Balık Mevsimi Geldi: Hangi Balık Daha Faydalı?

Balık mevsimi geldi. Peki kış aylarında hangi balığı bol bol tüketmek faydalı? Tüm detaylar yazımızda...

Balık Mevsimi Geldi: Hangi Balık Daha Faydalı?Balık Mevsimi Geldi: Hangi Balık Daha Faydalı?

Balık mevsimi geldi. Balığın sık tüketildiği bu aylarda hangi balığın tüketilmesi gerektiği merak konusu oldu. Tezgahta sıkça gördüğümüz balıklardan hangisi daha faydalı? Besin değeri en yüksek balık türü ne? Gelin birlikte bakalım.

En Sağlıklı Balık Hangisi?

Balık Mevsimi Geldi: Hangi Balık Daha Faydalı?
Balık Mevsimi Geldi: Hangi Balık Daha Faydalı?

Ülkemizde kırmızı ve beyaz et tüketimi oldukça yaygın olsa da, balık severlerin sayısı da hiç az değil! Av sezonunun açılması ile birlikte balık en azından tüketilebilir düzeyde bir düşüş yaşadı. Uzmanlar ise bu dönemde yenilen balıkların besin değerinin incelenmesi gerektiğini ve buna göre seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Alabalık, Somon, Sazan İşte En Faydalı 3 Balık Türü…

Balık Mevsimi Geldi: Hangi Balık Daha Faydalı?

Sağlıklı ve besin değeri yüksek balık türleri arasında ilki hiç kuşkusuz Alabalık olacaktır. Omega 3 ve omega 6 içermesi nedeniyle oldukça faydalı olan bu balık, sinir sistemi ve kalp sağlığının korunmasına yardımcıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, kan damarlarını güçlendirebilmekte ve kolesterol seviyesini düşürmektedir.

Somon ise vücudun güçlendirilmesi için tercih edilen bir balık türüdür. Yüksek düzeyde omega 3 içeriği ile pek çok hastalığa şifadır. Nehir balığı olarak öne çıkan Sazan ise bağırsak fonksiyonlarını iyileştirir. Metabolizmayı hızlandırması, kan şekerini dengelemesi ve beyin aktivitesini arttırması öne çıkan diğer faydalarıdır.

Exit mobile version