featured
  1. Haberler
  2. İlaçlar
  3. Bengay Krem Ne İşe Yarar | Bengay Merhem Ne İçin Kullanılır? Bengay Nerelere Sürülmez?

Bengay Krem Ne İşe Yarar | Bengay Merhem Ne İçin Kullanılır? Bengay Nerelere Sürülmez?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bengay krem, farmakolojik etkisi bulunan ilaç grubunda yer alan bir krem türüdür. Çeşitli durumlar nedeniyle vücudun belli başlı bölümlerinde ağrı ya da enfeksiyon gelişebilecektir. Bu durumları ortadan kaldırabilmek için geliştirilen Bengay, oldukça etkili bir üründür. Peki, Bengay krem ne işe yarar? Bengay merhem ne için kullanılır? İşte yanıtları…

Bengay Krem Nedir? Bengay Ne İçindir?

Bengay krem nedir? Bengay cilde haricen kullanılan iltihap giderici, kas gevşetici ve ağrı kesici niteliği bulunan bir kremdir. Bu kremin etken maddesi Metil salisilat ve mentoldür. İltihaplı bölgelere uygulandığında iltihabın kurutulmasına yardımcı olur. Kaslara ya da ağrıyan bölgelere uygulandığında ise, damar genişlemesini sağlayarak kan akımını hızlandırabilmekte ve ağrıları giderebilmektedir.

1- Bengay Merhem Ne İçin Kullanılır? Bengay Isıtıcı Krem Ne İşe Yarar?

Bengay merhem ne için kullanılır? Bengay krem ısıtıcı özelliği bulunan bir krem türüdür. Uygulandığı bölgenin ısısını arttırarak, damarlarda geçici olarak genişlemeye yardımcı olabilecektir. Sinirlerde, kaslarda gevşemelere yol açan Bengay oldukça rahatlatıcı özelliği bulunan bir kremdir.

İçeriğinde bulunan mentolün bu rahatlatıcı etkide önemli bir faktör olduğu söylenebilecektir. Bengay krem genel olarak romatizmal hastalıklar, kas ağrıları, sinir sıkışması, eklem iltihapları, fiziksel darbelerin yarattığı ağrıları gidermek için kullanılabilecektir.

2- Bengay Krem Boyun Ağrısına İyi Gelir mi? Bengay Krem Boyun Tutulması İçin Uygun mu?

Bengay krem boyun ağrısına iyi gelir mi? Genellikle yatış pozisyonuna ya da soğuk vurmasına bağlı olarak boyun tutulması ya da boyunda sinir sıkışması gibi durumlarla karşılaşılabilmesi mümkündür. Bengay krem bu tutulma ya da sıkışmayı hızlı bir şekilde iyileştirmektedir. Boyun kısmına uygulandığında, hızlı bir şekilde bölgeyi ısıtan krem kan dolaşımını hızlandırmakta ve ağrı hissini yatıştırmaktadır.

3- Bengay Kas Ağrılarına İyi Gelir mi?

Bengay kas ağrılarına iyi gelir mi? Elbette Bengay krem kaslarda gevşetici bir etki sağladığı için ağrı ve baskı hissini ortadan kaldırabilecektir. Bengay vücudun bütün kaslı yapılarına rahatlıkla uygulanabilecektir.

4- Bengay Krem Hangi Durumlarda Kullanılmamalı? Bengay Nerelere Sürülmez?

Bengay krem, metil salisilat ya da mentol alerjisi bulunan kişiler tarafından kesinlikle kullanılamayacaktır. Bengay nerelere sürülmez? Bu kremin açık yaraların var olduğu bölgelere, ağız içine ve göze uygulanması önerilen bir durum değildir.

Yakıcı ve ısıtıcı bir etkisi bulunan bu krem açık yaralarda, ağız içinde ve gözlerde ağır tahrişe sebebiyet verebilir. Bengay krem suçiçeği ve Reye sendromu gibi durumlarda kullanılması önerilmeyen bir krem türüdür. Ayrıca bu kremin uygulandığı bölgelere sıcak su torbası ve bandaj kullanılmamalıdır.

5- Bengay Krem Nasıl Kullanılır?

Bengay krem ağrı ya da problemin olduğu bölgelere hafif masaj yapılarak uygulanmalıdır. İnce bir tabaka halinde sürülen bu krem masajla iyice yedirilir. Ağrı durumuna göre ilaç 3-4 gün üst üste sürülebilecektir. Ancak bu kremin ağrıları 10 günden daha fazla sürede tamamen geçirmemesi halinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

6- Bengay Krem Kullananlar Ne Diyor? Bengay Kaç Yaş İçin Kullanılabilir?

Bengay krem kullananlar, ilacın genel olarak olumlu sonuçlar verdiğini ifade etmektedir. Kullanıcıların büyük bir kısmı bu ilacı, kas ve sinir sıkışması için kullanmaktadır. Bengay krem bebek ve çocuklarda kullanımı önerilen bir krem değildir. Bu krem minimum 14 yaş ve üzeri çocuklar için tercih edilebilecektir. Bir başka etkili krem Hametan krem nedir bilgi almak için tıklayınız.

7- Bengay mı Voltaren mi Etkili? Bengay Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Bengay mı Voltaren mi? Bengay ve Voltaren aynı endikasyonlar için kullanılabilen kremlerdir. Voltaren etken maddesi diclofenak sodyumdur. Voltaren kremde Bengay krem gibi ağrı kesici, iltihap giderici ve kas gevşetici özelliği bulunan bir ilaçtır. Her ikisinin etki mekanizması ve etki süresi hemen hemen aynıdır. Bu nedenle, iki ilaçtan birinin diğerinden daha iyi olduğu söylenemeyecektir. Bengay muadili olan ilaçlar ise şu şekildedir;

Salsil-KamfolinPiraldyne, Oraldin, Algesal, Prepagel, Jelgo Jel ,Reparil

8- Bengay Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Bengay krem yan etkileri genellikle çok çok nadiren görülmektedir. Olası Bengay krem yan etkileri ise şu şekildedir;

El, ayak, yüz ve dudakta şişme,Boğazda yutmada zorluk,AnjioödemYanma, kızarıklık,Tahriş,Ağrı,Uyuşma,Kaşıntı-döküntü,İçi su dolu kabarcıklarBaş dönmesi,Sersemlik ve uyku hali,Solunumda yavaşlama,Bulantı-kusma-karın ağrısı şeklindedir.

9- Bengay Krem Fiyatı 2021

Bengay krem fiyatı 2021 yılı itibariyle güncellenmiştir. 50 gram Bengay kremin %10+%15 formülü, 11.46 TL’den satışa sunulmaktadır. Bengay kremin olası yan etkilerine maruz kalmamak için, kesinlikle doktor reçetesi sonucunda kullanılması gerekecektir. Ancak acil durumlarda ilacın reçetesiz olarak eczaneler üzerinden temin edilmesi mümkün olabilecektir. Güncel Bengay krem fiyat bilgisi için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!