreyi ile Nasıl Boyanır?

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Yüzey boyandıktan sonra daha iyi durması için öncelikle yüzeyin pürüzsüz olması gerekir. Bunun için spatulayla paslanmış yüzeyin boya çıkıntılarını nazik bir şekilde kazıyın. Sonra zımparalayın ve nemli bir bezle silin. Sentetik macunla paslanmış alanı kapatın. Bir gün boyunca macunun kurumasını bekleyin. Macunun pürüzleri için zımparalayıp silin. Bundan sonra beyaz eşya boyama spreyi ile boyama işlemine başlayabilirsiniz.

En İyi Beyaz Eşya Boyası Hangisi?

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Beyaz eşyalarınızı boyayabilmeniz için bir çok farklı türde beyaz eşya boyama spreyi bulunur. Ancak bu farklı boyaların avantajları da dezavantajları da var. Bu boya türleri:

  • Multi Surface ( Çoklu Yüzey ) Hobi Boyası: Boyanın kokusunun olmaması ve boyama açısından kolay olsa da boyadan sonra vernik kullanılması gerekiyor.
  • Sprey Boya: Parlak bitişli olmasından vernik ihtiyacınız olmayabilirsiniz. Ayrıca uygulaması da kolaydır. Ancak uygularken boyanın başka yerlere bulaşmaması için gerekli önlemleri almanız gerekiyor.
  • Metal Boya: Püskürtme makinesiyle uygulandığında hızlı kuruması avantaj sağlayabilir.
  • Yağlı Boya: Parlak bitişli olduğundan verniğe gerek kalmayabilir. Ama kuruması uzun sürüyor ve kokusu sizi rahatsız edebilir.

Beyaz Eşya Boyası Nerede Satılır?

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?
Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Beyaz eşya boyama spreyi bir çok yerden ulaşılabilir durumda. Nalburlardan, internet sitelerinden veya koçtaş gibi yapı marketlerden boyama spreylerinden çeşit çeşit bulunuyor. Siz de bu yerlerin herhangi birinden boyama spreyini satın alabilirsiniz.

Koçtaş Buzdolabı Boyası Seçenekleri

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Koçtaş senelerdir var olan bir yapı malzemeleri satan marketlerden biri. İçerisinde bir çok çeşitte malzeme satışı var. Bunlara banyo – mutfak aksesuarları, ayakkabılık, kitaplık, araç ihtiyaçları, balkon – bahçe için çözüm aletleri, boya malzemeleri, tamir ve tadilat yapmaya yardımcı yüzlerce çeşitteki ürünler örnek gösterilebilir. Bu kadar çeşit arasında beyaz eşyalarınız için boyama spreyi de bulunuyor.

Beyaz Eşya Boyası Fiyatları Ne Kadar?

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Görüntüsünden memnun olmadığınız beyaz eşyaları beyaz eşya boyama spreyi ile boyamak yeni bir beyaz eşya almaktan daha uygun maliyetli. Ancak boya spreylerinin de kendi aralarında fiyatı değişebiliyor. Bu durum haliyle boyamanın toplam maliyetini de değiştirir. Bu maliyeti öngörebilmek için aşağıdaki tabloda beyaz eşya boyama spreyi fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

Beyaz eşya boyama spreyi Beyaz eşya boyama spreyi fiyatı
Ekin Nord Akrilik Sprey Boya (400 ml) 99,90 TL
Polisin Sprey Boya 108 TL
Motip Carat Sprey Boya (400 ml) 165 TL
Helper Akrilik Sprey Boya (400 ml) 89,90 TL
Akçalı Sprey Boya (400 ml) 220 TL
Düfa Sprey Boya Düz Renkler (400 ml) 158 TL
Polisan Akrilik Sprey Boya (400 ml) 202,90 TL
Polisan Özel Amaçlı Sprey Boya (400 ml) 199 TL
İba Sprey Akrilik Sprey (400 ml) 149,90 TL
Elit Akrilik Profesyonel Hızlı Kuruyan Sprey Boya 116,90 TL
Replax Parlak Beyaz Sprey Boya (400 ml) 180

Buradaki boyalar beyaz eşya boyama spreyi kategorisi dışında da olabileceği gibi fiyatları 2024 Nisan ayından alınmıştır. Ücretler değişebilmektedir.

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Beyaz Eşya Boyama Spreyi Nasıl Kullanılır, Kalıcı Boyar Mı?

Aşağıda beyaz eşya boyama spreyi hakkında sıkça sorulan sorulara ve bu soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

1 – 1 Kutu Sprey Boya ile Ne Kadar Alan Boyanabilir?

1 kutu sprey boyanın boyayabileceği alan sprey boyanın özelliğine ve markasına göre değişebilir. Ama genellikle 400ml sprey boya yaklaşık  1.5 – 2.5 metrekare arası alan boyayabilir.

2 – Silikon Boyama Neden Çok Tercih Ediliyor?

Duvar boyama konusunda silikon boyama diğer boyama türlerine göre daha çok tercih ediliyor. Çünkü silinebilir ve güneş ışını, yağmur, rüzgar gibi etkenlere dirençlidir.

3 – Sprey Boya Silinebilir Mi?

Sprey boyayı çıkartma yöntemi boyanın uygulandığı materyale göre değişir. Boyanan yüzey metal, cam gibi malzemeden yapılmışsa asidik çözeltiler kullanılabilir. Bu asidik çözeltilere tiner, aseton örnek gösterilebilir.

4 – 2024’te Mutfak Dolap Boyama Fiyat Olarak Ne Kadar?

Mutfak dolaplarını boyatmak istediğinizde tereddüt ettiren konu mutfak dolap boyama fiyat konusudur. Mutfak dolabı boyatma fiyatı kapak sayısına ve uzunluğuna göre değiştiğini görebilirsiniz. Bunun dışında 2024 yılında mutfak dolap boyama ücreti 4500 – 9500 TL arası değişiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!